Welke oplossingen zijn er om tubulaire borsten te corrigeren?

Welke oplossingen zijn er om tubulaire borsten te corrigeren?

De borstomvang en -vorm kunnen een belangrijke rol spelen bij het gevoel van eigenwaarde van een vrouw. Tubulaire borsten, ook bekend als knobbelige borsten of buisvormige borsten, manifesteren zich vaak vroeg in de puberteit en veroorzaken regelmatig stress en angst.

blog 11/01/2023 door Yvonne

Gelukkig bestaan er behandelingen om tubulaire borsten te corrigeren en de borsten een grotere omvang en een ronder, natuurlijker contour te geven. Aangezien de borsten van elke vrouw hun eigen onvolkomenheden hebben, vergt de ingreep een persoonlijke aanpak.

In de Wellness Kliniek hebben we een breed scala aan chirurgische ingrepen om vrouwen met tubulaire borsten desgewenst te laten genieten van evenredige, natuurlijk ogende borsten.

Wat zijn tubulaire borsten?

Tubulaire borsten zijn een afwijking van de borsten die gekenmerkt worden door een kleine omvang, een abnormale vorm en/of de aanwezigheid van knobbels aan de bovenkant van de borsten. Deze onvolkomenheden kunnen vanaf de geboorte aanwezig zijn of in de puberteit verschijnen.

Tubulaire borsten gaan vaak gepaard met een verlenging van de melkkanalen, wat kan leiden tot andere problemen zoals ontsteking en zwelling tijdens de menstruatiecyclus. Deze afwijkingen gaan vaak gepaard met retractie van het tepelhof.

De typische kenmerken van tubulaire borsten zijn dus:

  • Onderontwikkelde borsten.
  • Vierkante borsten.
  • Kegelvormige borsten.
  • Wijd gespreide borsten.
  • Gezwollen tepels.
  • Grote areola’s.
  • Asymmetrie van de borst.

Vrouwen met tubulaire borsten kunnen mogelijk geen goede borstvoeding geven. Omdat de borst nog niet volgroeid is, kan het zijn dat er onvoldoende klierweefsel is en er niet genoeg melk geproduceerd kan worden.

Wat veroorzaakt tubulaire borsten?

Het is nog niet duidelijk waarom tubulaire borsten ontstaan. Wetenschappers denken dat de aandoening wordt veroorzaakt door een fout in de vorming van borstweefsel tijdens de foetale ontwikkeling. Deze fout voorkomt dat de borsten hun volle omvang bereiken in de puberteit.

Het leidt vaak ook tot de vorming van ringen van vezelige banden rond het tepelhof, die het tepel-areola complex vernauwen. Daardoor lijken de tepels opgezwollen en steken ze naar buiten, waardoor tubulaire borsten er kegelvormig uit kunnen zien.

Behandelingen om tubulaire borsten te corrigeren

De correctie van tubulaire borsten hangt vooral af van de ernst van de aandoening. Minder ernstige gevallen kunnen meestal met één ingreep worden gecorrigeerd, terwijl in ernstigere gevallen een combinatie van verschillende chirurgische ingrepen nodig kan zijn.

Behandelingen om knobbelige borsten te corrigeren omvatten het volgende:

Borstvergroting met implantaten

Een van de mogelijkheden om het uiterlijk van de borsten te corrigeren is het inbrengen van siliconen implantaten om de omvang en de vorm van de borsten te vergroten. Een borstvergroting is vaak een goede behandeling voor vrouwen met tubulaire borsten waarbij het borstweefsel minder ontwikkeld is.

Het plaatsen van borstimplantaten om tubulaire borsten te corrigeren vereist een incisie in het periareolaire gebied om de implantaten onder het borstweefsel en rond het tepelhof te plaatsen. Zo kunnen onze chirurgen het tepelhof en de tepel zo nodig oprekken en verplaatsen.  

Correctieve chirurgie van het tepel-areola complex

Soms kan het nodig zijn het tepel-areola-complex te corrigeren voordat borstimplantaten worden geplaatst. Dit gebeurt door een incisie te maken in dit gebied om de vezelbanden los te maken die het tepelhof en de tepel vernauwen.

Een tepelcorrectie kan worden uitgevoerd als een op zichzelf staande operatie of als onderdeel van een grotere operatie ter correctie van de borsten, bijvoorbeeld in combinatie met het bovengenoemde borstimplantaat of met een borstvergroting met eigen vet.

Deze chirurgische behandeling om tubulaire borsten te corrigeren is in de meeste gevallen doeltreffend en stelt onze chirurgen in staat het tepelhof en de tepel op te rekken en op de juiste plaats te zetten, waardoor ze er beter uitzien.

Borstvergroting met eigen vet (lipofilling)

Lipofilling is een zeer populaire oplossing geworden voor vrouwen die hun borsten willen laten corrigeren zonder implantaten.

Lipofilling is een minder invasieve ingreep dan traditionele hervormingen en implantaten. Bij deze procedure wordt vet verwijderd uit een ander deel van het lichaam, zoals de heupen, de buik of de dijen, door middel van liposuctie, en vervolgens in de borsten geïnjecteerd.

Hierdoor kunnen de borsten strategisch worden opgevuld en hervormd, waardoor het uiterlijk wordt aangepast en het volume toeneemt. Bovendien helpt de correctie door middel van lipoflling ook om het puntige uiterlijk van de tepels te corrigeren. Wel kun je bij een borstvergroting met eigen vet de borsten maximaal één cupmaat vergroten.

Borstlift

Veel patiënten die hun tubulaire borsten willen corrigeren zijn ideale kandidaten voor een borstlift of "mastopexie". Deze procedure omvat een "anker" littekenpatroon (als een lolly), waarvoor een incisie rond het tepelhof nodig is richting de basis van de borst en vervolgens langs de borstplooi.

Met een borstlift kan het tepelhof worden aangepast, de borstplooi worden bijgesteld, de huid en het borstweefsel worden verplaatst en een steviger, evenrediger en ronder uiterlijk worden gecreëerd.

De borstlift is ideaal voor patiënten die enige mate van slappe borsten of hangende borsten ervaren.

Borstcorrectie in Genk

Een tubulaire borstcorrectie is een operatie die precisie, vaardigheid en kunstzinnigheid vereist. Daarom is ons team van plastische chirurgen zeer gekwalificeerd en ervaren, en heeft het al duizenden vergelijkbare borstcorrecties uitgevoerd in België. Bovendien zijn zij op de hoogte van de nieuwste en meest innovatieve technieken.

Neem contact met ons op om een consultatie te plannen. Onze chirurgen kunnen je helpen de evenwichtige vrouwelijke lichaamsbouw te bereiken die je wenst met borsten om trots op te zijn!