• Tandimplantaten vanaf 700 EUR

  Een oplossing die levenslang meegaat.
  Aanbod geldig tot 12/07/2020

Tanden: implantaten

E-consulten

Bel ons nu om uw e-consult te boeken met een van onze artsen of boek online.

De esthetische tandheelkunde heeft de voorbije jaren veel vooruitgang geboekt: de valse tanden zijn nog mooier, ze zien er net zo natuurlijk uit als echte tanden.

In de Wellness Kliniek bieden wij het volledig spectrum van esthetische tandheelkunde: Het plaatsen van implantaten, de zogenaamde esthetische implantologie, is daar een belangrijk onderdeel van.

Behandelingen kunnen onder plaatselijke verdoving, slaapverdoving of volledige narcose uitgevoerd worden. 

Tandimplantaten: het vooronderzoek & de voordelen

Een levenslange, solide en stabiele oplossing

Vanaf ongeveer 18 jaar zijn implantaten mogelijk. Ze zijn dus geschikt voor jong en oud.

U kan een implantaat makkelijk vergelijken met een kunstwortel die de plaats in neemt van de wortel van de tand of kies die verloren is gegaan.

Implantaten zijn klein (met een doorsnede van 3,3 tot 4,8 mm en een lengte van 6 tot 16 mm) en dus ongeveer net zo groot als een natuurlijke tandwortel. Ze worden gemaakt van titanium en zien er uit als "cilinders" of "schroeven". 

Titaninium is een sterk en licht metaal dat goed wordt verdragen door het lichaam. Door de hoge biocompabiliteit komen afstotingsreacties of allergieën zelden (tot nooit) voor.

Tijdens het vooronderzoek gaat de tandarts na of u een geschikte kandidaat bent voor implantologie. de voorwaarden zijn:

 • De tandarts bekijkt de algemene gezondheid van uw tandvlees, het kaakbot en eventuele overblijvende tanden.

De grote voordelen van tandimplantaten ter vervanging van tanden zijn:

 • Een goede verankering voor de kroon (kunsttand) of prothese (All-on-4).
 • Botvermindering in de kaak wordt vermeden.
 • Titanium implantaten omvatten weinig risico's en worden goed verdragen.
 • Ze kunnen volledig belast worden.
 • Gezonde naburige tanden worden gespaard en niet beschadigd.
 • Hoge mate van esthetiek, mits een mooie afwerking met kroon of prothese.

U hebt 1 ontbrekende tand

Plaatsen van 1 kroon op 1 implantaat

Bij beschadiging van zowel de tand als de wortel, is het best deze permanent te vervangen door een tandheelkundig implantaat gecombineerd met een keramische kroon.

Tandimplantaten: voor- en na foto - voor Tandimplantaten: voor- en na foto - na

Tandimplantaten: voor- en na foto

2 snijtanden vervangen door implantaten en een handmatig ingekleurde kroon

 

 • 1 implantaat met 1 porseleinen kroon tweede snijtand links.
 • 1 implantaat met 1 porseleinen kroon tweede snijtand rechts.

U hebt meerdere ontbrekende tanden

Plaatsen van een vaste brug op implantaten

Bij het vervangen van 3 of meer tanden is een vaste brug, vastgemaakt op tandheelkundige implantaten, de enige solide mogelijkheid. Dezelfde stabiliteit en comfort valt niet te bereiken met een traditionele gebitsprothese.

U hebt meerdere ontbrekende tanden

All-on-4ģ : vaste tanden op 4 tot 6 implantaten per kaak

Implantaten zijn ideaal voor het vervangen van ontbrekende tanden. Implantaten worden niet alleen gebruikt ter vervanging van één tand, maar ook om een gedeeltelijke of een volledige tandenboog van vaste tanden te voorzien. Deze behandeling kan in 1 dag.

Weg met een los kunstgebit! Wij bevestigen vaste tanden op implantaten. Dit voorhoogt uw levenskwaliteit aanzienlijk.

