borstvergroting en zwangerschap

Alles wat je moet weten over borstvergroting en zwangerschap

Ben je niet tevreden met je borsten en overweeg je een borstvergroting? In de Wellness Kliniek zien we regelmatig jonge vrouwen met een kinderwens. Wanneer laat je best een borstvergroting doen? Voor of na de zwangerschap? Kan je nog borstvoeding geven na een borstvergroting? Wij geven een antwoord op al deze vragen.

blog 04/10/2021 door Barbra

Borstvergroting voor of na een zwangerschap?

Je lichaam verandert tijdens een zwangerschap. Niet alleen je buik, maar ook je borsten, huid en haar. Wanneer je een borstvergroting overweegt en binnen het jaar zwanger wilt worden, kan je de borstvergroting beter uitstellen tot na de zwangerschap. Je huid en borstweefsel heeft tijd nodig om te herstellen na een borstvergroting. Zwanger worden gedurende de herstelperiode kan zwaar wegen op uw lichaam. In hoeverre zich dat hersteld, is bij iedereen anders.  

Na een zwangerschap wacht je best zo’n 6 maanden voor je een borstvergroting laat doen. Je lichaam moet hormonaal stabiel zijn. Als je borstvoeding geeft, wacht je ook beter 6 maanden na de laatste borstvoeding. Verder is het belangrijk om terug het figuur te hebben wat je wilt. Bij de eerste consultatie meten onze specialisten je op en bekijken ze samen met jou welk resultaat je graag wilt bekomen.

Wil je graag je borsten laten vergroten en heb je nog geen directe kinderwens? Dan kan je zeker een borstvergroting overwegen. Je kan met een gerust gevoel zwanger worden na een borstvergroting en in de meeste gevallen ook nog borstvoeding geven. Lees zeker verder voor meer informatie hierover. 

Borstvoeding geven na een borstvergroting 

Borstvergroting met implantaten 

Na een borstvergroting met implantaten kan je nog steeds borstvoeding geven. Door onze eigen ontwikkelde MIBIS-techniek neemt de kans niet af. Een borstvergroting met MIBIS-techniek (Minimally Invasive Breast Augmentation Surgery) is de meest populaire borstvergroting-methode die in de Wellness Kliniek wordt toegepast.

Onze specialisten brengen het implantaat met een minimaal, bijna niet-waarneembaar litteken, via de borstplooi in. Vervolgens plaatsen we het borstimplantaat achter de borstspier. De borstprothese bevindt zich dan eigenlijk zo ver als mogelijk van de tepel en de melkgangen. Hierdoor worden de melkgangen gespaard en kan je nog steeds borstvoeding geven. 

Bij de Wellness Kliniek kan je kiezen uit verschillende soorten implantaten. Afhankelijk van het gewenste resultaat, kies je samen met de behandelende arts het implantaat dat het beste bij jou past. Wij bieden de meeste merken aan en enkel implantaten van topkwaliteit. Je hebt de keuze tussen verschillende soorten, vormen en profielen, maar je kan ook het volume bepalen. Alle implantaten tot 500cc hebben dezelfde prijs. Ongeacht het type dat best bij jou past. 

Breng zeker foto’s mee van het gewenste resultaat tijdens je eerste consultatie. Tijden deze vrijblijvende consultatie krijg je pasvormen zodat je kan zien hoe de verschillende soorten implantaten bij jou staan. Elk implantaat en het volume is bij iedereen anders. Daarom meten we jou nauwkeurig op. 

Borstvergroting met eigen vet

Wanneer je borsten na een zwangerschap aan volume verliezen, kan een borstvergroting met eigen vet een oplossing zijn als je tot één cupmaat groter wilt. Bij deze natuurlijke borstvergroting halen onze chirurgen vet van je buik, billen of heupen om dit vervolgens in jouw borsten te injecteren. Deze techniek wordt ook wel lipofilling genoemd en is een borstvergroting zonder implantaten. Bij een borstvergroting met eigen vet maken we een incisie in de borstplooi waardoor het geven van borstvoeding niet wordt belemmerd. Het resultaat is uiterst natuurlijk en zorgt ervoor dat de borsten verstevigen en voller worden. Wanneer je borsten asymmetrisch zijn, kunnen ze met eigen vet terug in evenwicht worden gebracht.

Borstvoeding geven na een borstlift 

Een borstlift is een veelvoorkomende ingreep bij de Wellness Kliniek. Het is ideaal voor vrouwen wiens borsten hun vorm hebben verloren door gewicht te verliezen, ouderdom, na het krijgen van kinderen of het geven van borstvoeding. Er zijn verschillende soorten borstliftoperaties mogelijk. De gepaste techniek is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. De chirurg bespreekt samen met jou welke behandeling de beste optie is. Borstvoeding geven na een borstlift is mogelijk, afhankelijk van de soort borstlift. Geef tijdens de consultatie zeker aan of je nog kinderen wenst en je eventueel borstvoeding wilt geven. 

Borstlift gecombineerd met een borstvergroting

Wanneer je je borsten niet alleen wilt liften maar ook graag extra volume wilt geven, kan je een borstlift combineren met een borstvergroting. Je kan kiezen tussen een borstvergroting met implantaten of een borstvergroting met eigen vet. 

Borstvoeding geven na een borstverkleining

Te grote borsten kunnen een impact hebben op je lichamelijk én mentale toestand. Naast rug- en nekklachten kan het je ook erg onzeker laten voelen. Je borsten laten verkleinen kan dan de oplossing zijn. Bij Wellness Kliniek voeren we een borstverkleining op een veilige manier uit en met een minimale incisie zodat jij de boezem krijgt waar je blij mee bent! 

Bij een borstverkleining wordt een deel van de huid en het vet- en borstweefsel weggenomen. De tepel wordt iets hoger geplaatst en vaak ook wat verkleind. Onze arts bespreekt de verschillende technieken met jou. Wanneer er voldoende melkklieren aanwezig blijven en deze klieren goed verbonden blijven met de tepel, is het geven van borstvoeding zeker mogelijk. 

Waarom kiezen voor de Wellness Kliniek? 

Overweeg je een borstvergroting, maar maak je je zorgen over een eventuele zwangerschap en het geven van borstvoeding? Maak gerust een vrijblijvende afspraak zodat je al je vragen kan stellen. Meer dan 100.000 tevreden patiënten gingen je trouwens al voor. 

Bij een eerste consultatie maak je meteen kennis met de behandelende arts. Wij beloven je dat je bij ons altijd een eerlijk advies krijgt. Boek hier jouw eerste vrijblijvende consultatie