Gynaecomastie, bijna de helft van alle mannen krijgt er, op bepaalde leeftijd, mee te maken. Soms worden mannenborsten veroorzaakt door overtollig vet of een combinatie van vet- en klierweefsel. Gelukkig is er eenvoudig iets aan te doen. Een gynaecomastie operatie biedt een mooie oplossing. De behandeling staat ook bekend als gyno operatie, borstreductie en borstverkleining voor mannen. Hieronder vertellen we meer over de ingreep.

Prijs: 1295

Gynaecomastie operatie: details

  • Operatie: 90 min.
  • Slaapverdoving of algemene verdoving
  • Incisie: 2 cm
  • Geen overnachting nodig
  • Recovery: 1 week
  • Speciaal verband voor de borstkas

Operatie gynaecomastie in België

Wellness Kliniek heeft een internationaal kwaliteitslabel en is al ruim 25 jaar de referentie voor esthetische borstchirurgie en gynaecomastie operaties voor mannen. De kliniek heeft internationale reputatie en werkt met ervaren specialisten. Door onafhankelijk onderzoek van WhatClinic werd de kliniek jaar na jaar uitgeroepen tot nummer 1 Europese kliniek voor uitstekende patiënten ervaringen met plastische chirurgie.


Gynaecomastie voor en na foto’s

Veilige borstverkleining voor mannen bij Wellness Kliniek

Heb je relatief grote mannenborsten, ook wel moobs of manboobs genoemd? Wil je er vanaf komen? De chirurgen bij Wellness Kliniek zorgen voor een veilige borstreductie ingreep, oftewel een gynaecomastie operatie of borstverkleining. In circa 90 minuten krijg je de borstkas waar je trots op kunt zijn. Wellness Kliniek biedt ISO 9001 garantie, een certificering en de erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement en patiënten tevredenheid.

Gynaecomastie betekenis: medische term voor overmatige borstvorming bij mannen

Wat kost een gynaecomastie operatie?

De kost is afhankelijk van het soort gynaecomastie operatie. Vet in je borsten kan de arts eenvoudig weghalen met liposuctie. Soms is het belangrijk om ook klieren te verwijderen, dit is een prijssupplement. Een extra optie is huidresectie, al zal dit zelden nodig zijn.

Op consult bekijkt de plastisch chirurg naar wat soort borstvorming je hebt. Er zijn verschillende oorzaken die reden geven tot gynaecomastie man operatie en die de kostprijs bepalen:

  • Liposuctie gynaecomastie
  • Liposuctie en klier gynaecomastie
  • Liposuctie, klier en huidreductie

Afhankelijk van wat je nodig hebt zal de arts de juiste behandeling aan je voorstellen en je meer informatie geven over de bijbehorende kosten. Wellness Kliniek hanteert een transparante all-in prijs voor een borstverkleining gynaecomastie, inclusief de juiste voorzorg, nazorg, verdoving en btw. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Voor een gedetailleerd overzicht van de prijzen voor gynaecomastie borstreductie - borstverkleining kijk je op de pagina prijzen en kosten voor een borstverkleining voor mannen.

Borstverkleining Gynaecomastie | Liposuctie 1295
Borstverkleining Gynaecomastie | Liposuctie + klier verwijderen 2895
Borstverkleining Gynaecomastie | Liposuctie + klier verwijderen + huidresectie 4100


Gynaecomastie prijzen

Gynaecomastie man met Next Day Surgery Service

Bij Wellness Kliniek ontvangen we mannen over de hele wereld voor borstreductie. We bieden daarom de Next Day Surgery Service. Bij deze gecoördineerde aanpak vinden het consult en de gynaecomastie behandeling op aaneengesloten dagen plaats, zodat de klant reistijd bespaart. Deze service is optioneel en volledig gratis.


Meer weten over Next Day Surgery?

Veelgestelde vragen over gynaecomastie operatie

We begrijpen dat je heel wat vragen hebt over de ingreep gynaecomastie. Hieronder beantwoorden we daarom de meestgestelde vragen. Heb je overige vragen, ben je benieuwd wat we voor jouw borstkas kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of boek een vrijblijvend consult, online of op locatie.

Wat is gynaecomastie?

Gynaecomastie is het opzwellen van de borstklieren bij mannen. De zwelling kan ook plaatsvinden achter één borst. Gynaecomastie kan niet alleen esthetisch onwenselijk zijn, maar kan ook pijn doen. Vaak zijn de tepels extra gevoelig. Dit is erg hinderlijk en kan opgelost worden met een gynaecomastie man behandeling, ook bekend als de gyno operatie, borstverkleining voor mannen en borstreductie.

Wat is de oorzaak van gynaecomastie?

Gynaecomastie man oorzaken zijn vaak totaal onschuldig. Meestal komt het door hormoonschommelingen, waardoor de borstklieren opzwellen. Je ziet dit verschijnsel voornamelijk bij pubers, bij ouder wordende mannen of bij mannen die bepaalde medicijnen gebruiken. In sommige gevallen is het aangeboren.

