Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie

Kies voor een veilige en nauwkeurige ooglidcorrectie voor zowel boven- als onderoogleden, met minimale hersteltijd en betaalbare prijzen. Een ooglidcorrectie kan onder plaatselijke verdoving of onder narcose.

Prijs: 1950

Ooglidcorrectie: details

 • Operatie: 45 min.
 • Lichte slaapverdoving
 • Klein litteken in natuurlijke plooi
 • Geen overnachting nodig
 • Recovery: 7 - 14 dagen

Ooglidcorrectie in België

Verjong je uitstraling of verfraai de vorm van je ogen met een ooglidcorrectie. Een bovenooglidcorrectie biedt een snelle en effectieve oplossing voor hangende oogleden. Een onderooglidcorrectie is ideaal voor rimpels onder je ogen of voor het verwijderen van wallen onder de ogen. Ooglidcorrectie België? Met ISO 9001 kwaliteitsgarantie en het meerdere keren ontvangen van de WhatClinic Award voor uitstekende patiënten ervaringen, kies je voor een veilige ooglidcorrectie bij Wellness Kliniek!

Toon alle foto's

Veilige ooglidcorrectie bij Wellness Kliniek

Wil je je ogen laten liften? Een ooglidcorrectie aan de bovenkant van je ogen, of juist aan de onderkant? Oogleden liften behoort tot de specialisaties van Wellness Kliniek. Met verschillende technieken en een persoonlijk advies op basis van uw ogen en gezicht streven wij altijd naar de mooiste uitkomst. Dit uiteraard op een veilige manier, zodat je je geen zorgen hoeft te maken om de ingreep zelf. Ga voor die prachtige open blik en krijg weer een oogje op jezelf!

Wat kost een ooglidcorrectie?

Uiteraard ben je benieuwd naar de kosten voor een ooglidcorrectie. Bij Wellness Kliniek hanteren we transparante all-in prijzen en streven we ernaar om de ooglift voor zoveel mogelijk mensen betaalbaar te maken. Per soort ooglidcorrectie hanteren we een vaste prijsstelling, zoals de boven-ooglidcorrectie en de onder-ooglidcorrectie. Bekijk de ooglidcorrectie prijzen in onze prijstabel.

Bovenoogleden
Bovenooglidcorrectie (lokale verdoving) 1495
Aziatische ogen (lokale verdoving) 1995
Onderoogleden
Onderooglidcorrectie (lokale verdoving) 1550
Onderooglidcorrectie en wallen verwijderen (lokale verdoving) 2695
Onderooglidcorrectie met lipofilling (lokale verdoving) 2750
Combinaties ooglidcorrectie
Boven- en onderooglid combinatie (lokale verdoving) 1950


Ooglidcorrectie prijzen

Ooglidcorrectie: Next Day Surgery Service

Wellness Kliniek ontvangt patiënten van over de hele wereld voor een veilige ooglidcorrectie met prachtig resultaat. Optioneel maak je gebruik van onze Next Day Surgery Service, waarmee je reiskosten en tijd bespaart. De intake en ingreep vinden op aansluitende dagen plaats. Deze service is optioneel en kosteloos inbegrepen.


Lees meer over Next Day Surgery

Wanneer kiezen voor een ooglidcorrectie?

Met correcties aan de ogen is er veel mogelijk. Zou je dus zelf graag iets aan het uiterlijk van je ogen willen veranderen, dan kan een ooglidcorrectie voor jou een goede keuze zijn. Welke soorten ooglidcorrecties zijn er? Hieronder vertellen we er meer over, zodat je zelf alvast kunt nadenken of een van deze correcties bij je past. Uiteraard krijg je gedegen én eerlijk advies tijdens een vrijblijvend consult in de Wellness Kliniek.

