voordelen maagverkleining wellness kliniek social club

De voordelen van een maagverkleining

Wanneer diëten niet van een leien dakje gaat, kan een maagverkleining je leven veranderen. Het zorgt niet alleen voor gewichtsverlies, het verbetert ook sterk je levenskwaliteit. Verder biedt het nog heel wat andere voordelen. We zetten ze graag op een rijtje in deze blog.

blog 03/05/2021 door Barbra

Een dunnere taille zonder eindeloos te diëten 

Na een maagverkleining zal je taille aanzienlijk smaller worden. Maar ook op andere plaatsen zal je heel wat centimeters verliezen. Gewoonlijk verlies je meer dan de helft van je overgewicht. Dit komt omdat je minder kan eten dan je gewend was. Daarnaast vermindert je hongergevoel, wat het makkelijker maakt om op je streefgewicht te blijven. 

Vermindering van gezondheidsrisico’s door een maagverkleining 

Overgewicht brengt heel wat gezondheidsrisico’s met zich mee en kan voor ernstige gevolgen zorgen. Op korte en lange termijn kan je hier lichamelijke klachten van ondervinden. Enkele voorbeelden zijn hart- en vaatziekten, kanker, diabetes, hoge bloeddruk, gewrichtsproblemen en slaapproblemen. Ook psychische klachten, zoals een verlaagd zelfbeeld met sociaal isolement tot gevolg, komen vaak voor. Na een maagverkleining neemt de kans om deze gezondheidsproblemen te ontwikkelen drastisch af.

Een betere levenskwaliteit en meer zelfvertrouwen 

Na een bariatrische ingreep of maagverkleining ervaar je een betere algemene levenskwaliteit. Je zal merken dat je zelfvertrouwen een boost krijgt en je leven verandert. Zo vertelt C.C. over haar Gastric Bypass ervaring bij de Wellness Kliniek in een gastblog. “Ik geniet van de complimenten die ik krijg en zou het iedereen aanraden!”, zegt ze onder meer. Je kan het volledige verhaal hier lezen

Een snel herstel na de ingreep

Het herstel na een maagverkleining verloopt gewoonlijk goed en snel. Een goede postoperatieve begeleiding is belangrijk om de beste resultaten te bekomen. Daarom volgen we je goed op en kom je na enkele maanden terug op consultatie. 

Bij de Wellness Kliniek voeren we verschillende soorten maagverkleiningen uit. We bekijken steeds samen welke ingreep het best bij jou past. Wanneer je beslist om bariatrische chirurgie te laten uitvoeren bij ons, dan kan jouw operatie al vrij snel worden ingepland. Je geniet van kortere wachttijden dan elders. Bovendien krijg je een comfortabele privékamer met de beste gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. 

Bij een eerste vrijblijvende consultatie krijg je de kans om met de behandelende arts de verschillende mogelijkheden te bespreken en vragen te stellen. Boek nu jouw consult