proces van borstverkleining social club wellness kliniek

Het proces van een borstverkleining

Grote borsten kunnen oncomfortabel zijn en leiden tot rug- en nekklachten. Je kan moeilijkheden ondervinden tijdens het sporten en het gevoel hebben dat mensen je om deze reden aanstaren. Maar ook een borstreductie bij mannen komt regelmatig voor. Hebben jouw borsten een negatief effect op je leven? Dan kan een borstverkleining de juiste oplossing zijn.

blog 12/03/2021 door Barbra

Borstverkleining: de ingreep

Te grote borsten kunnen je erg onzeker laten voelen en heel wat andere fysieke klachten met zich meebrengen. Een borstverkleining vraagt om een individuele aanpak. Samen met de behandelende arts bekijken we welke grootte je wil na de ingreep en welke techniek we kunnen gebruiken. 

Borstverkleining bij dames

Tijdens een borstverkleining bij een volwassen vrouw nemen we een deel van de huid en het borstweefsel weg. We plaatsen de tepels iets hoger en verkleinen ze meestal een beetje. Er zijn verschillende technieken mogelijk die we steeds samen met jou bespreken. 

Borstverkleining bij meisjes

Meisjes die op jonge leeftijd al grote borsten hebben, kunnen geholpen worden met liposculptuur. Hiermee verkleinen we de borst om de borstgroei in te tomen zonder littekens. Wanneer we deze ingreep tijdig kunnen uitvoeren, zal een borstverkleining op latere leeftijd niet nodig zijn. 

Borstverkleining bij mannen

Borstvorming bij mannen kan verschillende oorzaken hebben. Het kan aangeboren zijn of je kan een teveel aan vetweefsel hebben. Heel wat mannen schamen zich ervoor en kiezen voor een borstverkleining. Tijdens een vrijblijvende consultatie bekijken we of liposculptuur of een borstreductie voor jou de beste oplossing is. 

Wat mag je verwachten? 

Na een borstreductie mag je dezelfde dag nog naar huis. Afhankelijk van welke techniek er wordt gebruikt, heb je geen of minimale kleine littekens. Bij een borstverkleining is er een incisie van slechts 2 cm rond het tepelhof nodig en zijn de littekens na enkele maanden nog amper zichtbaar.

Samen kijken we steeds hoe we het beste en het snelste de gewenste resultaten kunnen behalen en hoe we het genezingsproces kunnen bespoedigen. Na een week kan je alweer bijna al je dagelijkse activiteiten opnemen. 

Overweeg je een borstverkleining?

Vrouwen en mannen die een borstverkleining ondergingen bij de Wellness Kliniek, vonden hun zelfzekerheid terug. Ben jij klaar om de eerste stap te zetten? Bij de eerste consultatie maak je meteen kennis met de arts die jou later zal behandelen. De eerste consultatie is trouwens ook geheel vrijblijvend. Je hebt geen enkele verplichting tot het kiezen van een behandeling. 


Wil je graag samen met een plastische chirurg de mogelijkheden van een borstverkleining bespreken of persoonlijk advies krijgen? Een consultatie bij één van onze artsen kost €50 als je ter plaatse betaalt. Boek je online een consult, dan betaal je slechts €25. Maak hier je afspraak.