liposuctie feiten

Liposuctie of liposculptuur: 7 feiten

Liposuctie of liposculptuur is de op één na populairste ingreep bij de Wellness Kliniek. We hebben afgelopen jaar zelfs meer dan 5000 liter vet weggezogen. Het is een zeer effectieve procedure die opmerkelijke resultaten oplevert. Hierbij verwijderen we niet alleen vet. We geven het lichaam ook de gewenste vorm.

blog 13/01/2021 door Barbara

Het doel van liposuctie is niet om gewicht te verliezen

Je zal niet zoveel gewicht verliezen, maar wel een duidelijk verschil zien. De ingreep verwijdert plaatselijke vetophopingen of ongewenste rondingen. Tijdens de ingreep hervormen we je lichaam naar de gewenste vorm. 

Vet komt niet terug na een liposuctie

Vet bestaat uit cellen en het aantal vetcellen is beperkt. Liposuctie verwijdert de vetcellen in hun geheel. Dit betekent dat ze niet meer ‘terug kunnen groeien’ of elders in het lichaam weer kunnen opduiken. Daarom is het resultaat blijvend. 

Liposuctie wordt niet altijd onder plaatselijke verdoving uitgevoerd

In feite wordt liposuctie of liposculptuur zelden onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Voor de patiënt is volledige narcose veel comfortabeler en veiliger. Bovendien kan onze chirurg gemakkelijker opereren wanneer je volledig ontspannen bent onder algemene verdoving.

Liposuctie is niet pijnlijk

Het wordt over het algemeen beschouwd als de minst pijnlijke procedure op het gebied van cosmetische chirurgie. De mate van pijn is afhankelijk van het aantal behandelde gebieden. De pijn na liposuctie kan worden vergeleken met spierpijn na een inspannende training. 

Liposuctie is niet voorbehouden aan vrouwen

Liposuctie wordt minder vaak uitgevoerd bij mannen. De vetreserves bij mannen bevinden zich meestal onder de spieren en tussen de organen. Een liposuctie of liposculptuur pakt voornamelijk de vetophopingen tussen de huid en de spieren aan. Bij liposucties voor mannen zijn de meest voorkomende gebieden die we behandelen de love handles, de borst en de onderkin.

Liposuctie laat geen littekens achter

Littekens na een liposuctie zijn zeer subtiel. De insnijdingen zijn klein en worden op strategische plaatsen gemaakt, zodat ze in de loop van de tijd zelfs volledig verdwijnen. Weten hoe dit eruit zien? Bekijk dan onze liposuctie voor en na foto's.

Niet-chirurgische liposuctie is geen liposuctie

Hoewel er niet-chirurgische behandelingen bestaan die bevredigende resultaten geven, zullen ze nooit hetzelfde resultaat bieden als een liposuctie of liposculptuur. Ze vereisen vaak meerdere procedures. Liposuctie bij de Wellness Kliniek vereist slechts één behandeling en geeft meer voorspelbare en langdurige resultaten. Onze chirurg kan zich precies richten op de vetophopingen die jij weg wilt. 

Heb je interesse in één van onze ingrepen? Boek en betaal jouw consult nu online en ontvang 50% korting op de consultatie.