Zorgen over de veiligheid van borstimplantaten? Je bent niet de enige. In het verleden heeft de Nederlandse Inspectie Gezondheidszorg diverse waarschuwingen uitgegeven over borstimplantaten. Deze waarschuwingen waren vaak gerelateerd aan problemen in het productieproces, administratieve tekortkomingen of zelfs fraude. Het is begrijpelijk dat je je afvraagt: zijn mijn borstimplantaten veilig?

Natuurlijk heb je recht op informatie en wil je weten waarom je chirurg voor een bepaalde borstprothese kiest.

Bij Wellness kliniek begrijpen we je zorgen en maken we ons sterk om je de meest betrouwbare en veilige opties te bieden. Daarom kiezen wij, bij voorkeur, bewust voor silicone borstimplantaten gemaakt uit één (mono)blok.

Waarom is dit belangrijk? Implantaten uit één (mono)blok hebben minder kans op complicaties zoals scheuren of lekken, wat bijdraagt aan jouw veiligheid en gemoedsrust. Het Monobloc implantaat van het Franse Laboratoires Arion is 30 jaar op de markt en heeft bewezen betrouwbaarheid.

Boek een vrijblijvend consult bij Wellness Kliniek

Wellness Kliniek heeft meer dan 25 jaar ervaring met deze technologie. Dit geeft ons het vertrouwen dat we met Monobloc implantaten van Laboratoires Arion een veilige keuze maken.

Boek online of bel ons

Lees over Monobloc implantaten

Transparante informatievoorziening vinden we essentieel bij Wellness Kliniek, zodat vrouwen die een borstvergroting overwegen, weten wat ze mogen verwachten en wat erbij komt kijken. Aan de hand van informatievoorziening en persoonlijke consultaties zorgen we ervoor dat een weloverwogen keuze gemaakt kan worden.

Lees verder over de eigenschappen van Monobloc implantaten van Laboratoires Arion en ontdek wanneer deze of andere merken implantaten aanbevolen worden.

Welk is het beste borstimplantaat?

Acht redenen waarom de chirurgen bij Wellness Kliniek, bij voorkeur, kiezen voor Monobloc prothesen:

 1. Monobloc implantaten bestaan uit één (mono) blok. De prothesen zijn gevuld met een vaste, hoog cohesieve, silicone gel. Dit is een goede vervanger van vloeibare siliconen.
 2. De enveloppe (de buitenkant) van het Monobloc implantaat heeft geen lasnaad of geplakte sluiting. Dit is een zwakke plaats van de meeste borstimplantaten.
 3. Het Monobloc SoftOne implantaat is zacht en elastisch. Dit maakt het implantaat geschikt voor de MIBIS (Minimally Invasive Breast Implant Surgery) operatiemethode. MIBIS garandeert een korte ingreep, een klein litteken en snel herstel.
 4. Monobloc prothesen van Laboratoires Arion worden in Frankrijk gemaakt. Een Europees merk heeft Europese kwaliteitscertificaten. De controlerende instantie van de Franse overheid keurt jaarlijks de fabriek en de kwaliteit van het implantaat.
 5. Monobloc implantaten zijn al 30 jaar op de markt, zonder problemen.
 6. Wellness Kliniek heeft +25 jaar ervaring met MonoBloc SoftOne prothesen.
 7. De chirurgen bij Wellness Kliniek hebben al duizenden vrouwen geholpen met een borstvergroting met Monobloc SoftOne implantaten.
 8. De fabrikant geeft 10 jaar garantie op het implantaat.

Wil je meer weten? Boek dan een vrijblijvend consult met één van onze chirurgen en lees meer over borstvergroting met implantaten.​

Wanneer kiezen voor Monobloc implantaten?

Bovenstaand lees je 8 redenen waarom chirurgen bij Wellness Kliniek, bij voorkeur, kiezen voor het type Monobloc. Monobloc van Laboratoires heeft een beperkt gamma, en is niet beschikbaar in extra grote maten of bepaalde vormen.

Voor speciale vormen of cupmaten boven 550cc kiezen de chirurgen bij Wellness Kliniek voor Motiva implantaten.

Je chirurg bij Wellness Kliniek adviseert je persoonlijk op basis van je wensen en je lichaamsbouw.

Boek online

Informatie over Monobloc implantaten

De Monobloc SoftOne borstimplantaten hebben de volgende eigenschappen.

 • Natuurlijk gevoel: De vulling is gemaakt van een zachte, cohesieve (vaste) silicone gel. Het gevoel is vergelijkbaar met dat van echt borstweefsel. Daardoor voelt de prothese erg natuurlijk aan.
 • Minimaal risico op lekken: De prothese is gemaakt uit één (mono) blok. Een vaste blok siliconen - geen vloeistof dus - beschermt tegen lekken. Het omhulsel (de envelop) zorgt voor extra bescherming. De naam zegt het al. Het ‘Mono-bloc’ borstimplantaat bestaat uit één geheel.  De sluiting is autogeen samengesmolten met de rest van het omhulsel, vandaar de benaming Monobloc. Bij andere implantaten wordt de sluiting (zegel) dikwijls vastgelijmd, waardoor deze soms loskomt, met een groter risico op lekken tot gevolg.
 • Sterk en betrouwbaar: Het omhulsel uit elastomeer is bijzonder sterk. Het fabricageproces van de Monobloc-protheses garandeert een grote elasticiteit. Dit maakt het implantaat sterk, betrouwbaar en geschikt voor de MIBIS-inbreng methode.

Zijn Monobloc implantaten veilig?

Gezondheidsautoriteiten wereldwijd houden de kwaliteit van borstimplantaten nauwlettend in de gaten.  Voor vrouwen die een borstvergroting overwegen is het van belang om op de hoogte te zijn van eventuele risico’s en bijwerkingen.

Bij Wellness Kliniek begrijpen we het belang van kwaliteit en veiligheid voor vrouwen die een borstvergroting overwegen. Daarom zetten we ons in om alleen de beste borstprothesen te gebruiken, die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Met trots kunnen wij zeggen dat Wellness Kliniek in haar meer dan 25 jaar lange geschiedenis nog nooit een recall op borstimplantaten heeft gehad. Dit bewijst onze toewijding aan het leveren van enkel de beste en veiligste borstprothesen aan onze patiënten

De artsen bij Wellness Kliniek zullen je graag in detail informeren. Maak een vrijblijvende afspraak.