Wil je graag gewicht verliezen? Dan kan het plaatsen van een maagballon een optie zijn. Bij het plaatsen van een maagballon is geen chirurgische ingreep nodig. Dit is de minst ingrijpende behandeling bij overgewicht. In een vrijblijvend gesprek met een van onze artsen overleggen we met je of een maagballon ook de juist ingreep voor jou is of dat een alternatieve ingreep voor gewichtsverlies wellicht beter is.

Vanaf € 4500
Bekijk alle prijzen

Voor wie is een maagballon geschikt?

Mensen die kampen met flink overgewicht en waarbij diëten niet lukt, kunnen een maagballon laten plaatsen. Hierbij is het van belang dat je bereid bent om je eetpatroon aan te passen.

Om de ingreep te ondergaan dient je algemene gezondheid toereikend te zijn. Onze specialisten zullen je altijd persoonlijk adviseren of een maagballon voor jou geschikt is, of dat een alternatieve ingreep voor gewichtsverlies beter bij je past.

Wat mag je verwachten?

Met een maagballon kun je gemiddeld 15 tot 20 kilo verliezen. Dit proces gebeurt in stappen, doordat je minder honger hebt én minder ruimte hebt voor voedsel in de maag. Daardoor ga je automatisch minder eten. Uiteraard raden we je aan om zoveel mogelijk te kiezen voor gezonde voeding. Wanneer je dit gezonde eetpatroon blijft aanhouden na de maagballon, zal je tevens op gewicht blijven.

De maagballon herstelperiode

De herstelperiode is vrij kort. Zoals benoemd kun je je de eerste dagen na de ingreep een beetje misselijk voelen, maar dit trekt snel weg. Er zijn dus weinig fysieke klachten.

Wel is het bij het laten plaatsen van een maagballon ook belangrijk om mentaal sterk te blijven, omdat je dus gezond moet (blijven) eten. We raden je daarom aan om voor goede begeleiding te kiezen. Een diëtist helpt je bij de aanpassingen van je levensstijl en eetpatroon.

Bij de eerste consultatie in de Wellness Kliniek wordt alles duidelijk besproken en kan je al je vragen stellen aan de dokter. Zo weet je vooraf wat je mag verwachten en waar je aan toe bent, zowel op korte als op lange termijn.

Maagballon kosten

Bij Wellness Kliniek houden we de prijzen graag zo scherp mogelijk, zodat esthetische ingrepen voor iedereen binnen handbereik komen. We hebben ervoor gekozen om een transparante prijsbezetting te voeren, met een all-in prijs voor de ingreep én nazorg. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent.

Boek een vrijblijvend consult bij Wellness Kliniek

Voordat je de keuze maakt voor een maagballon wil je natuurlijk weten wat je kunt verwachten, zowel betreft de ingreep als de periode die daarop volgt. We geven je altijd een persoonlijk afgestemd advies. Zo ben je goed op de hoogte van de veranderingen die tevens in je eetpatroon dienen plaats te vinden.

Boek vooraf een vrijblijvend consult voor het bespreken van de ingreep maagballon en ook de alternatieve methoden voor gewichtsverlies. Met de consulterend arts bekijk je de beste mogelijkheden voor jouw lichaam, zodat je zeker weet dat je voor de beste ingreep kiest die past bij je huidige lichaam, je (streef)gewicht en je overige wensen.

Wat is een maagballon?

Een maagballon is een zachte bal van siliconen die in de maag wordt geplaatst. Deze wordt voorzien van een vloeistof, waardoor je het gevoel hebt dat je maag voller zit. Je hebt daardoor een meer verzadigd gevoel en ervaart minder honger. Bovendien heb je ook minder ruimte voor voedsel in de maag.

De maagballon wordt na 6 maanden verwijderd. Daarna dien je zelf te zorgen dat je gezond blijft eten om het verloren gewicht niet weer terug aan te komen. Je kunt het laten plaatsen van een maagballon dus ook wel zien als opstap naar een gezondere levensstijl en een gezonder lichaamsgewicht.

Minst ingrijpende ingreep

Vergeleken met veel andere operaties voor gewichtsverlies is het plaatsen van een maagballon de minst ingrijpende ingreep. Dat komt omdat er geen chirurgie aan te pas komt. Het enige dat we hoeven doen is het plaatsen, en later weer verwijderen, van de maagballon. Deze ballon is van zacht siliconen en is uiterst veilig zonder de maag te beschadigen.

