Halscorrectie: ingrepen, informatie en details

Halscorrectie

Ouderdom heeft een ander effect op je gezicht dan op je hals. De huid in je hals is namelijk dunner. Daarom veroudert de hals vaak sneller. De huid wordt slapper en begint te hangen. Vet kan bovendien ophopen en er ontstaan rimpels. Onze halslift is dan een efficiënte manier om dit deel van je lichaam mooiere, slankere contouren te geven. 

Vanaf € 4250
Bekijk alle prijzen

Halscorrectie: details

  • Operatie: 2 uur
  • Volledige of lokale verdoving
  • Kleine incisie achter de oren
  • Geen overnachting nodig
  • Verbanden: 1 week

Hulp nodig? Een medewerker belt u graag op!

Oplossingen op maat voor een halscorrectie

Correctie van de halsspieren: platysmaplasty

Soms hangt enkel het voorste deel van de hals door. Hierdoor ontstaan er twee verticale plooien van de kin tot het sleutelbeen. In dit geval is een uitgebreide halslift niet noodzakelijk. Platysmaplasty is dan een oplossing. Er wordt geen huid verwijderd. De platysmaspieren aan de voorkant van de hals worden strakgetrokken en de plooien verdwijnen.

SMAS-correctie + lift + verwijdering overtollige huid

Het SMAS (Superficial Musculo Aponeurotic System) is een anatomische weefsellaag die verbonden is met de platysmaspier in de hals. 

Een halslift - lift en verwijdering van de overtollige huid - wordt dan uitgevoerd in combinatie met een SMAS- en platysmaspiercorrectie. Het hangende SMAS en de spieren wegen namelijk op je huid waardoor de huid op je hals slapper wordt. 

Liposculptuur van de hals

Als er te veel vet onder de kin en rond de hals zit, leidt dit vaak tot een dubbele kin. Een vollere hals kan je er dikker doen uitzien dan je eigenlijk bent. Met liposculptuur van de hals kunnen we het teveel aan vet verwijderen door een kleine incisie aan de kin. 

Halsliposculptuur wordt dikwijls gecombineerd met een facelift, platysmaplasty of een SMAS-lift. Toch krijg je door enkel liposculptuur aan je hals uit te voeren ook al een mooi resultaat. De huid rond de hals wordt strakker en steviger na deze ingreep. 

Voor wie is een halscorrectie geschikt?

Een halscorrectie is altijd een ingreep op maat. Er zijn vele factoren die meespelen om te bepalen of je geschikt bent voor deze ingreep. Een professionele controle van je weefsel is belangrijk om te kijken of deze specifieke technieken het gewenste resultaat zullen opleveren.

Laat je altijd grondig informeren. Onze website helpt je alvast op weg, maar vervangt natuurlijk geen consultatie met een van onze dokters. 

Halscorrectie: de ingreep

Dit is een ingreep op maat, dus een controle van je weefsel is van uiterst belang. Alleen op deze manier kan de chirurg bepalen of de ingreep je het gewenste resultaat zal opleveren. Details over jouw specifieke ingreep geven we je natuurlijk tijdens je consultatie. 

Wat mag je verwachten?

Elke patiënt die een halslift laat uitvoeren, heeft best redelijke verwachtingen. De perfectie bestaat niet. Een halslift zorgt voor een jeugdigere look maar het stopt de klok niet. Je hals blijft ouder worden, dus is het mogelijk dat je in de toekomst opnieuw een ingreep nodig hebt. Maar in ieder geval, na de eerste ingreep zie je er sowieso beter uit in de toekomst dan wanneer je de halslift niet had laten uitvoeren. 

In de meeste gevallen kan je weer aan de slag na 10 tot 14 dagen, afhankelijk van je werkzaamheden. 

Stap voor stap

Onze troeven

Top chirurgen

Met ons team van esthetisch chirurgen ben je in de meest ervaren handen. We verzorgen je bij elke stap van de weg: vanaf de intake tot en met de nazorg.

Als je op zoek bent naar een plastisch chirurg, is toch enkel de beste plastisch chirurg goed genoeg?

Excellente service

We zorgen ervoor dat veiligheid, expertise en patiënttevredenheid centraal staan ​​in wat we doen.

Wij vinden het voor jou uiterst belangrijk om de risico's en de verwachte resultaten zo goed mogelijk in balans te kunnen houden. Daarom heb je altijd recht op gratis pre-operatieve consulten.

Ultramoderne faciliteiten

Gelegen in het hart van Genk (Belgisch Limburg), is Wellness Kliniek een ultramoderne esthetische kliniek met eigen operatiefaciliteiten gespecialiseerd in esthetische behandelingen en chirurgie. De Wellness Kliniek werkt volgens de hoogste normen met hooggekwalificeerde artsen, chirurgen en tandartsen en bekwaam verplegend personeel.

Lees alle beoordelingen