wallen onder ogen verwijderen

Wat te doen aan wallen onder de ogen?

Als we ouder worden, verzwakt het weefsel rond de ogen dat de oogleden ondersteunt. Wanneer dit gebeurt, kan vet dat zich gewoonlijk beperkt tot het gebied rond de ogen, zich verplaatsen naar het gebied onder de onderste oogleden, waardoor deze gezwollen lijken.

blog 02/11/2022 door Yvonne

Vocht kan zich ook in dit gebied ophopen en bijdragen tot zwelling. Deze gezwollen oogleden kunnen ook schaduwen onder de ogen werpen. Dit kan leiden tot die donkere kringen onder de ogen die we 's ochtends niet graag in de spiegel zien.

Hoewel ze meestal ongevaarlijk zijn, kunnen wallen onder de ogen veel mannen en vrouwen over de hele wereld een onzeker gevoel geven over hun uiterlijk. Gelukkig zijn er duurzame oplossingen om van wallen onder de ogen af te komen. Lees verder voor meer informatie.

Oorzaken van wallen onder de ogen

Veroudering

Als je ouder wordt, verzwakken spieren en weefsels en het vet dat je ogen van nature ondersteunt kan in de zone onder de ogen wegzakken, waardoor ze er gezwollen uit kunnen zien.

Blootstelling aan de zon

Ultraviolet licht (UV-straling) beschadigt het collageen van de huid, wat leidt tot verslapping van het oogweefsel, pigmentatie, structuurveranderingen en rimpels. Dit leidt tot verlies van huidelasticiteit, wat kan leiden tot wallen en donkere kringen onder de ogen.

Roken

Roken veroorzaakt afbraak van de collageen- en elastinevezels die onze huid stevig en veerkrachtig houden, wat bijdraagt tot het ontstaan van rimpels en oogwallen. Schade aan bloedvaten door het inademen van rook kan ertoe leiden dat deze bloedvaten onder de ogen kapotgaan, waardoor donkere kringen en wallen ontstaan.

Slaapgebrek

Dat slapen je lichaam tot rust brengt is niet nieuw. Veel onderzoek heeft aangetoond dat huidcellen hun eigen dagritme hebben en dat de huid tijdens onze slaap in een staat van herstel en regeneratie komt. Je huid is afhankelijk van goede slaap om er uitgerust en gezond uit te zien, dus probeer elke nacht 7-8 uur te slapen.

Alcohol

Alcohol is een vocht afdrijvend middel en bijgevolg droogt ons lichaam uit wanneer we het drinken. Na regelmatig te veel alcohol kan de huid er bleek, vaal en minder levendig uit gaan zien. Uitdroging kan leiden tot zichtbare zwelling, omdat het lichaam al het beschikbare water vasthoudt. Overmatig alcoholgebruik put ook het lichaam uit van vitale voedingsstoffen en vitaminen die nodig zijn voor een gezonde huidfunctie. Alcohol verstoort daarnaast de slaapkwaliteit en -kwantiteit van je slaap, waardoor de herstellende effecten van de slaap afnemen.

Allergieën en sinusproblemen

Donkere kringen onder de ogen kunnen ontstaan wanneer verstopping van de sinus de kleine bloedvaten onder je ogen verstopt. Uitgezette bloedvaten kunnen leiden tot donkere kringen onder de ogen en wallen.

Donkere kringen onder de ogen kunnen worden veroorzaakt door elk type neusallergie, inclusief allergie voor pollen of bepaalde voedingsmiddelen.

Zeer zoute voeding

Goed eten en gezonde voeding is essentieel. Niet alleen voor je algemeen welzijn, maar ook voor de gezondheid van je huid. Te veel zout in voeding veroorzaakt zorgt ervoor dat je meer vocht vasthoudt en dit kan bijdragen tot wallen en zwelling rond de ogen.

Het niet verwijderen van make-up

Make-up op de oogleden kan leiden tot blepharitis, een ontsteking van de oogleden.

Wat zijn de gevolgen van wallen onder de ogen?

Wallen onder de ogen hebben niet alleen een oorzaak: ze hebben ook gevolgen! Hoewel ze soms een teken zijn van overmatige vermoeidheid, uitputting of slechte leefgewoonten, zijn hier de mogelijke gevolgen die ze kunnen hebben op iemands leven:

Uitgedroogde huid

Als je wallen onder je ogen hebt, kan dit leiden tot huidproblemen. Wallen veroorzaken bijvoorbeeld een slechte doorbloeding van de huid, waardoor deze sneller uitdroogt.

Je ziet er ouder uit

Je ogen hebben een grote invloed op je uiterlijk. Als je last hebt van wallen onder je ogen, zie je er veel ouder uit dan je in werkelijkheid bent. En dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Je krijgt donkere kringen onder je ogen

Wallen zijn één ding, maar als de vermoeidheid of slechte gewoonten aanhouden, kan het probleem snel verergeren. Je krijgt vaak steeds donkerdere kringen onder je ogen, waar je niet makkelijk vanaf komt.

Beste oplossing voor wallen verwijderen

Een ooglidcorrectie is een veel voorkomende ingreep die als zeer veilig wordt beschouwd en als de beste oplossing voor het verwijderen van wallen onder de ogen. Deze operatie kan worden uitgevoerd via een kleine incisie aan de binnenkant van het onderste ooglid die geen litteken achterlaat of via een kleine incisie onder de wimpers.

De huidincisie maakt het mogelijk overtollige huid te verwijderen, waarna het gebied met kleine hechtingen wordt hersteld. Overtollig vet dat onder de oogleden is weggezakt, wordt verwijderd of verplaatst.

Een ooglidcorrectie (of blepharoplastiek) verwijdert niet alleen wallen onder de ogen, maar brengt ook andere voordelen met zich mee:

  • Verhoogt het zelfvertrouwen;
  • Elimineert de "vermoeide blik";
  • Vergemakkelijkt het aanbrengen van make-up;
  • Corrigeert vroegtijdige veroudering;
  • Verbetert de esthetische uitstraling;
  • Verbetert het gezichtsvermogen in sommige gevallen.

Na een consultatie in onze kliniek zal een van onze artsen samen met jou bepalen of een ooglidcorrectie voor jou geschikt is.

Overweeg je een ooglidcorrectie?

Als je een ooglidcorrectie overweegt, dan hebben wij in de Wellness Kliniek Genk een team van chirurgen paraat die hierin gespecialiseerd zijn. Onze chirurgen gebruiken de nieuwste geavanceerde technieken om onze patiënten er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien met minimale zichtbare littekens en een snellere hersteltijd.

Neem contact met ons op om je vrijblijvende consultatie te plannen en meer te weten te komen over ooglidoperaties en alles wat deze procedure voor je kan doen.