Flaporen of uitstekende oren zijn over het algemeen aangeboren. Ze geven dikwijls aanleiding tot een gebrek aan zelfvertrouwen en plagerijen, vooral bij kinderen. Het is echter een veelvoorkomend probleem en dus niet abnormaal. Een oorcorrectie verhelpt dit issue door je oren dichter bij je hoofd te plaatsen.

Vanaf € 2015
Bekijk alle prijzen

Flaporen corrigeren: details

  • Operatie: 1-2 uren
  • Lokale of intraveneuze verdoving
  • Kleine incisie achter het oor
  • Geen overnachting nodig
  • Recovery: 2 weken
  • Elastisch verband

Hulp nodig? Een medewerker belt u graag op!

Voor wie is deze ingreep aan de oren geschikt?

In de Wellness Kliniek voeren we de meeste oorcorrecties uit bij kinderen tussen de 6 en 16 jaar oud. Maar natuurlijk kunnen deze ingrepen ook perfect worden uitgevoerd bij volwassenen. Het is nooit te laat om een oorcorrectie te laten doen. De oren worden in dat geval correct en permanent aangepast tot een aantrekkelijke, natuurlijke vorm en positie. Het resultaat en het effect op je uiterlijk zal je verrassen! 

Flapoorcorrectie: de ingreep

Elk anatomisch probleem vraagt om een specifieke oplossing. Bij fel uitstekende oren of flaporen maken we normaal gezien een kleine incisie net achter het oor. Op deze manier kan de chirurg de positie en de vorm van het oor corrigeren. Deze ingreep gebeurt onder lokale verdoving. 

Na de ingreep draag je gedurende enkele dagen een elastisch verband. Als je andere oorcorrecties of een oorlelcorrectie laat doen, is dit meestal niet nodig. Na twee weken zal de zwelling en kneuzing verdwenen zijn en kan je weer sporten zoals voorheen.

Wat mag je verwachten?

Na de ingreep om je flaporen te corrigeren, krijg je een elastisch verband eromheen. De eerste week moet je dit dag en nacht dragen, je oren niet aanraken noch wassen. Het verband moet namelijk droog en dicht blijven. Een week later kom je bij ons langs voor een controle. Op dat moment verwijdert de chirurg je verband en de hechtingen. Hierna kan je natuurlijk wel weer normaal douchen en je haar wassen. Je moet het verband dan enkel nog 's nachts dragen gedurende 4 tot 6 weken.

De meeste patiënten keren na een week terug naar school of het werk. Het is echter het beste om enkele weken geen zware fysieke inspanningen uit te voeren. Na een oorcorrectie blijft het litteken gedurende enkele weken tot maanden een rode lijn. 18 maanden na je ingreep vervaagt de rode lijn en wordt deze meer wit. Aangezien dit litteken achter je oor zit, is het amper zichtbaar. 

Het definitieve resultaat van de correctie is pas 4 tot 6 weken na de ingreep zichtbaar. Dit resultaat is vanzelfsprekend permanent!

Stap voor stap

Onze troeven

Excellente service

We zorgen ervoor dat veiligheid, expertise en patiënttevredenheid centraal staan ​​in wat we doen.

Wij vinden het voor jou uiterst belangrijk om de risico's en de verwachte resultaten zo goed mogelijk in balans te kunnen houden. Daarom heb je altijd recht op gratis pre-operatieve consulten.

Ultramoderne faciliteiten

Gelegen in het hart van Genk (Belgisch Limburg), is Wellness Kliniek een ultramoderne esthetische kliniek met eigen operatiefaciliteiten gespecialiseerd in esthetische behandelingen en chirurgie. De Wellness Kliniek werkt volgens de hoogste normen met hooggekwalificeerde artsen, chirurgen en tandartsen en bekwaam verplegend personeel.

Top chirurgen

Met ons team van esthetisch chirurgen ben je in de meest ervaren handen. We verzorgen je bij elke stap van de weg: vanaf de intake tot en met de nazorg.

Als je op zoek bent naar een plastisch chirurg, is toch enkel de beste plastisch chirurg goed genoeg?

Toon alle foto's

Lees alle beoordelingen

Veelgestelde vragen

Kunnen jonge kinderen een oorcorrectie krijgen?
Ja. Helaas kunnen jonge kinderen die last hebben van prominente oren, ook wel flaporen genoemd, vatbaar zijn voor pesten. Gelukkig voeren we deze operatie uit vanaf de leeftijd van 6 jaar.
Blijven de littekens zichtbaar?
Bij oorcorrectiechirurgie blijft het litteken enkele weken tot maanden zichtbaar als een rode lijn, maar omdat het meestal achter het oor zit, is het nauwelijks waarneembaar. 18 maanden na uw operatie is de rode lijn wit geworden en is er nauwelijks bewijs van de procedure.

Bekijk alle veelgestelde vragen