• Correctie afstaande oren vanaf 2300 EUR

  Afstaande oren kunnen door plastische chirurgie eenvoudig gecorrigeerd worden.
  Prijzen zijn inclusief BTW.

Plastische chirurgie oren

E-consulten

Bel ons nu om uw e-consult te boeken met een van onze artsen of boek online.

Plastische chirurgie aan de oren: oorcorrectie, ook wel otoplastiek genoemd, is één van de meest gevraagde esthetische operaties. Oren zijn namelijk belangrijd voor het vooraanzicht van uw gezicht. Met onderstaande informatie willen we u maximaal informeren over de verschillende mogelijkheden bij esthetische / cosmetische ingrepen aan de oren (ooroperatie).

Bijvoorbeeld: de behandeling van afstaande oren (ook flaporen genoemd) oorschelpcorrectie, verkleinen van te grote oorlellen, herstellen van doorgescheurde oorlellen (oorlelcorrectie), etc.

Op het eerste consult kan u uw verwachtingen bespreken met de chirurg. Zit u nog met vragen? Dan kan u ons ook om gratis online advies vragen.

Mogelijke behandelingen met plastische chirurgie aan de oren:

 • Correctie van de vorm van de oren
 • Correctie van de grootte van de oren: or vergroten of oor verkleinen
 • Correctie afstaande oren (flaporen): hervormen met wegname kraakbeen
 • Correctie afstaande oren (flaporen): pinnen zonder wegname kraakbeen 
 • Correctie oorlellen (oorlellen vergroten, oorlellen verkleinen, gescheurde oorlellen herstellen,...)
 • Correctie oorschelp

Meer informatie over de operatie zelf vindt u op onze pagina over oorcorrecties.

Corrigeren van afstaande oren / flaporen

De meest uitgevoerde ingreep is het corrigeren van afstaande oren, ook wel flaporen genoemd. Afstaande oren zijn veel voorkomend - en zeker niet abnormaal - maar kunnen al van jongs af aan aanleiding geven tot pesten. Vooral jonge kinderen hebben hier last van.

Gelukkig kunnen afstaande oren, door plastische chirurgie, eenvoudig gecorrigeerd worden.

Flaporen of afstaande oren zijn meestal aangeboren. Het betreft dan een afwijking van het kraakbeenskelet van de oorschelp. Flaporen geven geen aanleiding tot functionele stoornissen: het gehoor wordt er niet door beinvloed. Het is louter een ongewenst esthetisch euvel.

Flaporen hebben vaak één of meerdere van de volgende kenmerken:

 • De centrale plooi in de oorschep (de antihelix) is  te weinig ontwikkeld. Daardoor wordt de oorschelp zelf afstaand.
 • De rand van het oor is te kort of te klein, waardoor het oor weinig vorm heeft, en lijkt af te staan van het hoofd.
 • De oorschelp is overontwikkeld. Dit geeft aanleiding tot volledig afstaande oren.

De oplossing is een plastische chirurgische oorcorrectie, een ingreep op maat.

Het hermodelleren van afstaande (flap) oren: Bij een oorcorrectie van afstaande oren (otoplastiek) herstelt de chirurg de vorm van het kraakbeenskelet via een incisie aan de achterkant van de oorschelp. Het kraakbeen wordt gehermodelleerd. Soms verwijdert de chirurg een klein stukje kraakbeen, om zo de hoek tussen het oor / hoofd te corrigeren.

Het sneetje achter het oor wordt daarna zorgvuldig gehecht. Er wordt er een speciaal verband / bandage aangebracht om het oor, na de operatie, in de juiste positie te houden.

Een oorcorrectie (otoplastiek) kan onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer één uur.

Lees meer over correctie afstaande oren (flaporen)

Plastische chirurgie oren - voor Plastische chirurgie oren - na

Plastische chirurgie oren

 • Correctie van afstaande oren (ook flaporen genoemd)
 • De ingreep kan onder plaatselijke verdoving of onder slaapverdoving.
 • Wij raden de operatie aan vanaf de leeftijd van 6 jaar.
 • Meer voor en na foto's

Correctie van de grootte van de oren

Beide oren weer in harmonie

Wanneer u niet tevreden bent met de grootte en / of de vorm van uw oren, kan een oorcorrectie een optie zijn.

Oorverkleining bij te grote oren 

Onze orgen groeien gedurende heel ons leven. Door het ouder kunnen onze oren of oorlellen te groot worden. Met een oorcorrectie kunnen uw oren weer in harmonie gebracht worden met de rest van uw gezicht. Dit wordt ook oorverjonging (ear rejuvenation) genoemd.

Te kleine oren

Te kleine oren zijn vaak het resultaat van erfelijke aanleg of een aangeboren afwijking. Vaak is 1 oor dan groter is dan het andere. De chirurg streeft ernaar om beide oren, qua vorm en grootte, weer in balans te brengen.

Herstel van gescheurde oorlellen of uitgerekte oorlellen

Oorlelcorrectie (doorgescheurd of vergroot door zware oorbellen) of na dragen van stretchers

Een veel gevraagde behandeling van de esthetische oorcorrectie is de oorlelcorrectie. Oorlellen kunnen er anders uitzien dan u wenst: ze zijn te lang of hebben een minder esthetische vorm.