Afwerking met mooie kronen of bruggen

Een implantaat moet uiteraard afgewerkt worden met kronen of bruggen. Hier komt de esthetische cosmetische tandheelkunde in het spel. Zij richt zich vooral op de eindafwerking van de tanden: het resultaat moet mooi en natuurlijk overkomen en in oveenstemming zijn met de andere tanden. Denk maar aan de kleur en de vorm. Het moet ook uiteraard ook goed aansluiten op uw tandvlees en in lijn staan met uw gebit.

In de Wellness Kliniek bieden wij het volledig spectrum van esthetische tandheelkunde. O.a. kronen en bruggen (kapjes en overbruggingen) en het klik gebit zijn daar een belangrijk onderdeel van.

Meer over de afwerking van tandimplantaten met kronen en bruggen.

Veel gestelde vragen over tandimplantaten

 • Kan het plaatsen van implantaten in één dag?
  Ja. De nieuwe tbehandeling in 2 fases maakt het mogelijk om implantaten en tanden op één dag te plaatsen. De innovatieve nieuwe methode betekent zowel voor de patiënt als voor de tandarts een belangrijke vereenvoudiging van de behandeling.
 • Hoe lang duurt het om tandheelkundige implantaten te plaatsen?
  Het hangt af van het aantal en de plaats van de implantaten. De meeste behandelingen duren van 45 tot 90 minuten.
 • Is de behandeling pijnlijk?
  Nee. De behandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving, net zoals bij het vullen van een gaatje.
 • Wat kan ik verwachten nadat de verdoving is uitgewerkt?
  U zult wat ongemakken ervaren, net zoals na elke chirurgische behandeling. Pijnstillers en anti-inflammatoire medicijnen, zoals paracetamol en ibuprofen, helpen het ongemak te verlichten.
 • Zijn tandimplantaten duur?
  Kosten zijn altijd relatief. Tandheelkundige implantaten zullen iets duurder zijn dan vaste bruggen en kronen of een gebit, maar omdat ze zoveel langer meegaan zijn ze wel kosteneffectief.
 • Waarom zijn tandimplantaten in sommige landen goedkoper?
  De prijs van implantaten kan verschillen. Hoe kan dat? Implantaten worden in verschillende landen geproduceerd en de prijs verschilt per fabrikant en per land. In het algemeen kan worden gezegd dat in de USA, Duitsland en Zwitserland dure implantaten worden gemaakt. In landen als Japan, China en Israël worden goedkope implantaten gemaakt.
 • Welke tandimplantaten krijg ik?
  U kunt er zeker van zijn, de Wellness Kliniek kiest altijd voor de beste materialen. Onze implantologen werken nauw samen met ’s werelds meest toonaangevende fabrikanten van dentale implantaten, zoals Nobel Biocare (Zwitserland) en Bicon (USA)
 • Kan ik eten na de implantatie?
  Ja. De eerste dagen kan u best zacht, voedzaam voedsel nuttigen. Uw tandarts zal instructies geven over hoe te zorgen voor uw tanden tijdens het genezingsproces.
 • Kan ik na het plaatsen van tandimplantaten goed kauwen en bijten?
  Ja. Na 6 maanden zijn uw tandimplantaten helemaal ingegroeid en is uw kauwcapaciteit vergelijkbaar met dat van een natuurlijk gebit.
 • Hoe lang gaan tandimplantaten mee?
  Zodra een tandheelkundig implantaat is vastgegroeid en functioneel is, kan het vele jaren blijven zitten. Er zijn mensen die nu al meer dan 40 jaar dezelfde implantaten hebben.
 • Kan mijn lichaam het implantaat afstoten? En zo ja, wat dan?
  Afstoting, infectie of het slecht ingroeien van tandheelkundige implantaten is buitengewoon zeldzaam, maar het kan gebeuren. Het kan zijn dat er zich dan een capsule rond het implantaat vormt, of het wordt besmet. In beide gevallen wordt het implantaat eenvoudig verwijderd en kan de wonde genezen. Daarna kan uw tandarts eventueel voor een ander type implantaat kiezen, dat hopelijk wel zal integreren met het bot.
 • Ik heb weinig kaakbot: kom ik toch in aanmerking voor implantaten?
  Als er minder kaakbot beschikbaar is, kan er vaak nog steeds gewerkt worden met tandimplantaten. Vaak ook als u eerder verteld werd dat dit niet kon.  Voor mild tot ernstig verlies van kaakbot, kan er gewerkt worden met korte implantaten. De implantaten van amper 5 tot 8 millimeter lang, kunnen gebruikt worden in situaties waar implantaten van meer conventionele lengte niet mogelijk zijn. De resultaten met korte implantaten zijn uitstekend.
 • Worden tandheelkundige implantaten vergoed door de verzekering?
  Net als de meeste electieve en esthetische procedures worden tandheelkundige implantaten niet gedekt door meeste verzekeringen.