Bovenste ooglidcorrectie (bovenoogleden)

Een boven ooglidcorrectie betekent dat we het teveel aan huid, spier en vet verwijderen, waardoor je een jeugdiger uitstraling krijgt. Het verbetert niet alleen je uiterlijk, maar kan ook je gezichtsveld verruimen. Herstel is vlot, met minimale littekens. Het litteken ligt precies in de plooi van je oog en is dus amper zichtbaar nadien. De bovenoog ooglidcorrectie is een van de meest uitgevoerde ingrepen in zijn soort.

Aziatische bovenooglidcorrectie (bovenoogleden)

Vrouwen en mannen van Aziatische afkomst kunnen opteren voor een dubbele ooglidcorrectie. Hierbij zal de plastisch chirurg voornamelijk focussen op het creëren of verfijnen van je bovenooglidplooi. De onderoogleden worden meestal niet behandeld, omdat de huid onder de ogen meestal, van nature, mooi en strak is.

Onderste ooglidcorrectie (onderoogleden) – huid verwijderen

Herwin je jeugdige uitstraling met een onder ooglidcorrectie. Deze ingreep verwijdert rimpels en overtollige huid onder je ogen, waardoor je een gladdere, stralendere blik krijgt. De behandeling is snel, met minimale downtime. De behandeling kan onder plaatselijke verdoving of, indien je wenst, ook onder narcose.

Onderste ooglidcorrectie met wallen verwijderen

Correctie van onderoogleden en wallen pakt effectief de wallen onder je ogen aan, verwijdert overtollig vet en huid, en verstrakt het gebied onder je ogen voor een frissere, alertere uitstraling. Minimale hersteltijd, maximale impact.

Jonge mensen kunnen tevens last hebben van wallen onder de ogen. Huid verwijderen is dan normaal gezien niet nodig. De chirurg kan de wallen onder je ogen corrigeren via de binnenkant van je onderooglid. De ingreep staat bekent als ooglidcorrectie zonder chirurgie of wallen onder de ogen weghalen zonder litteken.

Onderste ooglidcorrectie met lipofilling

Lipofilling onder de ogen minimaliseert donkere kringen. Lipofilling of vet toevoegen kan helpen om de holtes te vullen die donkere kringen en wallen onder de ogen veroorzaken, waardoor je een frissere en meer uitgeruste uitstraling krijgt.

Correctie van het onderste en bovenste ooglid (combinatie)

Vaak is een correctie van zowel het onderste als bovenste ooglid wenselijk. Een combinatiecorrectie van het onderste en bovenste ooglid is geschikt voor mensen die tekenen van veroudering rond zowel de bovenste als onderste oogleden willen aanpakken. Dit kan overtollige huid, vetophopingen of verslapping van de spieren omvatten.

Tijdens het consult met de arts bij Wellness Kliniek bespreek je al je zorgen, wensen en verwachtingen. De arts kan op basis hiervan, en door ervaring en inzicht, informeren en adviseren wat er esthetisch gezien goed bij je past.

Correctie boven- en onderooglid, en wallen verwijderen

De combinatie van een boven- en onderooglidcorrectie kan tevens aangevuld worden met het verwijderen van wallen onder de ogen, waarbij de chirurg overtollig vet en huid wegneemt via een kleine incisie langs de wimpers of via de binnenkant van het onderooglid. Wallen weghalen herstelt de oogcontour en vermindert zichtbaar de zwelling onder de oog. Hierdoor krijg je weer een frisse blik, waarbij donkere kringen onder de ogen gladgestreken worden en je een energiekere uitstraling krijgt.

Ooglidcorrectie man en vrouw: ben ik een goede kandidaat?

Zowel mannen als vrouwen vinden uitkomst in een ooglidcorrectie. Kan iedereen een ooglidcorrectie ondergaan? Mensen die last hebben van doorzakkende oogleden, overtollige huid rond de ogen, onderoog wallen, of die een meer verjongde uitstraling willen, kunnen goede kandidaten zijn. Dit wordt altijd persoonlijk beoordeeld.

