Sleeve Gastrectomie en Gastric Bypass

Sleeve Gastrectomie en Gastric Bypass

Een maagverkleining kan je leven veranderen. Het zorgt niet alleen voor aanzienlijk gewichtsverlies, maar het verbetert ook je algemene levenskwaliteit. Welke vorm van bariatrische chirurgie kies je best? 

Wellness Kliniek streeft steeds naar het hoogste kwaliteitsniveau van zorg en veiligheid. We voeren twee van de meest voorkomende bariatrische ingrepen uit: de Sleeve Gastrectomie en de Gastric Bypass. Beide ingrepen worden laparoscopisch en volgens de huidige normen uitgevoerd. Met de hoogste veiligheid, meer effectiviteit en minder ingrijpend. Een maagverkleining helpt je om meer dan de helft van je overgewicht te verliezen. 

Vanaf € 5000 € 6000
Bekijk alle prijzen

Sleeve Gastrectomie en Gastric Bypass Details:

  • Ingreep: 1 tot 2 uur
  • Algemene verdoving
  • Incisie: 4 littekens kleiner dan 1 cm en 1 litteken van 3-5 cm
  • Verblijf: 1 nacht
  • Herstel: 2 weken
  • Verbanden: 5 postoperatieve kleefpleisters

Hulp nodig? Een medewerker belt u graag op!

Wanneer kom je in aanmerking voor een Sleeve Gastrectomie?

De Sleeve Gastrectomie is een oplossing voor mensen met overgewicht. Vooral voor mensen die al verschillende diëten hebben uitgeprobeerd en er niet in slagen om voldoende gewicht te verliezen. 

De Sleeve Gastrectomie procedure

Sleeve Gastrectomie is een veelvoorkomende ingreep voor gewichtsverlies. De operatie is uiterst veilig en doeltreffend. 

Tijdens deze ingreep verkleinen we de maag tot een “mouw-vorm”, vandaar de naam. Er worden slechts 4 incisies van één centimeter en één incisie van vijf cm in de buik gemaakt. Met nietjes creëren we deze kleinere maag. De continuïteit naar de slokdarm en dunne darm blijft behouden. Net als de sluitspier aan de overgang van de maag naar de dunne darm. Het deel van de maag dat overblijft, is minder rekbaar. Hierdoor zal de maag minder snel ledigen en kan er geen Dumping Syndroom optreden. 

Deze aanpassing zorgt er voornamelijk voor dat de hoeveelheid voedsel die je tijdens een maaltijd kan eten sterk wordt beperkt. Zonder hongergevoel en met een langdurig verzadigingsgevoel. Alles wat je eet, wordt ook verteerd. Er kunnen dus geen voedingstekorten optreden. 

Wat kan je verwachten na een Sleeve Gastrectomie?

Vaak zijn de resultaten van een maagverkleining spectaculair. Je gaat minder eten waardoor je uiteindelijk 70 tot 80% van je overgewicht verliest. 

Het Sleeve Gastrectomie operatie herstel

Om de beste resultaten te bekomen is een goede postoperatieve begeleiding belangrijk. Gewoonlijk kom je na 1, 2, 3 en 6 maanden terug op consultatie zodat we je goed kunnen opvolgen. We bespreken dan steeds de volgende stap naar “jouw nieuwe ik”. Uiteraard kan je steeds vragen stellen. 

Bij de eerste consultatie in de Wellness Kliniek worden deze ingreep en wat het juist inhoudt duidelijk besproken. 

De Gastric Bypass

Wanneer kom je in aanmerking voor een Gastric Bypass?

Gastric Bypass is met name geschikt voor mensen die ondanks herhaaldelijk diëten nog steeds moeite hebben om van hun overtollige gewicht af te komen. Het is vooral handig voor mensen die verslaafd zijn aan snoep, pasta en suikerhoudende dranken.

De Gastric Bypass procedure

Gastric Bypass is een gangbare operatie voor gewichtsverlies en is uiterst veilig en efficiënt. 

Met deze operatie wordt het volume van de maag herleid tot de grootte van een borrelglaasje, met een volume van 15 tot 25 ml. Er worden slechts vier incisies van één centimeter en één incisie van drie cm in de buik gemaakt. Vervolgens worden een klein maagreservoir en een nieuwe maaguitgang gecreëerd. Met behulp van kleine nietjes zorgen we ervoor dat dit deel geen verbinding meer heeft met de rest van de maag. De nieuwe kleine uitgang van de maag zorgt ervoor dat de maag niet te snel ledigt (het Dumping Syndroom).