Garantie

De Wellness Kliniek biedt 6 jaar garantie op tandimplantaten en op een bijkomende behandeling in de Wellness Kliniek in het geval van afstoting of een andere reden voor het verwijderen van het implantaat. Deze garantie houdt in dat u binnen deze termijn gratis een nieuw implantaat krijgt geplaatst.

Ook na de ingreep staat ons team voor u klaar: 24 uur op 24; 365 dagen per jaar.

Next-Day-Surgery Service - Speciale Service voor onze internationale patiŽnten

Voor patiënten die een lange reis moeten afleggen, is het niet altijd handig om na een consult met de tandarts een aantal weken te moeten wachten op de behandeling.

De Wellness Kliniek beschikt over een bijzondere service: Next-Day-Surgery. Dit wil zeggen: uw intakeconsultatie, vooronderzoeken en eerste behandeling gebeuren op aansluitende dagen. De reserveringskost wordt afgetrokken van het totaalbedrag van uw behandeling.

Maak een weloverwogen en geïnformeerde keuze voor tandheelkunde.

Lees over de kwaliteitszorg van Wellness Kliniek BelgiŽ.

Kwaliteitszorg

Als u denkt over esthetische tandheelkunde, is het belangrijk dat u een goede kliniek - met een gecertificeerd kwaliteitsmanagement systeem - en arts kiest.

Uw afspraak voor een consult esthetische tandheelkunde

Voor een afspraak met de esthetisch tandarts kan u ons best gewoon even bellen.

Wij proberen onze wachtlijsten zo kort mogelijk te houden. Meestal kan u wel binnen de 4 tot 6 weken terecht voor esthetische tandheelkunde.

Na het intake consult zullen wij voor u een behandelplan opstellen met indicatie van de kosten.

Wat kost een tandimplantaat?

Prijzen geldig tot 12/07/2020. De prijzen zijn exclusief BTW.
1 implantaat (solitair) 850 EUR 700 EUR
Toon prijzen in 

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Ontbreken er tanden in uw mond en zou u graag nieuwe "valse" tanden hebben? Met een tandimplantaat wordt het mogelijk om uw gebit weer volledig te maken. Onze tanddeskundigen in de Wellness Tand Kliniek Belgie, zijn makkelijk bereikbaar vanuit Nederland. Ze zorgen ervoor dat u weer voluit kan lachen. De Wellness Kliniek (Genk, Limburg) werkt met een formeel kwaliteitssysteem en staat zo garant voor kwalitatieve dentale ingrepen aan een voordelige all-in prijs. Vergelijk gerust de prijzen tussen tandklinieken in België en Nederland. Naast ervaren tandartsen, implantologen, mondhygiënistes beschikken we in onze privékliniek dichtbij Nederland ook over plastisch esthetisch chirurgen, orthodontologen. Hiermee wordt een mooie afwerking, met stralend gebit ook een mogelijkheid. Vergelijk de kwaliteit en prijzen. Specialisten tandartsen werken volgens de nieuwste inzichten en met de modernste technieken. Op deze website lichten wij u in over de mogelijkheden en risico's inzake verdoving en u ziet er ook ervaringen van patienten met vergelijkbare gebitsproblemen.