Hoewel er geen ideale leeftijd is, ondergaan de meeste mensen deze procedure vanaf 45 jaar of wanneer tekenen van veroudering duidelijker worden. Een grondige evaluatie door een gekwalificeerde chirurg is nodig om te bepalen of je een geschikte kandidaat bent. We raden je daarom aan om een vrijblijvend consult te boeken voor persoonlijk advies.

Veelgestelde vragen over ooglidcorrectie

Voor wie is een ooglidcorrectie geschikt?

Onze lichamen veranderen doorheen de jaren, zo ook de huid in ons gezicht. Onze huid verliest elasticiteit en soms stapelt vet zich op aan het bovenste en onderste ooglid. Dit zorgt dan voor hangende ogen. Het doet er je ouder uitzien en stoort misschien zelfs je zicht.

Soms zijn dergelijke ongemakken aangeboren en heb je er al op jongere leeftijd mee te maken. Maar in ieder geval kan iedereen die hiermee te maken krijgt een ooglidcorrectie laten uitvoeren. Je chirurg bekijkt samen met jou of dit de beste optie voor je is. Soms is een combinatie van behandelingen nodig om de beste resultaten te verkrijgen.

Hoe gebeurt een ooglidcorrectie (blepharoplastie)?

Vóór de behandeling maken we foto's voor je dossier. De chirurg duidt aan op je oogleden waar hij precies huid of vet zal verwijderen. Vervolgens injecteert hij een verdovend middel met adrenaline (om bloeden tegen te gaan).

Zodra het oog verdoofd is maakt een chirurg kleine incisies langs de natuurlijke plooien van de oogleden. Overtollig huid- en vetweefsel wordt verwijderd, en indien nodig worden de spiertjes onder de ogen aangepast.

Tot slot hecht de chirurg de wond met een extreem fijne draad en plaatst hij enkele pleisters op de zone. In sommige gevallen gebruikt de chirurg Tissucol, klevende stof om de huid samen te lijmen. Een icepack verkoelt en verzacht na de ingreep.

Ooglidcorrectie: onder plaatselijke of algemene narcose?

Meestal gebeurt een ooglidcorrectie onder lokale verdoving (met sedatie), maar algehele narcose is ook mogelijk voor wie dat wenst. Bij plaatselijke verdoving ben je wakker, net zoals bij de tandarts. Sedatie medicijnen helpen om je meer relaxed te voelen. Wil je liever niks meemaken van de ingreep? Kies dan voor slaapverdoving/narcose.

Doet een ooglidcorrectie pijn?

Tijdens de ingreep voel je geen pijn. De chirurg zal de zone goed verdoven. Sedatie medicijnen helpen om je meer relaxed te voelen. De prikjes voor de verdoving zijn niet zo aangenaam, omdat het gebied rond je ogen erg gevoelig is. De ingreep zelf is gelukkig pijnloos! Na de operatie kan er kortstondig een branderig gevoel optreden.

Hoelang duurt een ooglidcorrectie?

Een bovenlidcorrectie duurt gemiddeld een half uur, met daarnaast een half uur voorbereidingstijd. Een onderooglidcorrectie, bijvoorbeeld met lipofilling of het verwijderen van de wallen, duurt wat langer, afhankelijk van wat er precies gedaan wordt. Je ontvangt vooraf een indicatie van de tijdsduur

Hoelang duurt ooglidcorrectie herstel en wanneer ben ik weer ‘toonbaar’?

De eerste drie dagen na de operatie zijn je oogleden wat gezwollen met blauwe plekken. Dit kan ook kortstondig zorgen voor ongelijke ogen na ooglidcorrectie, maar dit trekt snel weg. De blauwe verkleuring wordt eerst een beetje erger, zakt daarna naar beneden en verdwijnt meestal na een week. De meeste mensen gaan daarom pas na een week weer aan het werk. De volledige hersteltijd bedraagt ongeveer zes weken tot drie maanden.

TIP: herstel ooglidcorrectie vindt optimaal plaats als alle richtlijnen voor nazorg strikt nagevolgd worden. Je krijgt daarvoor een blad met instructies mee naar huis.