Oorlelletjes kunnen ook scheuren:

Dit gebeurt meestal door het langdurig dragen van té zware oorbellen of na een ongelukje met een oorbel.

Wat na stretchers?

Correctie oorlellen na dragen van stretchers - uitgerekte oorlellen

Daarnaast worden kan het zijn dat uw oorlellen verrgroot zijn door het dragen van zogenaamde "stretchers" en u deze niet langer meer wenst te dragen.

Een oorlelcorrectie kan onder plaatselijke verdoving. Na deze kleine operatie kan u meteen weer na huis. Na enkele maanden is het littekentje van de oorlelcorrectie sterk genoeg om eventueel een nieuw gaatje voor uw oorbellen te laten prikken.

Plastische chirurgie oren - voor Plastische chirurgie oren - na

Plastische chirurgie oren

Correctie doorgescheurde oorlelletjes.

Herstel na doorscheuren van de oorlel.

Meer voor en na foto's

Oorlel vergroten of oorlel verkleinen

Een grote oorlel kleiner maken, een kleine oorlel groter maken of de vorm wijzigen

Het is mogelijk om oorlellen te verfraaien: te grote oorlellen kunnen verkleind worden en te kleine oorlellen kunnen vergroot worden. Een oorlel die uitsteekt kan teruggezet worden.

Correctie van de vorm van de oorschelp

Correctie van de vorm van de oorschelpDe oorschelp is een complex geheel. Een kleine afwijking, kan een groot esthetisch bezwaar betekenen.

Ingrepen die we vaak uitvoerende vorm van het oor mooier te maken zijn:

 • Correctie van de plooi in het oor (antihelix en concha).
 • Correctie van een te grote of te kleine oorlel (lobe)
 • Correctie van een te grote of te kleine rand van het oor (helix en scapha).
 • Correctie van de basis van de rand (root van de helix).

Reserveer uw afspraak voor plastische chirurgie aan de oren

Tijdens een eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: of u een geschikte kandidaat voor oorcorrectie of oorlelcorrectie bent, welke methode voor u de beste is, welk resultaat u mag verwachte, de mogelijke risico's en nazorg.

Voor een afspraak voor een vrijblijvend consult kan u best telefonisch contact met ons opnemen. Wij proberen onze wachtlijsten zo kort mogelijk te houden. Meestal kan u binnen 6 weken terecht voor uw esthetische oorcorrectie.

Next-Day-Surgery-Service - Speciale Service voor lange-afstandspatiŽnten

Wanneer u uit Nederland komt is het niet altijd handig om na een consult met de chirurg een aantal weken te moeten wachten op de behandeling. Daarom bieden we een bijzondere service voor lange-afstandspatiënten: Next-Day-Surgery. Hierbij worden uw intakeconsultatie, vooronderzoeken en eerste behandeling op aansluitende dagen uitgevoerd. De reserveringskost wordt in mindering gebracht op het totaalbedrag van uw behandeling. Zo hoeft u niet steeds heen en weer naar België te reizen.

Als u oor correctie chirurgie overweegt is het belangrijk dat u een goede kliniek en arts kiest. De stand van uw oren is immers een belangrijk facet van uw gezicht. Het esthetisch aspect van uw gezicht is uw visitekaartje !

Maak een weloverwogen en geïnformeerde keuze.
Lees meer over de Kwaliteit van zorg van Wellness Kliniek België.

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Plastische chirurgie oren of otoplastie / otoplasty. Wat is er mogelijk met plastische chirurgie aan de oren? De voornaamste ingreep is de behandeling tegen flaporen (afstaande oren). Flaporen zijn meestal aangeboren en perfect normaal, maar desgewenst ook makkelijk te behandelen, ook bij kinderen. Een oorcorrectie bij kinderen wordt regelmatig uitgevoerd. Daarnaast kunnen met oorcorrecties of oorlelcorrecties allerlei estetische ingrepen aan de oren of oorlellen uitgevoerd worden. Veel voorkomend probleem zijn gescheurde oorlellen door een ongeluk met een oorbel of oorring. Ook het herstellen van een met stretchers uitgerekte oorlel is mogelijk. Oorlellen vergroten of oorlellen verkleinen behoort ook tot de mogelijkheid. Ook complexe ingrepen aan de oorschelp zijn mogelijk. De prijzen voor plastische chirurgie oren (prijs ooroperaties / prijs oorcorrectie) vindt u op de prijslijst voor oorcorrecties. Onze prijzen zijn alle kosten inbegrepen. Op de voor en na pagina's geven we u een idee over de mogelijke resultaten van plastische chirurgie aan de oren. Op de pagina over oorcorrecties geven we u meer info over de ooroperatie zelf, de mogelijke risico's en het herstel. Vraag gratis online advies of maak een afspraak voor een consult met een van onze chirurgen. Alle ooroperaties worden uitgevoerd in een veilige omgeving met de modernste apparatuur te Genk, België.