borstvergroting ervaring van C.C.

Borstvergroting, de ervaring van C.C.

Via Instagram kwam ik bij de Wellness Kliniek terecht. Ik besloot om een borstvergroting te laten doen bij dokter Damen en raad het iedereen aan. Ik voel me veel vrouwelijker, heb meer zelfvertrouwen en straal dit ook uit. Het is een bevrijdend gevoel!

Testimonial 11/02/2020 door C.C.

Complexen over mijn borsten

Al enkele jaren had ik complexen over mijn borsten. Als jong meisje dacht ik er niet zo over na, maar nu begon het mij wel mentaal te beïnvloeden. Het belangrijkste is als vrouw dat je je goed in je vel voelt. Als vrouw heb je ook het recht om je sexy te voelen, ongeacht van wat mensen denken. In 2020 heb ik hier lang over nagedacht, uiteindelijk besloot ik om de sprong te wagen en een afspraak te maken.

Een persoon op Instagram had een ingreep laten doen bij Wellness Kliniek. Na het zien van haar blog was ik volledig overtuigd. Het zag er zo naturel uit! Via de website heb ik dan meteen een consult geboekt. Op dat moment ging er vanalles door mijn hoofd. Het was een gevoel van enthousiasme, nieuwsgierigheid en bezorgdheid in één. Ik had ook wel wat schrik voor het resultaat. Dat het er misschien te nep uit ging zien of me niet meer mezelf zou voelen. Of dat ik spijt ging krijgen na de ingreep. Achteraf bleek dit allemaal niet nodig te zijn. 

De eerste afspraak bij de Wellness Kliniek

Tijdens de eerste afspraak bij de Wellness Kliniek werd ik heel goed ontvangen door het personeel. Ze waren super lief en konden aanvoelen dat ik best wel zenuwachtig was. Dokter Damen kwam me iets later in de wachtkamer halen. We besproken eerst wat ik als eindresultaat zou willen. Ik had enkele foto’s meegenomen en na een kort gesprek mocht ik de pasvormen proberen met een t-shirt erover. Het was raar om ineens dat gewicht te voelen. In het totaal heb ik 3 vormen gepast. Het ging tussen 200, 250 en 300cc. Uiteindelijk koos ik voor 300cc op aanraden van dokter Damen. Volgens hem was dit het maximum om een natuurlijk resultaat te bekomen. 

Dokter Damen kwam bij mij over als een heel eerlijke arts. Hij vertelde me wat naturel zou zijn en wat niet, wat het beste bij mijn lichaamstype zou passen en wat niet. Ik was enorm opgelucht dat hij zo eerlijk was! Hij vertelde me ook hoe ik me zou voelen na de ingreep, zowel fysiek als mentaal. Dat het een hele verandering zou zijn om ineens andere borsten te hebben. Ik was heel enthousiast en kon niet wachten tot het zover was. Ik was klaar voor een nieuwe look en een nieuwe start! De datum werd dan ook ingepland. 13 juli 2020, exact 8 weken na deze afspraak. 

De dag van de borstvergroting

Ik was heel zenuwachtig en opgewonden, maar ik was er echt klaar voor. Zodra ik de badjas aan had, voelde het écht aan. Mijn verpleegster Hilde was super lief. Ze bevestigde dat ik de goede maat had gekozen voor mijn lengte en stelde me gerust. Na enkele uren kwamen ze me halen en was het eindelijk zo ver. De operatiezaal zag er goed uit en alles stond klaar voor mijn ingreep. De anesthesist stelde zich voor en liet mij lachen met een grapje. Omdat iedereen zo lief was, verdwenen mijn zenuwen stilaan. Na enkele seconden begon de verdoving te werken en viel ik in slaap. Ik herinner me nog dat ik echt klaar was voor een nieuwe start.

Toen ik wakker werd, was alles de eerste seconden wat wazig. Ik had het koud, begon te rillen en voelde toen pas de pijn. Het leek wel alsof er een vrachtwagen over me was gereden. Zo een soort pijn had ik nog nooit gevoeld. Ik voelde even aan mijn verband en het was raar om ineens een heuvel te hebben. De verpleging gaf me een dekentje en zei dat ik na 30 minuten terug naar mijn kamer mocht. Nu was het even doorbijten en wachten tot mijn lichaam terug opwarmde.

Zodra ik op mijn kamer was, kon ik nog wat bekomen en kreeg ik wat te eten en te drinken. Dit deed echt goed, aangezien ik nuchter was sinds de dag ervoor. De verpleging vertelde me hoe ik me zou voelen, hoe ik de medicatie moest nemen en dat ik zeker niets mocht forceren. Ik was klaar om naar huis te gaan. 

Het genezingsproces van de borstvergroting

De eerste dagen na de operatie had ik veel pijn. Slapen en eten ging moeilijk. Maar ik bleef denken aan het eindresultaat en moest even doorbijten. Twee weken later voelde alles al meteen veel beter en mocht het verband er ook af. Ik had nog wat pijn aan mijn rechterborst, maar de kliniek en huisdokter vertelden me dat dit perfect normaal was. 

Het was het allemaal waard

Ik voel me veel vrouwelijker. De negatieve gedachten die ik voor de borstvergroting had, zijn er niet meer. Dat is een bevrijdend gevoel. Ik heb veel meer zelfvertrouwen en straal dit ook uit. Mijn lichaam is meer in proportie, ik durf nu andere kleding te dragen en schaam me niet meer. 

Ik raad het aan alle vrouwen aan, zeker aan vrouwen die hier complexen over hebben. Ik heb al aan verschillende mensen dokter Damen aangeraden. Enkele tips die ik nog wil meegeven zijn: 

  • Hou het verband zeker 2 weken aan.
  • Neem preventief pijnmedicatie.
  • Rust zoveel mogelijk, jezelf forceren heeft geen zin.

Een borstvergroting is het allemaal waard en je gaat er geen spijt van krijgen!

C.C

Lees meer