Mag je na een ooglidcorrectie autorijden?

Na de ooglidcorrectie mag je meteen naar huis. Je mag echter niet zelf rijden en de eerste 24 uur niet alleen blijven, dus het is belangrijk dat je iemand meeneemt. Behoort dit niet tot je mogelijkheid? Dan is het ook mogelijk om een kamer in een hotel in de buurt van de kliniek te boeken.

Lijk ik na een ooglidcorrectie nog wel op mezelf?

Ja, na een ooglid behandeling lijk je nog steeds op jezelf, alleen dan meer uitgerust met een frissere blik.

Na hoeveel jaar moet ik een ooglidcorrectie herhalen?

Veel mensen zijn blij met een eenmalige ingreep. Anderen willen de tekenen van veroudering bijhouden en elke 15 jaar een touch-up ooglidcorrectie laten uitvoeren. Je bepaalt zelf wat voor jou wenselijk is.

Wat is de beste leeftijd om een ooglidcorrectie te laten doen?

De gemiddelde leeftijd voor een ooglidcorrectie bij Wellness Kliniek is 53 jaar, maar varieert tussen de 25 jaar en de 75 jaar. Een dubbele bovenooglid correctie voor mensen van Aziatische afkomst kan vanaf 18 jaar, als de huidconditie het toelaat. De arts zal, op het consult, aangeven of je een geschikte kandidaat bent

Wat is een dubbele ooglidcorrectie?

Bij een Aziatische ooglidcorrectie, ook bekend als dubbele ooglidoperatie, ligt de focus hoofdzakelijk op correctie van het bovenste ooglid. Deze behandeling is ontworpen om een huidplooi in het bovenste ooglid te creëren of te accentueren, wat een kenmerk is dat van nature vaak ontbreekt bij mensen van Aziatische afkomst. Het toevoegen van de huidplooi maakt de ogen optisch groter en kan de algemene gezichtsuitdrukking veranderen. Het is een gewilde ingreep onder deze doelgroep.

De onderoogleden worden doorgaans niet aangepakt in de standaard Aziatische ooglidcorrectie, omdat de huid onder de ogen van nature mooi strak is.

Het is belangrijk om duidelijk te maken wat je esthetische doel is tijdens de consultatie met de chirurg, zodat een passende operatietechniek kan worden opgesteld die rekening houdt met alle aspecten van je gezichtskenmerken en je wensen.

Wat zijn de ooglidcorrectie voordelen en nadelen?

Het liften van de oogleden is vanuit esthetische oogpunt een goed idee als je je blik wilt verrijken. Maar dat is niet het enige voordeel van een ooglidcorrectie. Het zorgt er normaliter namelijk ook voor dat je minder vermoeide ogen krijgt. Een drukkend gevoel neemt af. Wellicht had je altijd het gevoel dat je je ogen goed moet opensperren en dat is na het ogen liften verleden tijd. Zelfs hoofdpijn kan hierdoor verdwijnen.

Naast de voordelen van een ooglidcorrectie zijn er uiteraard ook nadelen, waar we bij Wellness Kliniek graag transparant over zijn. Het meest vervelende aan de ooglidcorrectie is dat het resultaat pas na zes weken tot drie maanden definitief zichtbaar is. Bovendien gaat ook het litteken pas echt vervagen na circa drie maanden.

Hoewel ooglidcorrecties relatief eenvoudige ingrepen zijn met een minimale kans op complicaties, moet je dus wel rekening houden met een best lange hersteltijd en een goede nazorg (thuis) na de ingreep. Als dit voor jou geen probleem is dan kan een ooglidcorrectie de levenskwaliteit verbeteren, zowel emotioneel als fysiek.

Ooglidcorrectie na 2 weken, wat mag ik verwachten?

