10 jaar garantie op alle borstimplantaten!

Elke Europese fabrikant van borstimplantaten met een CE-keurmerk geeft 10 jaar garantie indien de borstimplantaten zouden scheuren (zonder enige externe oorzaak). Het gaat dan zowel om siliconen implantaten met een hoog cohesievermogen als implantaten gevuld met hydrogel of een zoutoplossing. 

Deze garantie zorgt er dus voor dat je borstimplantaten verzekerd zijn tegen schade aan de wanden. Schade die eventueel een scheur tot gevolg kan hebben en dus chirurgisch verholpen moet worden. 

Indien nodig, voorziet de fabrikant twee gratis vervangende implantaten, in dezelfde grootte en vorm als de originelen. Als je kiest voor Monobloc SoftOne® siliconen implantaten, biedt Wellness Kliniek je bovendien een garantie van 3 jaar, waardoor de eventuele 2e operatie om de implantaten te vervangen gratis is. 

Voor de implantaten Monobloc CMC Hydrogel, Sebbin, Mentor en Motiva geeft de fabrikant een garantie van 10 jaar voor scheuren. Wellness Kliniek geeft een garantie van 1 jaar voor de kosten van een mogelijke tweede operatie.

Belangrijk

Twijfel je of je borstimplantaten nog intact zijn? Een MRI (Magnetic Resonance Imaging) geeft verduidelijking. Breng je MRI-scan en je radiologisch rapport mee als je in de Wellness Kliniek op consultatie komt. Zo kunnen we de verdere stappen bepalen in overeenstemming met de garantievoorwaarden. Het MRI-verslag sturen we overigens ook aan de fabrikant in ruil voor nieuwe prothesen.

Complicaties bij borstimplantaten

Complicaties zoals afstoting van het implantaat, een ontsteking of extreme kapselvorming zijn niet gedekt door de garantie van de fabrikant. Als de implantaten binnen een jaar vervangen moeten worden, zal de chirurg dit kosteloos voor je uitvoeren. In dat geval betaal je dus enkel de prijs van de nieuwe implantaten.

Alles over borstimplantaten