10 jaar garantie op alle borstimplantaten bij Wellness Kliniek.

Elke Europese fabrikant van borstimplantaten met een CE-keurmerk geeft 10 jaar garantie indien een borstimplantaat (prothese) zou scheuren (zonder enige externe oorzaak). Deze garantie zorgt er dus voor dat je borstimplantaten 10 jaar lang verzekerd zijn tegen schade aan de wanden. Een scheur moet aangetoond worden met een MRI-scan om van de garantie van de fabrikant te kunnen genieten.

Het is belangrijk om te weten dat ook de kosten voor de hersteloperatie om de implantaten te vervangen bij Wellness Kliniek, gedurende 3 jaar, gedekt zijn onder de garantie. Het is wel zo fijn om te weten dat je bij Wellness Kliniek extra verzekerd bent voor de hersteloperatie in de kliniek.

Borstvergroting met extra garantie

Je krijgt gratis 3 jaar extra garantie. Er zijn opties voor een uitgebreidere garantie, voor revisiechirurgie, waarbij je een eenmalige niet-terugbetaalbare vergoeding betaald. Deze uitgebreide garantie biedt gratis revisiechirurgie in geval van ruptuur of kapselcontractuur Baker graad III en IV. De plastisch chirurg zal je hierover graag informeren op het consult.

Welke garantie op borstimplantaten?

Mocht één van de implantaten scheuren of lekken, dan voorziet de fabrikant een vervangend implantaat, in dezelfde maat (volume grootte en vorm) als het originele getroffen implantaat.

Breng een MRI-scan en je radiologisch rapport mee als je in de Wellness Kliniek op consultatie komt. Een echografie rapport is onvoldoende om de garantie van de fabrikant te claimen. Bij Wellness Kliniek ben je 3 jaar lang extra (gratis) verzekerd, voor je hersteloperatie in de kliniek. Je borstprothese heeft een garantietermijn van 10 jaar.

Hoeveel garantie op borstimplantaten?

Je krijgt 10 jaar garantie op je prothese. Wellness Kliniek biedt haar patiënten bijkomend een gratis garantieverzekering voor drie jaar revisiechirurgie, die eventueel verder, betalend, uitgebreid kan worden met 2, 5 of 7 jaar.

Worden de kosten van een heroperatie gedekt onder de garantie?

Ja. Je krijgt van de fabrikant van je borstimplantaten 10 jaar garantie op de prothese. Heb je voor een borstvergroting bij Wellness Kliniek gekozen dan is een gratis verzekering voor 3 jaar voor de revisiechirurgie, je heroperatie, inbegrepen.

Het garantieprogramma, waarbij patiënten extra dekking kunnen kopen voor revisie chirurgie, is beschikbaar bij Wellness Kliniek en kan worden aangeschaft binnen 90 dagen na je initiële borstvergroting.

Heb ik garantie op kapselvorming?

Ja. Bij Wellness Kliniek krijg je een extra garantie op de hersteloperatie. Als de implantaten binnen één jaar vervangen moeten worden, zal de chirurg bij Wellness Kliniek de revisiechirurgie kosteloos voor je uitvoeren. In dat geval betaal je dus enkel de kostprijs van de nieuwe implantaten.

Complicaties zoals afstoting van het implantaat, een ontsteking of extreme kapselvorming worden niet gedekt door de garantie van de fabrikant.

Hoelang duurt de garantie op borstimplantaten?

Verschillende fabrikanten bieden verschillende garantieperiodes, zoals levenslange garantie bij scheuren en een 10-jarige garantie op bepaalde complicaties zoals kapselvorming. Vaak zijn er dan veel kleine lettertjes, met uitzonderingsregels. Bij Wellness Kliniek zijn we transparant in onze prijssetting en over de kwaliteit van de implantaten. We hebben duidelijke, heldere, garantie bepalingen.

Hoe mijn borstimplantaten laten controleren?

Twijfel je of je borstimplantaten nog intact zijn? Een MRI (Magnetic Resonance Imaging) geeft verduidelijking. Breng je MRI-scan (geen echografie) en je radiologisch rapport mee als je in de Wellness Kliniek op consultatie komt. Zo kunnen we de verdere stappen bepalen in overeenstemming met de garantievoorwaarden. Het MRI-verslag sturen we naar de fabrikant in ruil voor nieuwe prothesen.