Twee weken na een ooglidcorrectie kun je het volgende verwachten:

 • Verminderde zwelling en blauwe plekken: De meeste zwelling en blauwe plekken zouden aanzienlijk verminderd moeten zijn, hoewel ze nog niet helemaal verdwenen kunnen zijn. Dit is een normaal onderdeel van het genezingsproces.
 • Littekens: De incisies beginnen te genezen, maar de littekens zijn nog steeds zichtbaar en rood. Ze zullen met de tijd vervagen en minder opvallend worden.
 • Zichtbaar resultaat: Hoewel het eindresultaat van de operatie nog enkele weken op zich zal laten wachten, zie je nu al een duidelijk verschil.

Blijf eventuele nazorginstructies volgen, zoals het gebruik van zonnebrandcrème. Je zou nu minder of geen behoefte meer moeten hebben aan pijnstilling. Elk genezingsproces is persoonlijk en kan variëren afhankelijk van individuele omstandigheden, zoals je leeftijd, je huidtype en de precieze aard van de operatie.

Bij vragen of twijfel, contacteer ons. Onze artsen staan je na de ingreep bij tot volledig herstel. Alle nazorgconsulten zijn gratis.

Vocht vasthouden na ooglidcorrectie, is dat normaal?

Ja, het vasthouden van vocht (vochtretentie) na een ooglidcorrectie is normaal en maakt deel uit van het genezingsproces. Tijdens de eerste dagen na de operatie zullen de oogleden en het omliggende gebied opzwellen en vocht vasthouden. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam op de chirurgische ingreep. De zwelling en het vocht kunnen bijdragen aan een tijdelijk gevoel van strakheid of stijfheid in het behandelde gebied.

Na ooglidcorrectie vocht vasthouden, hoe lang duurt dit?

Vocht onder de huid is de oorzaak van de zwelling. De zwelling bereikt meestal het hoogtepunt binnen de eerste drie tot vier dagen na de operatie en begint dan geleidelijk af te nemen. Volledige genezing en het verdwijnen van alle zwelling kan enkele weken (tot drie maanden) duren.

Het volgen van het nazorgadvies van je chirurg kan helpen om zwelling en vochtretentie te verminderen. Dit kan het toepassen van koude kompressen, het innemen van voorgeschreven medicatie en het vermijden van bepaalde activiteiten omvatten. Volg het advies dat je bij Wellness Kliniek hebt meegekregen.

Op je zij slapen na ooglidcorrectie: wat is de juiste slaaphouding?

Het houden van het hoofd in een iets verhoogde positie, tijdens het slapen, kan helpen om de zwelling te verminderen. De aanbevolen slaaphouding na een ooglidcorrectie is op je rug. Je kan beter niet op je zij slapen, omdat de zwelling daardoor kan toenemen en dit het genezingsproces kan verstoren. Je kan je hoofd verhoogd houden met wat extra kussens of een verstelbaar bed.

Tv kijken na ooglidcorrectie, mag dat?

Na een ooglidcorrectie kan je gewoon (matig) TV kijken. Je kan de tijd van het tv kijken best wel beperkt houden om droge ogen te vermijden. Gebruik de oogdruppels als je die hebt meegekregen en volg altijd de specifieke aanbevelingen van je behandelend arts.

Mascara na ooglidcorrectie, mag dat?

Wacht met het aanbrengen van mascara en make-up na een ooglidcorrectie tot je huid en de littekens volledig genezen zijn, meestal is dat vanaf 10 tot 14 dagen na de operatie of na het verwijderen van eventuele hechtingen. Gebruik zachte, hypoallergene producten en volg altijd het advies van je arts voor een veilig herstel.

Wat kost een ooglidcorrectie en krijg je het vergoed?

Een esthetische operatie voor de oogleden wordt niet vergoed. Op deze pagina vind je de prijslijst van oogbehandelingen bij Wellness Kliniek. Optioneel leg je bij Wellness Kliniek een spaarpot aan, zodat je maandelijks geld opzij kunt zetten voor de behandeling.

Wat is de beste chirurg ooglidcorrectie België?