De maagballon ervaringen zijn dan ook zeer positief. Je kunt zomaar 15 tot 20 kilo verliezen. Uiteraard hangt het van je huidige gewicht af. Als richtlijn kun je daardoor ook 15% van je lichaamsgewicht aanhouden.

Veilig en snel afvallen: maagballon België

Heb je al tal van diëten geprobeerd en is het je nog steeds niet gelukt om op die manier van je overgewicht af te geraken? Heb je vaak honger en grijp je op dat moment naar zoetigheid en snacks? Dan zou een maagballon wel eens de oplossing kunnen zijn.

Je wordt behandeld in onze Wellness Kliniek in Genk. Hier trekken niet alleen veel Vlamingen naartoe, maar mensen over heel de wereld weten ons te vinden. We bieden dan ook uiterst hoge kwaliteit en de beste nazorg. Je kunt dus met een gerust hart bij Wellness Kliniek België een ingreep ondergaan.

Voedingspatroon aanpassen bij maagballon

Een ballon om af te vallen klinkt natuurlijk ideaal, maar zoals al eerder benoemd is én blijft het van belang om flinke wijzigingen in je voedingspatroon door te voeren. Zo ga je minder eten en dien je tevens gezonde keuzes te maken. Zeker in de periode na het verwijderen van de maagballon is het belangrijk om door te zetten, omdat je anders een groot risico loopt om weer terug te geraken op je oude gewicht.

Alternatief maagballon

Natuurlijk is het fijn als je van je overwicht kunt afkomen door flink te diëten en te sporten. Dat is dan ook het beste alternatief voor een maagballon plaatsen. In gevallen waar dit niet lukt zou naast een maagballon een Gastric Sleeve of een Gastric Bypass uitkomst kunnen bieden.

Bij deze vormen van gewichtsverlies chirurgie is een drastische aanpassing van het voedingspatroon minder nodig (wel wenselijk natuurlijk, maar je krijgt als vanzelf minder honger). Omdat deze vormen wel een chirurgische ingreep vereisen zijn deze operaties iets heftiger en hebben ze een langere herstelperiode. Voor de langere termijn zijn dit vaak wel betere oplossingen. Onze consulterend arts bespreekt met jou de mogelijkheden en adviseert je eerlijk over wat het beste bij je past.

Als je overweegt om een maagballen te plaatsen dan wil je daar natuurlijk goed over nadenken. Past het wel bij je? Of zijn andere ingrepen op het gebied van gewichtsverlies een betere keuze?

Wanneer je een consult plant bij Wellness Kliniek dan overleggen we dus ook altijd alternatieve ingrepen, zoals een Gastric Bypass en Gastric Sleeve. Zo komen we samen tot de beste oplossing voor jouw gewichtsverlies en kijken we wat goed past bij je lichaam, wensen en gezondheid.

Wat je ook kiest, bij Wellness Kliniek ben je in goede handen en streven we altijd naar de beste kwaliteit, ook op het gebied van nazorg. Zo kun jij zonder zorgen kiezen voor het lichaam waar je van droomt.

Stap voor stap

Waarom Wellness Kliniek kiezen?

Top chirurgen

Met ons team van esthetisch chirurgen ben je in de meest ervaren handen. We verzorgen je bij elke stap van de weg: vanaf de intake tot en met de nazorg.

Als je op zoek bent naar een plastisch chirurg, is toch enkel de beste plastisch chirurg goed genoeg?

Ultramoderne faciliteiten

Gelegen in het hart van Genk (Belgisch Limburg), is Wellness Kliniek een ultramoderne esthetische kliniek met eigen operatiefaciliteiten gespecialiseerd in esthetische behandelingen en chirurgie. De Wellness Kliniek werkt volgens de hoogste normen met hooggekwalificeerde artsen, chirurgen en tandartsen en bekwaam verplegend personeel.

Excellente service

We zorgen ervoor dat veiligheid, expertise en patiënttevredenheid centraal staan ​​in wat we doen.

Wij vinden het voor jou uiterst belangrijk om de risico's en de verwachte resultaten zo goed mogelijk in balans te kunnen houden. Daarom heb je altijd recht op gratis pre-operatieve consulten.

Lees alle beoordelingen

Lees testimonials