Oplossingen voor hangende oogleden

Oplossingen voor hangende oogleden

Men zegt dat de ogen het belangrijkste gezichtskenmerk zijn voor emotionele expressie en non-verbale communicatie; vandaar het gezegde "de ogen zijn de vensters van de ziel". Ze worden zelfs door zowel mannen als vrouwen als gezien belangrijkste schoonheidsfactor voor het gezicht.

blog 11/01/2023 door Yvonne

Onze ogen veranderen naarmate we ouder worden. Deze verandering kan zich uiten in hangende en rimpelende boven- en onderoogleden, waardoor iemand er ouder of vermoeider uitziet dan hij of zij zich voelt. Dit kan vrijwel onmogelijk op natuurlijke wijze worden teruggedraaid.

Er is echter een zeer effectieve oplossing, en dat is het ondergaan van een blepharoplastie, oftewel een ooglidcorrectie. Blepharoplastie kan overmatig hangende bovenoogleden corrigeren en tegelijkertijd het gezichtsvermogen van patiënten verbeteren door een helderder gezichtsveld.

Natuurlijk moet worden opgemerkt dat ooglidchirurgie, een delicate ingreep, moet worden uitgevoerd in een gerenommeerde kliniek door specialisten. Onze chirurgen zijn experts in het optimaliseren van zowel het uiterlijk als de functie van de bovenste oogleden, met een gepersonaliseerde aanpak om onze patiënten de beste ooglidcorrectie resultaten te bieden. Bekijk eens onze ooglidcorrectie voor en na foto’s.

Verouderende oogleden + zwaartekracht = hangende oogleden

De meest voorkomende oorzaak van hangende oogleden, ook wel ptosis genoemd, is veroudering. Naarmate je ouder wordt, beginnen de basisbestanddelen van de huid af te breken doordat de productie van belangrijke elementen afneemt. Zonder voldoende collageen en elastine om de huid rechtop en op zijn plaats te houden, begint de huid te verslappen en te hangen.

Het onderste ooglid kan uitrekken tot het lijkt alsof je flinke wallen onder elk oog hebt, maar dat belemmert je zicht niet. Het echte probleem is wanneer de bovenste oogleden zo ver uitrekken dat ze in het gezichtsveld vallen, waardoor het moeilijker wordt om te kunnen zien.

Wanneer hangende oogleden het gezichtsveld van een persoon aantasten, kan dat zijn tol eisen op het gevoel van eigenwaarde en de kwaliteit van leven, waardoor het vervelend en zelfs gevaarlijk wordt. Bij het werken achter de computer kunnen hangende oogleden het ook moeilijk maken om het scherm te zien. Bij het lezen van een boek of krant kunnen ze nog verder naar beneden zakken en een deel van de pupil bedekken, waardoor het moeilijk wordt om te lezen.

De oplossing: blepharoplastie

Voor hangende oogleden bestaat een eenvoudige oplossing: ooglidchirurgie of blepharoplastie. Blepharoplastie kan worden uitgevoerd op de bovenste en onderste oogleden om zichtproblemen te corrigeren en de cosmetische effecten van veroudering te verhelpen.

Het medisch team van de Wellness Kliniek kan boven- en onderooglidchirurgie uitvoeren, met behulp van een minimaal invasieve en effectieve techniek waarmee de operatie in slechts één of twee uur kan worden uitgevoerd, zodat de patiënt dezelfde dag nog naar huis kan.

De eerste stap is het plannen van een consultatie, zodat een van onze chirurgen een grondige evaluatie van de bovenste en onderste oogleden kan uitvoeren en het beste behandelplan kan bepalen op basis van uw behoeften.

De operatie zelf wordt uitgevoerd via kleine incisies die verborgen zijn in de natuurlijke plooien van het ooglid. Afhankelijk van de kwaliteit van de huid van de oogleden en de hoeveelheid aanwezig vet, worden één of meerdere van onderstaande stappen uitgevoerd:

  1. Vetverwijdering om wallen en bobbels van de bovenste en/of onderste oogleden te verminderen.
  2. Huidverwijdering als de huid uitgerekt en verslapt is.
  3. Aanspannen van de resterende huid indien nodig om ervoor te zorgen dat de oogleden niet blijven hangen.

Als de operatie voltooid is, mag je meestal naar huis (ga niet zelf rijden!). Na een paar dagen kunt je waarschijnlijk je normale dagelijkse routine weer oppakken. Er zal enige bloeduitstorting bij de oogleden optreden, die zich langs de zijkanten van het gezicht kan uitbreiden tot de bovenwangen, maar dit zal binnen een week of twee volledig verdwijnen.

Voordelen van blepharoplastie voor hangende oogleden

Een jeugdiger en uitgeruster uiterlijk

Naarmate we ouder worden, is de huid van de oogleden vaak de eerste plaats waar we de tekenen van veroudering opmerken. Omdat we na verloop van tijd elasticiteit en collageen verliezen hoopt overtollige huid zich op, waardoor we er ouder en slaperiger uitzien dan we ons voelen.

Ooglidchirurgie is een zeer effectieve manier om dit probleem te behandelen en een jeugdiger uiterlijk te creëren.

Verbetert het gezichtsvermogen

Een verslapte huid van het bovenooglid kan vaak visuele stoornissen veroorzaken, omdat de huid het gezichtsveld belemmert. Dit kan alledaagse activiteiten bemoeilijken. Hoewel een blepharoplastie in de eerste plaats een cosmetische ingreep is, biedt het ook functionele voordelen en kan ze helpen het gezichtsvermogen te verbeteren.

Minder rimpelvorming op voorhoofd

Wie last heeft van visuele problemen door overtollige huid op het bovenste ooglid, moet soms voortdurend zijn wenkbrauwen optrekken om beter te kunnen zien. Daardoor kan herhaaldelijk optillen leiden tot de vorming van diepe lijnen en rimpels.

Zodra de overtollige huid tijdens de procedure is verwijderd kunnen de lijnen en rimpels, of in ieder geval de snelheid waarin deze zich vormen, op het voorhoofd verminderen.

Verbetert het zelfvertrouwen

Mensen die zich onzeker of ongelukkig voelen met het uiterlijk van hun ogen kunnen ervoor kiezen om een blepharoplastie te ondergaan om hun algemene gezichtsuitstraling te verbeteren. Patiënten voelen zich vaak gelukkiger en zelfverzekerder zodra ze de resultaten zien.

Verjong uw ogen met blepharoplastie

Zonder twijfel is een blepharoplastie de aanbevolen oplossing om hangende oogleden te corrigeren die het zicht belemmeren en het algehele uiterlijk van het gezicht veranderen. Wil je meer weten? Plan een consultatie met ons in Genk.

Onze chirurgen zijn goed opgeleid en zijn ervaren om je de beste zorg en een optimaal ooglidcorrectie resultaat te bieden. Bovendien beschikken wij over de nieuwste technologische apparatuur zodat je blepharoplastie behandeling optimaal kan worden uitgevoerd.