In de meeste gevallen is borstvorming bij mannen geen zorgwekkend verschijnsel, maar als je twijfelt over de oorzaak dan raden we je aan om contact op te nemen met een arts.

Borstvorming mannen, komt dat vaak voor?

Absoluut! Dit is geen ongewoon verschijnsel en circa 50% van de mannen krijgt er op latere leeftijd (of juist tijdelijk in de pubertijd) in bepaalde mate last van. Bij de een is het amper zichtbaar en voelbaar, terwijl de ander er meer last van heeft. Dit verschilt per persoon.

Veel mannen willen borstvorming, borstontwikkeling bij mannen, gynaecomastie liever verbergen of met plastische chirurgie laten corrigeren. Deze behandeling komt vrij vaak voor en staat bij Wellness Kliniek in de top 3 meest uitgevoerde esthetische ingrepen voor mannen.

Waarom een gynaecomastie operatie?

Mannenborsten, ook wel bekend als manboobs of moobs, zijn niet sexy. Overtollig vet en klierweefsel zorgen ervoor dat je borsten dikker worden. Je bent er niet zo blij mee en wilt er iets aan doen. Je wilt trots en met blote borst door het leven. Dit is de reden waarom gynaecomastie operatie voor mannen aanbevolen wordt.

Mannen krijgen steeds vaker te maken met borstvorming, ook bekend als gynaecomastie. Meestal is borstgroei onschuldig, maar wel vervelend. Borsten zijn mooi voor vrouwen, maar niet bij mannen. Een esthetische gyno operatie is eenvoudig en snel, en de beste oplossing voor een fraai eindresultaat.

Voor wie is een gynaecomastie operatie geschikt?

Gynaecomastie operatie is voor mannen. Mannenborsten (borstvorming) ontstaan wanneer te veel vet en klieren worden opgehoopt in de borsten van een man. De gynaecomastie symptomen zijn opgezwollen borsten, ook wel mannenborsten genoemd.

Mannenborsten ontstaan bij jonge mannen meestal door overgewicht. Bij iets rijpere mannen komt het omdat de man wat meer oestrogenen aanmaakt. Vaak is de oorzaak van mannenborsten vorming onschuldig en kan het overtollige vet en klierweefsel eenvoudig verwijderd worden.

Met gewichtstraining kan je je borstspieren verstevigen, maar het vet erbovenop krijg je niet altijd weg. Is dat bij jou de situatie, dan ben jij waarschijnlijk een goede kandidaat voor een gynaecomastie operatie. De ingreep kan vanaf 18 jaar.

Optioneel kan de borstreductie gecombineerd worden met tepelcorrectie voor mannen.

Kan ik als man een borstverkleining ondergaan?

Jazeker! Dit wordt dus eigenlijk gewoon de gynaecomastie operatie / borstreductie genoemd. Uiteraard adviseert de chirurg bij Wellness Kliniek je transparant over de mogelijkheden voor jouw borstkas. Zo krijg je een goed beeld van de haalbare resultaten. Als je last hebt van overmatig klier- of vetweefsel dan is borstreductie vrijwel altijd een optie.

In sommige gevallen wordt geadviseerd om nog even te wachten met de ingreep. Wil je bijvoorbeeld nog gewicht verliezen, dan is het soms beter om dat te doen voordat je de borstverkleining laat doen. Vermoed de specialist dat de overmatige borstvorming een andere oorzaak heeft, dan word je doorverwezen naar je huisarts of endocrinoloog.

Hoe gaat een gynaecomastie operatie in zijn werk?

Mannen borsten verwijderen is gelukkig geen hele lastige ingreep. De ingreep borstreductie voor mannen duurt in totaal circa 90 minuten. Na de operatie krijg je een strak verband om je borstkas. Je mag dezelfde dag nog naar huis of naar je hotel.

De chirurg maakt een kleine incisie van circa 2 centimeter in je tepelhof of uitzonderlijk rondom de tepelhof, om het teveel aan vet- en klierweefsel via deze opening weg te nemen.

Een insnede in de tepelhof zorgt voor het mooiste eindresultaat. De bedoeling is namelijk dat je later nauwelijks nog iets ziet van de ingreep. Noodzakelijke nazorg is minimaal en de hechtingen zijn zelf-oplosbaar. Na enkele weken kan je in blote borst weer sporten

Herstel gynaecomastie operatie, wat mag ik verwachten?

Na de gyno operatie mag je dezelfde dag nog naar huis. Je zal wel enkele dagen moeten rusten. Normaal gezien kan je na een week weer aan het (licht) werk. We adviseren om de eerste drie weken geen zware activiteiten, zoals sporten of bodybuilding, te ondernemen.

De meeste mannen ervaren weinig pijn na de ingreep. Een lichte pijnstiller volstaat meestal.

