Donkere kringen onder ogen

Hoe verwijder je donkere kringen onder je ogen?

Donkere kringen onder de ogen hebben een aanzienlijke invloed op het uiterlijk van de ogen, het gebied met de dunste huid en de snelste veroudering van het hele lichaam. Het is dan ook niet verwonderlijk dat donkere kringen onder de ogen een van de belangrijkste oorzaken zijn van esthetisch ongemak, want de ogen zijn een weerspiegeling van onze persoonlijkheid en deze aandoening verduistert hun uiterlijk.

blog 03/02/2023 door Yvonne

Het is vaak mogelijk om van donkere kringen af te komen door een gezonde levensstijl en voldoende rust, maar er zijn ook verschillende alternatieven voor de gevoelige zone rond de ogen. Bij het kiezen van de meest geschikte behandeling is het essentieel om te onderscheiden met welk type donkere kringen je te maken hebt.

Wat zijn donkere kringen onder de ogen precies?

Donkere kringen onder de ogen zijn het donkere deel van de huid onder de onderste oogleden. Afhankelijk van de kleur en de conditie van de huid kunnen donkere kringen onder de ogen er paars, blauwachtig of donkerbruin uitzien.

Donkere kringen onder de ogen zijn niet hetzelfde als wallen en traanbuisjes. Wallen onder de ogen zijn het gevolg van de ophoping van vet en vocht, en traanbuizen verwijzen naar de diepe plooi tussen het onderste ooglid en de wang. Helaas kunnen alle drie de problemen tegelijkertijd op je gezicht verschijnen, waardoor je er steeds ouder en moe uitziet.

Wat zijn donkere kringen onder de ogen?

Donkere kringen onder de ogen kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder:

  • Allergieën.
  • Uitdroging.
  • Genetica.
  • Veroudering.
  • Gezondheidsproblemen.
  • Overmatige blootstelling aan zonlicht.
  • Vaak in de ogen wrijven.
  • Roken.
  • Slechte slaapgewoonten.

In sommige gevallen zijn donkere kringen onder de ogen tijdelijk en kunnen ze worden behandeld met veranderingen in de levensstijl. Denk aan voldoende slapen, vermijden van overmatige blootstelling aan blauw licht en verminderen van stress. In andere gevallen kunnen donkere kringen onder de ogen echter een symptoom zijn van een onderliggend medisch probleem dat medische aandacht vereist.

Wat zijn de soorten donkere kringen onder de ogen?

Gepigmenteerde donkere kringen onder de ogen

Gepigmenteerde donkere kringen onder de ogen zijn meestal bruin of zwart. Overmatige melanineproductie in de ooglidhuid, aangeboren of vanwege andere omstandigheden, leidt tot deze aandoening die formeel bekend staat als idiopathische hyperchromie van de oogkrans.

Vasculaire donkere kringen onder de ogen

Blauwe, roze of paarse kleuren onder de ogen wijzen op de aanwezigheid van vasculaire donkere kringen. Onvoldoende doorbloeding van het gebied rond de ogen is de oorzaak van het ontstaan van deze kringen. Mensen met een lichte huidskleur en een zeer dunne huid zijn eerder geneigd deze donkere kringen te ontwikkelen.

Structurele donkere kringen

Dit type donkere kringen onder de ogen, die verschillende tinten kunnen aannemen, wordt gekenmerkt door een rimpel die zich uitstrekt van de traanbuis tot de wangen.

Samen met intraorbitaal volumeverlies ontstaan structurele donkere kringen wanneer het vet in de wangen geleidelijk afneemt als gevolg van de zwaartekracht en het natuurlijke verouderingsproces, wat leidt tot een uitholling van de zone onder de ogen (vaak "ingevallen ogen" genoemd).

Hoe behandel je de verschillende soorten donkere kringen onder de ogen?

Alvorens donkere kringen onder de ogen te behandelen, is het belangrijk te proberen de oorzaak ervan te achterhalen. Vasculaire donkere kringen kunnen worden veroorzaakt door erfelijkheid, wrijven in de ogen, slaapgebrek of allergieën. Gepigmenteerde donkere kringen, die vaker voorkomen bij mensen met een donkere huidskleur, kunnen het gevolg zijn van erfelijkheid of blootstelling aan de zon. Structurele donkere kringen kunnen het gevolg zijn van erfelijkheid of veroudering.

Behandelingen die de collageenproductie kunnen stimuleren en de doorbloeding kunnen verbeteren, zoals hyaluronzuur fillers, worden aanbevolen voor mensen met vasculaire donkere kringen. Deze behandeling kan ook de hyperpigmentatie van gepigmenteerde donkere kringen helpen verlichten en verzonken gebieden opvullen.

Dermale fillers met hyaluronzuur zijn een uitstekende behandelingsoptie voor reshaping, het verminderen van traanlijnen en het aanvullen van volumeverlies rond de wangen en ogen.

Als je echter overtollige huid of vetophopingen onder je ogen hebt kan een vorm van een ooglidcorrectie de beste oplossing zijn. Deze procedure is een van de meest effectieve manieren om donkere kringen onder de ogen, veroorzaakt door leeftijd of genetica, te behandelen.

Een ooglidcorrectie, ofwel blepharoplastie, kan worden uitgevoerd aan het onderooglid, het bovenooglid of beide. Bij onderooglidchirurgie verwijdert de plastisch chirurg overtollige huid en vet van het onderooglid, waardoor donkere kringen onder de ogen verdwijnen en het gezicht er jonger uitziet.

Aangezien er verschillende oorzaken kunnen zijn van donkere kringen onder de ogen, is een consult met een van onze artsen van de Wellness Kliniek de beste optie om de ideale behandeling voor jou aan te bevelen en je de beste resultaten te geven.

Krijg de beste behandeling om van donkere kringen onder de ogen af te komen

Uiteindelijk biedt de esthetische geneeskunde verschillende opties voor de behandeling van donkere kringen onder de ogen, zoals hyaluronzuur fillers en een ooglidcorrectie. Elk van deze procedures biedt een gepersonaliseerde en doeltreffende oplossing om van donkere kringen af te komen en het uiterlijk van de huid rond de ogen te verbeteren.

Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat elke persoon uniek is en je verschillende soorten donkere kringen onder de ogen kan hebben. Dus het is belangrijk om een specialist in esthetische geneeskunde te raadplegen alvorens de juiste behandeling te kiezen.

Bij Wellness Kliniek hebben we een team van hoogopgeleide professionals op het gebied van esthetische geneeskunde die je graag adviseren en je de beste behandeling bieden om van donkere kringen onder de ogen af te komen. Bovendien zullen onze specialisten een gedetailleerde beoordeling van je huid en de oorzaken van je donkere kringen uitvoeren alvorens je de meest geschikte behandeling voor te stellen.

Wacht niet langer en boek vandaag nog je consultatie bij ons.

We kijken ernaar uit om je te ontmoeten en je te helpen het uiterlijk van uw huid in de oogzone te verbeteren, zodat je je zelfverzekerder kunt voelen.