Vrouw met hangende borsten

Oplossingen voor hangende borsten

Een van de belangrijkste problemen waarmee vrouwen te maken krijgen door leeftijd, gewichtsschommelingen, borstvoeding, zwangerschap, genetica en hormonale veranderingen zijn hangende borsten.

blog 19/12/2022 door Yvonne

Hoewel hangende borsten, in medische termen ook wel ptosis genoemd, heel gewoon zijn, kunnen ze esthetisch onaangenaam zijn en een negatieve invloed hebben op het figuur en het zelfvertrouwen van een vrouw. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel cosmetische behandelingen beschikbaar waarbij de nieuwste medische technologieën worden gebruikt om hangende borsten te behandelen.

Dus als je niet tevreden bent met de vorm, de stand of het volume van uw borsten, bieden wij bij Wellness Kliniek, specialist in borstcorrecties, enkele van de nieuwste opties om je te helpen bij hangende borsten.

Behandelingen voor hangende borsten

Mastopexie of borstlift

Mastopexie, ook bekend als borstlift, is de ideale optie voor vrouwen met verslapte borsten als gevolg van huiduitrekking, maar met voldoende borstweefsel en voldoende volume.

Tijdens de ingreep wordt een incisie rond de tepel gemaakt die kan doorlopen tot aan de onderkant van de borst. Overtollige huid wordt verwijderd en de tepels worden hoger geplaatst. De huid wordt dan samengetrokken om je te helpen bij het verkrijgen van stevige borsten.

Veel vrouwen die vinden dat ze hangen borsten hebben, kunnen baat hebben bij een borstlift. Onze chirurgen zijn specialisten in mastopexiechirurgie en kunnen borsten met een jeugdiger profiel en stevigheid creëren.

Borstvergroting (implantaten)

Een borstvergroting kan een goede oplossing zijn voor de behandeling van verslapte borsten bij vrouwen met kleine borsten. De toevoeging van borstimplantaten is in bepaalde gevallen voldoende om de losse borsthuid op te vullen en een gelift en voller uiterlijk te creëren.

Tijdens de procedure wordt een periareolaire of inframammaire incisie gemaakt. Vervolgens wordt in de borsten een pocket gecreëerd voor het inbrengen van de implantaten. De toegang kan plaatsvinden via de oksel, de submammaire plooi of de onderste rand van de tepelhof. In alle gevallen zijn de littekens nauwelijks zichtbaar dankzij onze MIBIS-techniek.

Deze oplossing werkt alleen bij licht hangende borsten en bij patiënten met een goede huidkwaliteit, want het extra gewicht van de implantaten kan jaren later alsnog verzakking veroorzaken.

Borstlift met implantaten

In sommige gevallen wordt een combinatie van borstvergroting en mastopexie gebruikt om een optimaal resultaat te bereiken. De combinatie van deze twee procedures is ideaal voor vrouwen met verslapte borsten met weinig volume.

Bij de procedure wordt overtollige huid verwijderd, worden de tepels verplaatst en worden implantaten ingebracht om een vol en jeugdig uiterlijk te herstellen.

Tijdens je consultatie kan een van onze chirurgen je helpen de optimale grootte en het optimale type implantaat te kiezen voor je esthetische doelen. Elke procedure wordt volledig op maat gemaakt om voor elke patiënt de meest evenredige en natuurlijk ogende figuurverbetering mogelijk te maken.

Borstverkleining

Als je van nature grote borsten hebt en te maken hebt met hangende borsten, kun je betere resultaten boeken met een borstverkleining die een liftend effect heeft.

Tijdens de operatie wordt overtollig weefsel verwijderd om de omvang van de borsten te verkleinen en worden de tepels hoger geplaatst. Hierdoor krijg je jeugdig ogende, aantrekkelijke borsten, maar geraken je borsten ook beter in balans met de rest van je lichaam.

Wat zijn de verschillen tussen de procedures voor verslapte borsten?

Hoewel alle bovengenoemde vormen van borstchirurgie geschikte behandelingsopties kunnen zijn voor verslapte borsten, verschillen ze sterk in de mate waarin ze voordelen bieden en zelfs in de mate van invasiviteit. Dus welke behandeling moet je kiezen? Het hangt allemaal af van je persoonlijke zorgen, doelstellingen en verwachtingen.

  • Hoewel een borstverkleining of mammoplastiek in de eerste plaats bedoeld is om het volume te verminderen en het overgewicht in de borstzone te verlichten, ervaren patiënten bij een borstverkleining of -reductie vaak een veel stevigere uitstraling. Door het verwijderen van overtollige huid, vet en weefsel wordt de borst verkleind en de positie ervan verbeterd. Deze procedure is gunstig voor vrouwen bij wie de borstverslapping is verergerd door zwaar borstweefsel.
  • Een borstlift, of mastopexie, is daarentegen gunstig voor vrouwen met verslapte borsten die zich geen zorgen maken over hun omvang of gewicht. De procedure is bedoeld om het borstweefsel te hervormen en te ondersteunen om een verhoogde borstpositie te bereiken.Omdat bij een borstlift overtollige huid wordt verwijderd, kunnen de borsten kleiner lijken. Voor patiënten die hun borstomvang en -volume willen behouden of zelfs vergroten, kan een borstlift worden gecombineerd met het plaatsen van implantaten. 

Hoe weet ik welke behandeling voor mij geschikt is?

Voordat he in de Wellness Kliniek een operatie voor hangende borsten of een andere ingreep ondergaat, krijg je een consultatie die je de gelegenheid geeft om persoonlijk met een van onze plastisch chirurgen te spreken over alle opties die beschikbaar zijn.

Tijdens dit consult krijg je de gelegenheid om alle aspecten van de procedure die je overweegt te bespreken. Een van onze chirurgen zal je begeleiden en vragen naar je verwachtingen van de operatie, en een behandelplan opstellen waarmee je je esthetische doelen kunt bereiken.

Als je meer wilt weten over ons volledige gamma aan procedures om verslapte borsten te behandelen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een afspraak - we kijken ernaar uit je te ontmoeten!