Na de ingreep geeft de chirurg je instructies mee voor de nazorg. Volg deze nauwgezet op. Tepels zijn vaak gevoelig en je kijkt er vast niet naar uit om draadjes te laten verwijderen. Daarom gebruikt de chirurg bij Wellness Kliniek speciale zelf-oplosbare hechtdraad. Dit betekent dat de draadjes er vanzelf, en heel gemakkelijk, uitvallen.

Als alles goed gaat zie je een zestal weken later nauwelijks nog iets van je gynaecomastie operatie en kan je vol vertrouwen met je blote borst zwemmen en sporten.

Blijf je na de operatie een gynaecomastie litteken zien?

De incisie wordt meestal gemaakt in de tepelhof en soms rondom. waardoor het kleine litteken netjes wegvalt. Verzorg het goed, dan is het na 6 weken nog amper zichtbaar. Het litteken zal na verloop van tijd steeds verder vervagen, zodat het uiteindelijk niet tot nauwelijks te zien is.

Gynaecomastie littekens kan je best, de eerste 6 maanden, met een crème met beschermingsfactor 50+, beschermen tegen de zon.

Kan ik borstreductie met tepelcorrectie combineren?

Jazeker! Ben je niet zo blij met het volume in je borsten en de vorm van je tepels? Dan kun je de operatie gynaecomastie (borstreductie) combineren met een tepelcorrectie voor mannen.

Wanneer je te grote tepels, gezwollen tepels, ongelijke tepels, een ingetrokken tepel of juist te ver vooruitstekende tepels hebt is er een eenvoudige oplossing. Tepelcorrectie man wordt vaak gecombineerd met een borstreductie man. Het doel is namelijk om borsten te creëren waar jij blij mee bent, zodat je weer trots met blote borst door het leven kunt.

Biedt de borstverkleining voor mannen uitkomst bij ongelijke borsten?

Absoluut! De chirurg streeft naar een gebalanceerd resultaat. Bij ongelijke mannelijke borsten, wat overigens geen ongewoon fenomeen is, kunnen ze gelijk worden getrokken middels de operatie gynaecomastie.

Is een gynaecomastie mannen operatie permanent?

Het resultaat van mannen borsten verwijderen is in principe permanent. De chirurg haalt overtollige vetcellen en overtollig klierweefsel weg. Vetcellen groeien niet terug aan. Wel kunnen de overgebleven vetcellen weer dikker worden als je flink in gewicht bijkomt.

Het is daarom belangrijk om te weten dat door bepaalde factoren, zoals veranderingen in het gewicht en hormoonschommelingen, er nieuwe borstgroei kan ontstaan. Een herhaalbehandeling mannen borsten verwijderen is dan mogelijk. Maar, meestal ben je in één keer voor het leven geholpen.

Kunnen vrouwen last hebben van gynaecomastie?

Nee, gynaecomastie is de benaming voor mannelijke borstvorming. Uiteraard kunnen vrouwen wel ontevreden zijn over de omvang van de boezem. In dat geval kunnen zij kiezen voor een borstvergroting of borstverkleining, eventueel in combinatie met tepelcorrectie.

Boek een vrijblijvend consult bij Wellness Kliniek

Voordat je als man daadwerkelijk de stap zet om te kiezen voor een gynaecomastie operatie, vinden we het belangrijk om met jou de behandeling nog eens goed door te spreken. Ook kijken we of de gewenste resultaten in lijn liggen met de mogelijkheden voor je borstkas. Zo kunnen we je persoonlijk adviseren. Plan nu je afspraak in bij Wellness Kliniek.

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of plan een consult op locatie of online.

 Boek online of bel ons

Stap voor stapStap voor stap

Toon alle foto's

Waarom Wellness Kliniek kiezen?

Top chirurgen

Met ons team van esthetisch chirurgen ben je in de meest ervaren handen. We verzorgen je bij elke stap van de weg: vanaf de intake tot en met de nazorg.

Als je op zoek bent naar een plastisch chirurg, is toch enkel de beste plastisch chirurg goed genoeg?

Meer info...

Ultramoderne faciliteiten

Gelegen in het hart van Genk (Belgisch Limburg), is Wellness Kliniek een ultramoderne esthetische kliniek met eigen operatiefaciliteiten gespecialiseerd in esthetische behandelingen en chirurgie. De Wellness Kliniek werkt volgens de hoogste normen met hooggekwalificeerde artsen, chirurgen en tandartsen en bekwaam verplegend personeel.

Meer info...

Gemakkelijk reserveren & plannen

Bij de Wellness Kliniek kan je al je afspraken, consulten, behandelingen en operaties online boeken. Zo kies je de datum die het beste bij je past. De stappen zijn gemakkelijk te volgen en de Intelligent Wizard zorgt ervoor dat je de arts-specialist krijgt met de meeste expertise met betrekking tot jouw behandeling.

Meer info...

Lees alle beoordelingen