Vrouw voelt aan borsten

Wat is de beste behandeling voor een correctie van tubulaire borsten?

Borsten spelen een belangrijke rol in het fysieke evenwicht, de vrouwelijkheid en het gevoel van eigenwaarde van een vrouw. Tubulaire borsten, ook wel tubereuze borsten of buisvormige borsten genoemd, vallen bij de meeste vrouwen die dit hebben op tijdens de vroege stadia van de puberteit en de borstontwikkeling. Ze beïnvloeden het emotionele en seksuele welzijn.

blog 05/10/2022 door Yvonne

Tubulaire borstmisvorming wordt gekenmerkt door bijvoorbeeld borstvernauwing, hypoplasie, tekort aan borsthuid, verkeerde positionering van de borstplooi, vergroting van tepel en tepelhof en/of asymmetrie van de borst.

Vrouwen met tubereuze borsten kunnen één, meerdere of al deze kenmerken hebben. De onregelmatigheden van tubulaire borsten zijn zeer variabel, met vaak aanzienlijke ongelijkheden tussen de twee borsten bij dezelfde persoon, met asymmetrie als gevolg.

Het uiterlijk van buisvormige borsten kan worden aangepakt met bepaalde cosmetische ingrepen. Bij de behandeling van dit probleem kunnen verschillende technieken worden toegepast, waaronder tepelcorrectie en tepelhofverkleining, borstvergroting en een borstlift. Correctieve chirurgie vereist vaak echter een combinatie van deze technieken.

Aangezien elk geval anders is, zal het medisch team van de Wellness Kliniek Genk de juiste behandeling op maat bepalen naar aanleiding van een consultatie met een specialist.

Wat is de oorzaak van tubulaire borsten?

De oorzaken van tubulaire borsten zijn onbekend en vaak weet je pas bij het begin van de puberteit dat je dit verschijnsel hebt. Naarmate de borst groeit, ontstaat een gebrek aan borstweefsel, waardoor de borst er slap uitziet.

Hoewel het een relatief veel voorkomende aandoening is, kunnen tubulaire borsten in ernst verschillen. Een milde vorm is een hoge borstplooi of een korte afstand van de tepel tot de plooi onder de borst. In ernstigere gevallen kunnen borsten een langwerpige vorm aannemen met een uitstulping bij de tepelhof.

Wat is een tubulaire borstcorrectie?

De correctie van tubulaire borsten is bijzonder moeilijk en vereist chirurgische expertise in reconstructieve borstchirurgie, een esthetisch oog en aanvullende technieken om symmetrie met een meer natuurlijke borstvorm te bereiken. Bij de Wellness Kliniek Genk is ons doel altijd het creëren van een mooi en natuurlijk borstresultaat.

Een borstimplantaat wordt vaak ingebracht als onderdeel van de correctie van tubulaire borsten. Een borstvergroting alleen, zonder de tepel en de tepelhof aan te pakken, corrigeert echter niet altijd de vorm van borsten en kan de misvorming van de borst zelfs accentueren. Aanvullende chirurgische details zijn nodig om de vorm van de borst te normaliseren, vooral in het gebied van de tepel.

Naast een borstvergroting omvat de juiste chirurgische correctie van tubulaire borsten gewoonlijk een zekere mate van borstlift (mastopexie) om de borsten te liften. In combinatie met een tepelcorrectie en tepelhofverkleining worden de grootte, de plaats en het uiterlijk van de tepel en de tepelhof gecorrigeerd. 

Ten slotte wordt de borstplooi (de plooi onder de borst) meestal verlaagd tot een meer natuurlijke positie.

Hoe werkt de correctie van tubulaire borsten?

Gewoonlijk werkt de correctie van tubulaire of tubereuze borsten bij de Wellness Kliniek in vijf stappen:

  1. Informatieve consultatie met een arts: De eerste stap is het maken van een afspraak in de Wellness Kliniek. Een van onze deskundige plastisch chirurgen, gespecialiseerd in borstcorrecties, kan je adviseren of je inderdaad tubulaire borsten hebt en kan je de behandelingsmogelijkheden uitleggen als dit het geval is. De techniek die wordt gebruikt voor een tubulaire borstcorrectie verschilt van patiënt tot patiënt, afhankelijk van de ernst van het probleem en het gewenste resultaat. Ons borstoperatieteam biedt je gemoedsrust en eerlijk advies, zodat je goed geïnformeerd bent over de ingreep, de pre-operatieve periode en het herstel.

  2. Evaluatie van je borsten en lichaam: Om de veiligheid van al onze patiënten te garanderen, word je vóór een behandeling grondig geëvalueerd. Na de informatieve consultatie voor een tubulaire borstcorrectie wordt je medische voorgeschiedenis bekeken en worden enkele kleine tests uitgevoerd om je lichaam te onderzoeken. Je wordt ook geïnformeerd over eventuele maatregelen die je in de dagen of weken vóór de borstcorrectie moet nemen en over medicijnen die je voor en na de operatie niet meer mag innemen. Zo weet je zeker dat je in de beste handen bent.
  3. Interventie: Tubulaire borsten kunnen worden gecorrigeerd met cosmetische chirurgie en de gebruikte techniek hangt af van de ernst van de tubulaire borsten en het gewenste resultaat. Bij een borstvergroting, de meest eenvoudige oplossing, maakt de chirurg het vernauwende weefsel inwendig los, waardoor de basis van de borst breder wordt. Vervolgens wordt een implantaat ingebracht om het volume van de borst te vergroten en de huid strakker te maken, wat resulteert in een rondere en natuurlijkere borstvorm.
  4. Postoperatieve periode: Tijdens het eerste consult en op de dag van de operatie zullen onze artsen in detail uitleggen wat je na de operatie moet doen om het best mogelijke resultaat te verkrijgen. Op die manier is het te allen tijde duidelijk hoe je zelf eraan kunt bijdragen de operatie tot een succes te maken. De postoperatieve periode zal sterk variëren afhankelijk van je wensen en je specifieke geval. Het is hierbij belangrijk dat je in goede handen bent en terecht kunt met je vragen. Bij Wellness Kliniek staan we altijd voor je klaar.
  5. Follow-up: In de wereld van de cosmetische chirurgie houdt het werk niet meteen op na de ingreep. Je kunt altijd verdere actie ondernemen om ervoor te zorgen dat je lichaam zo lang mogelijk zijn vorm behoudt. Zo willen wij in de Wellness Kliniek je zo goed mogelijk helpen, zodat je zonder complicaties en op de best mogelijke manier kunt genieten van de nieuwe versie van jezelf.

Boek een vrijblijvende consultatie.