Littekencorrectie

Littekencorrectie

Een genezen wonde of operaties laten vaak littekens na. Voor sommige patiënten kan dit een onaangename herinnering zijn. Gelukkig kunnen we met een litteken correctie, een procedure die vaak uitgevoerd wordt, een litteken esthetisch veel mooier maken en soms zelfs volledig doen verdwijnen. In sommige gevallen lost littekencorrectie zowel het esthetische als het psychologische probleem bij patiënten op.

Is een littekencorrectie geschikt voor jou?

Heb je een lelijke wonde of een litteken door een ongeval of een operatie? Bezorgt je dat fysiek ongemak of voel je je er gewoon heel onaangenaam bij? Dan bij jij wellicht een geschikte kandidaat voor een littekencorrectie. 

Een littekencorrectie, hoe gaat dat precies?

Voordat u een littekencorrectie ondergaat, is het erg belangrijk om dit grondig te bespreken met onze experts van de Wellness Kliniek, die de nodige informatie moeten krijgen over de geschiedenis, formatie, locatie, enz. van het litteken.

Op basis van dit overleg zal de chirurg beslissen welke behandeling voor een littekencorrectie zal gebruikt worden. 

Wat kan je verwachten?

Littekencorrectie lost in sommige gevallen zowel esthetische als psychologische problemen bij patiënten op. Een littekencorrectie is een ingreep die wordt gebruikt om het litteken volledig te verwijderen of de zichtbaarheid tot een minimum te beperken.

Voor wie is een armlift geschikt?

Als je losse, hangende huid aan de bovenarmen wil verhelpen, kan een armlift een oplossing bieden. De ingreep kan gecombineerd worden met liposuctie als je ook een teveel aan vet hebt in de bovenarmen. Overweeg je een armlift? Bespreek de opties met een van onze chirurgen, zodat je een realistisch beeld krijgt van de ingreep en de resultaten.

Armlift: de ingreep

Een armlift is een ingreep die plaatsvindt onder intraveneuze verdoving. Meestal is het niet nodig om in de Wellness Kliniek te overnachten. Na de ingreep draag je nog een elastisch verband om je armen gedurende 3 tot 6 weken. 

De positie van het litteken is gewoonlijk verticaal aan de binnenkant van de bovenarm. Soms is het nodig om de incisie tot in de oksel te maken. Een armlift kan ook gecombineerd worden met liposculptuur

Wat mag je verwachten?

Vlak na de ingreep zal je huid er al strakker uitzien. Zodra de zwelling is afgenomen - na een zestal weken - zie je het mooie resultaat. De wond, het onderhuidse weefsel en het litteken moeten nog wel volledig genezen. Dit duurt ongeveer een jaar. De resultaten zijn natuurlijk permanent.

Stap voor stapStap voor stap

Waarom Wellness Kliniek kiezen?

Nr 1 Privé Kliniek in België

Toen de Wellness Kliniek in 1996 werd opgericht, was het de eerste privékliniek in België. We waren pioniers in privé plastische chirurgie en we zijn trots op alles wat we tot nu toe hebben bereikt. De Wellness Kliniek staat bekend om zijn hoogwaardige service en is een van de meest vertrouwde namen in plastische en cosmetische chirurgie.

Top chirurgen

Met ons team van esthetisch chirurgen ben je in de meest ervaren handen. We verzorgen je bij elke stap van de weg: vanaf de intake tot en met de nazorg.

Als je op zoek bent naar een plastisch chirurg, is toch enkel de beste plastisch chirurg goed genoeg?

Excellente service

We zorgen ervoor dat veiligheid, expertise en patiënttevredenheid centraal staan ​​in wat we doen.

Wij vinden het voor jou uiterst belangrijk om de risico's en de verwachte resultaten zo goed mogelijk in balans te kunnen houden. Daarom heb je altijd recht op gratis pre-operatieve consulten.

Lees alle beoordelingen

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik me voorbereiden op het consult?
U kunt een lijst met vragen meenemen. Door de lijst te schrijven, kunt u zich voorbereiden op de procedure.
Mag ik iemand meenemen naar het consult?
Het is verstandig om uw partner of een goede vriend (in) mee te nemen naar het consult. U krijgt veel informatie en hierdoor heeft u iemand met wie u de informatie achteraf kunt doornemen.