Door deze twee aanpassingen zal het voedsel sneller een verzadigingsgevoel geven voor een langere periode. Je zal minder eten, waardoor je vermagert. Het voedsel komt via de kleine maaguitgang onmiddellijk in de dunne darm terecht. Hierna passeert het de rest van de maag en de twaalfvingerige darm niet meer. Dit deel wordt dus overbrugd of “gebypassed”. 

Het einde van de twaalfvingerige darm wordt opnieuw verbonden met de dunne darm, 150 cm verder dan de verbinding van de nieuwe maag met het deel van de dunne darm. Deze nieuwe verbinding zorgt ervoor dat noodzakelijke spijsverteringssappen aan het voedsel worden toegevoegd. Dat is nodig voor een normale en gezonde spijsvertering.

Wat kan je verwachten na een Gastric Bypass?

Na een Gastric Bypass ga je kleinere hoeveelheden voedsel eten dan voorheen. Daardoor verlies je uiteindelijk 70 tot 80% van je overgewicht. De opname van vetten wordt beperkt en je hebt een langdurig verzadigingsgevoel. 

Het Gastric Bypass operatie herstel

Na de ingreep biedt Wellness Kliniek een postoperatieve begeleiding aan. Op deze manier volgen we het herstel goed op. Gewoonlijk kom je na 1, 2, 3 en 6 maanden terug op consultatie. We bespreken dan telkens de volgende stap naar “jouw nieuwe ik”. Uiteraard is er te allen tijde de mogelijkheid om vragen te stellen. 

Bij de eerste consultatie in de Wellness Kliniek wordt dit alles duidelijk besproken en kan je hierover vragen stellen. 

Stap voor stap

Onze troeven

Top chirurgen

Met ons team van esthetisch chirurgen ben je in de meest ervaren handen. We verzorgen je bij elke stap van de weg: vanaf de intake tot en met de nazorg.

Als je op zoek bent naar een plastisch chirurg, is toch enkel de beste plastisch chirurg goed genoeg?

Ultramoderne faciliteiten

Gelegen in het hart van Genk (Belgisch Limburg), is Wellness Kliniek een ultramoderne esthetische kliniek met eigen operatiefaciliteiten gespecialiseerd in esthetische behandelingen en chirurgie. De Wellness Kliniek werkt volgens de hoogste normen met hooggekwalificeerde artsen, chirurgen en tandartsen en bekwaam verplegend personeel.

Excellente service

We zorgen ervoor dat veiligheid, expertise en patiënttevredenheid centraal staan ​​in wat we doen.

Wij vinden het voor jou uiterst belangrijk om de risico's en de verwachte resultaten zo goed mogelijk in balans te kunnen houden. Daarom heb je altijd recht op gratis pre-operatieve consulten.

Lees alle beoordelingen

Veelgestelde vragen

Welk type afslankoperaties voert de Wellness Kliniek uit?
We voeren twee van de meest voorkomende bariatrische ingrepen uit. Namelijk de Sleeve gastrectomie en de Gastric Bypass. Beide ingrepen zijn de meeste veilige en effectieve methodes voor een maagverkleining.
Verlies ik meteen gewicht na een maagverkleining?
Ja. Na de ingreep verlies je meteen gewicht. In de eerste weken hou je je ook aan een postoperatief dieet. Hierdoor val je sneller af.
Welk gewichtsverlies en andere gezondheidsvoordelen mag ik verwachten na een maagverkleining?
De resultaten zijn spectaculair. Zowel bij de Sleeve Gastrectomie als de Gastric Bypass verlies je meer dan de helft van je overgewicht. We zien ook dat andere klachten en aandoeningen zoals diabetes, hoge bloeddruk, slaapapneu, teveel aan cholesterol, gewrichtsklachten,.. afnemen of zelfs verdwijnen.
Gaat mijn levensverwachting erop vooruit na de ingreep?
Bij overgewicht heb je sneller kans op aandoeningen zoals diabetes, leververvetting, hoge bloeddruk, teveel aan cholesterol enzovoort. De kans dat je hierdoor sneller (en onverwacht) sterft is groter. Wanneer je na een maagverkleining gewicht verliest, verminderen deze risico’s en gaat je levensverwachting erop vooruit.
Na hoeveel tijd mag ik terug bewegen?
Na de operatie is het belangrijk om het rustig aan te doen, maar toch voldoende te bewegen. Ga dagelijks op een rustig tempo een rondje wandelen en bouw dit op. Luister steeds naar je lichaam. Een drietal weken na de operatie mag je terug sporten en intensief bewegen zoals voorheen. Beweging draagt ten slotte bij aan een sneller herstel.

Toon nog 1 vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen