• Gastric bypass voor 8250 EUR

    Op een veilige manier naar een gezond gewicht.
    Deze prijs is inclusief BTW.

Maagverkleining : Mason verticale maagverkleining

E-consulten

Bel ons nu om uw e-consult te boeken met een van onze artsen of boek online.

Welke maag operatie is het meest geschikt voor mij ? Wat zijn de risico's en nadelen van een maagoperatie? Een van de methodes voor het behandelen van obesitas met chirurgie is de Mason verticale maagverkleining. Deze pagina geeft u meer informatie over deze maagverkleinende methode, de voor- en nadelen, de risico's,...

Uitgebreide informatie is erg belangrijk voordat u tot een maagoperatie voor obesitas overgaat. Onze webpagina's helpen u hierbij, maar kunnen een consult met de arts niet vervangen.

De Mason methode voor maagverkleining

Niet veel patiŽnten komen in aanmerking

Meer dan 30 jaar geleden werd de Mason methode ontwikkeld door Prof. Dr. Mason. Patiënten die erg langzaam en rustig kunnen eten en gemakkelijk zoetigheden links kunnen laten liggen, kunnen met deze operatie goede resultaten bekomen. Jammer genoeg komen hierdoor niet veel patiënten die operatieve hulp zoeken voor obesitas in aanmerking voor een Masonoperatie.

Mason maagverkleining: de operatie

Hoe gebeurt een maagverkleining met de Mason methode

De voor- en achterkant van de maag worden bij de vertical banded gastroplasty (verticale verkleiningsplastie van de maag) door nietjes aan elkaar vastgemaakt waardoor een soort voormaag, net zoals bij een maagring of maagband operatie, ontstaat. Aan het uiteinde van deze verbinding komt dan een ring rond de maag die verhindert dat deze voormaag kan uitzetten.

Wanneer u eet komt het eten eerst in de voormaag terecht. Omdat deze erg klein is voelt u zich snel verzadigd en het hongergevoel in het eetcentrum van de hersenen verdwijnt. De voormaag maakt zich traag terug leeg doorheen de ring naar de rest van de maag. Daar wordt het voedsel verder verteerd.

De ring tussen het eerste en tweede gedeelte van de maag houdt vloeibare voedingsstoffen zoals zoethoudende dranken, ijscrème, chocolademelk, milkshakes en soepen niet tegen. Wanneer u toch hypercalorische dranken gebruikt, zal u natuurlijk niet voldoende vermageren.

Mason maagverkleining: risico's en bijwerkingen

Een vaak voorkomend probleem bij een Mason maagverkleining is misselijkheid, braken en brandend maagzuur.

De operatie maakt het eten van vast voedsel moeilijker, maar laat vloeistoffen gewoon toe. U moet dus al erg gemotiveerd zijn om af te vallen. Nee blijven zeggen tegen lekkere, maar calorierijke drankjes is best moeilijk en als u er aan toegeeft valt u natuurlijk niet af.

De ingreep is slechts gedeeltelijk omkeerbaar. De chirurg kan enkel de siliconenband weer verwijderen. Meestal is dit al voldoende om het restrictief effect van de operatie ongedaan te maken.

Een groot deel van de patiënten, na Mason ingreep (in sommige reeksen tot 50%), forceren hun nietjes door de voormaag erg vaak tot de uiterste onderspanning te zetten. Eenmaal enkele nietjes openen is het effect van de ingreep verdwenen en komt er een snelle gewichtstoename tot het oorspronkelijk gewicht of meer: terug af naar nul.

Mason maagverkleining versus Fobi Gastric Bypass

De gastric bypass operatie (ook gekend als maagomleiding of maagoverbrugging) is de obesitas operatie bij uitstek. Deze operatie is veilig en efficiënt.

Wanneer u na tal van verschillende dieetmethodes uw overgewicht toch maar niet kwijtgeraakt en u vooral van zoetigheid, pasta's en suikerrijke dranken houdt, dan is de Fobi gastric bypass operatie erg geschikt voor u.

Met een gastric bypass operatie (maagomleiding / maagoverbrugging) behoudt uw lichaam een goede vertering maar neemt het minder voeding op. Het resultaat is drastisch gewichtsverlies. De drang naar zoetigheid en uw hongergevoel worden automatisch minderr. Na een maaltijd voelt u zich al snel verzadigd.

De Fobi Gastric Bypass maagoperatie is veilig en efficiënt. U verliest in het eerste jaar na uw operatie al 60 à 70% van uw overgewicht. De eerste maanden is het gewichtsverlies het grootst. Lees meer over Gastric Bypass.

Gastric bypass ervaringen

Maagverkleining prijs BelgiŽ - Bespaar op onze standaard prijs

Prijzen geldig tot 30/06/2020. De prijzen zijn exclusief BTW.
Maagverkleining: Fobi Gastric Bypass 8250 EUR 8250 EUR
Toon prijzen in 

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Maagoperaties: maag chirurgie voor obesitas: De Mason gastroplastie: verticale maagverkleining: Maagverkleining Belgie, maag operaties, maag ring, maagballon, gastric bypass chirurgie, maagomleiding: obesitas chirurgie - maag operatie: gewichtsverlies BelgiŽ. Vergelijk met Nederland: Kosten, prijs, prijzen, kostprijs: Maagverkleining, maag operaties, maag ring, maagomleiding, gastric bypass chirurgie: obesitas maag chirurgie. Info en kosten. Maagverkleining België: info & prijzen: chirurgie maagverkleining, gastric bypass chirurgie, gastrische maagomleiding, maagring, maagballon, lapband maag chirurgie. Maagverkleining, maag, chirurgie, gastric bypass, gastrische, maagomleiding, maagring, maagballon, lapband, obesitas, kliniek. Maagverkleining, maag, chirurgie, gastric bypass, gastrische, maagomleiding, maagring, maagballon, lapband, obesitas, kliniek, morbide obesitas, maagverkleinende, operatie, belgie, nederland.