De beste chirurg voor een ooglidcorrectie hangt af van de precieze ingreep aan de ogen. Bij Wellness Kliniek selecteren we de beste artsen aan de hand van strenge selectieprocedures. Op basis van de specifieke ingreep aan de ogen wordt de beste chirurg voor de betreffende ooglidcorrectie geselecteerd, zoals een boven- of onderooglidcorrectie. Meer informatie vind je op onze pagina over onze chirurgen en specialisten.

Wat is de beste kliniek ooglidcorrectie?

Wellness Kliniek België en Barcelona behoren tot de top klinieken in Europa als het aankomt op ooglidcorrecties. Het is immers een veelgevraagde ingreep die uiterste precisie vraagt. Gespecialiseerde artsen weten door ervaring in combinatie met de juiste technieken op een veilige manier een mooi eindresultaat neer te zetten. De patiëntenbeoordelingen spreken voor zich.

Met trots kunnen we zeggen dat we al heel wat positieve reviews van patiënten hebben mogen ontvangen. Ooglidcorrectie Antwerpen, ooglidcorrectie Brugge of ooglidcorrectie Eindhoven, ooglidcorrectie Rotterdam? Onze patiënten komen zelfs van over de grenzen van de Benelux om de ooglidcorrectie bij Wellness Kliniek Genk te laten uitvoeren.

Wat betekent blefaroplastiek?

Een blefaroplastiek, ook bekend als ooglidcorrectie, is een chirurgische ingreep die wordt uitgevoerd om de uitstraling van de oogleden te verbeteren. Rondom deze ingreep komen diverse vaktermen voor. Bij Wellness Kliniek proberen we alle informatie zo begrijpelijk mogelijk te houden.

Hieronder verduidelijken we nog een aantal medische termen omtrent ooglidcorrectie.

 • Blepharoplastiek: medische term voor ooglidcorrectie. Blepharo = ooglid, en plastiek staat voor plastische chirurgie.
 • Dermatochalasis: hangende oogleden door slappe huid, dat veelal ontstaat door veroudering.
 • Ptosiscorrectie: correctie bovenooglid.
 • Levatorplastiek: veel voorkomende operatietechniek waarbij het peesblad aan de rand van het bovenooglid gehecht wordt.

Boek een vrijblijvend consult ooglidcorrectie bij Wellness Kliniek

De keuze voor een ooglidcorrectie is er een die je niet zomaar maakt. Uiteraard ben je benieuwd naar de haalbare resultaten voor een verfrissende blik en daar kunnen onze specialisten je in adviseren. Neem ook gerust voorbeeldfoto’s mee naar het consult om ons te tonen wat je mooi vindt. Boek een vrijblijvende afspraak, dan kun je daarna altijd nog beslissen of je voor de werkelijke ingreep gaat.

 Boek online of bel ons

Stap voor stapStap voor stap

Waarom Wellness Kliniek kiezen?

Gemakkelijk reserveren & plannen

Bij de Wellness Kliniek kan je al je afspraken, consulten, behandelingen en operaties online boeken. Zo kies je de datum die het beste bij je past. De stappen zijn gemakkelijk te volgen en de Intelligent Wizard zorgt ervoor dat je de arts-specialist krijgt met de meeste expertise met betrekking tot jouw behandeling.

Meer info...

Nr 1 Privé Kliniek in België

Toen de Wellness Kliniek in 1996 werd opgericht, was het de eerste privékliniek in België. We waren pioniers in privé plastische chirurgie en we zijn trots op alles wat we tot nu toe hebben bereikt. De Wellness Kliniek staat bekend om zijn hoogwaardige service en is een van de meest vertrouwde namen in plastische en cosmetische chirurgie.

Meer info...

Excellente service

We zorgen ervoor dat veiligheid, expertise en patiënttevredenheid centraal staan ​​in wat we doen.

Wij vinden het voor jou uiterst belangrijk om de risico's en de verwachte resultaten zo goed mogelijk in balans te kunnen houden. Daarom heb je altijd recht op gratis pre-operatieve consulten.

Meer info...

Lees alle beoordelingen