proces van borstverkleining social club wellness kliniek

Het proces van een borstverkleining

Grote borsten kunnen oncomfortabel zijn en leiden tot rug- en nekklachten. Je kan moeilijkheden ondervinden tijdens het sporten en het gevoel hebben dat mensen je om deze reden aanstaren. Maar ook een borstreductie bij mannen komt regelmatig voor. Hebben jouw borsten een negatief effect op je leven? Dan kan een borstverkleining de juiste oplossing zijn. Het is belangrijk dat je voldoende informatie hierover inwint.

blog 12/08/2021 door Barbra

Voor wie is een borstverkleining geschikt?

Wanneer je een bepaalde onzekerheid ervaart over je borsten of allerlei fysieke klachten (rug, nek en schouders), kan een borstverkleining verlichting bieden. We verminderen dan de grootte en het gewicht van je borsten. Een borstverkleining gebeurt natuurlijk volledig op maat. Borsten zijn bij iedereen anders, zo is ook onze aanpak.

Voor mannen die lijden aan borstgroei kan een borstverkleining, of ook wel gynaecomastie operatie genoemd, geschikt zijn. Het verkleinen van de borsten van een man kan op verschillende manieren. Welke techniek wordt toegepast, is afhankelijk van verschillende factoren. De chirurg kijkt naar jouw specifieke situatie en bespreekt de verschillende mogelijkheden met jou. We zorgen ervoor dat je een mannelijke en mooi gebouwde borstkas krijgt.  

Borstverkleining: de ingreep

Te grote borsten kunnen je erg onzeker laten voelen en heel wat andere fysieke klachten met zich meebrengen. Een borstverkleining vraagt om een individuele aanpak. Samen met de behandelende arts bekijken we welke grootte je wil na de ingreep en welke techniek we kunnen gebruiken.

Borstverkleining bij dames

Tijdens een borstverkleining bij een volwassen vrouw nemen we een deel van de huid en het borstweefsel weg. We plaatsen de tepels iets hoger en verkleinen ze meestal een beetje. Er zijn verschillende technieken mogelijk die we steeds samen met jou bespreken.

Borstverkleining bij meisjes

Meisjes die op jonge leeftijd al grote borsten hebben, kunnen geholpen worden met liposculptuur. Hiermee verkleinen we de borst om de borstgroei in te tomen zonder littekens. Wanneer we deze ingreep tijdig kunnen uitvoeren, zal een borstverkleining op latere leeftijd niet nodig zijn.

Borstverkleining bij mannen

Borstvorming bij mannen kan verschillende oorzaken hebben. Het kan aangeboren zijn of je kan een teveel aan vetweefsel hebben. Heel wat mannen schamen zich ervoor en kiezen voor een borstverkleining. Tijdens een vrijblijvende consultatie bekijken we of liposculptuur om lokale vetophopingen weg te halen of een borstreductie voor jou de beste oplossing is.

Een borstverkleining in combinatie met borstlift

Ben je niet alleen ontevreden over de grootte van je borsten, maar ook over de vorm? Wanneer je vindt dat je borsten te veel hangen, kunnen we de borsten ook liften waar nodig. De borstverkleining wordt dan gelijktijdig gecombineerd met een borstlift. Tijdens de ingreep verplaatsen we de tepel naar een hoger punt en nemen we overtollige huid weg.

Wat mag je verwachten?

De ingreep gebeurt onder lichte slaapverdoving. De operatie zelf duurt twee tot drie uur. Na een borstreductie mag je dezelfde dag nog naar huis. Afhankelijk van welke techniek er wordt gebruikt, heb je geen of minimale kleine littekens. Bij een borstverkleining is er een incisie van slechts 2 cm rond het tepelhof nodig en zijn de littekens na enkele maanden nog amper zichtbaar.

Je borsten worden na de ingreep goed ingewikkeld met een compressieverband. Dit verband biedt veel steun en houdt de zwelling tegen. We adviseren aan vrouwen om de eerste weken na de borstverkleining dag en nacht een beha zonder beugels te dragen.

Na een week mag je al je dagelijkse activiteiten hervatten. De eerste zes weken raden we je aan om geen zwarte activiteiten uit te oefenen. De hechtingen lossen vanzelf op en hoeven dus niet verwijderd te worden.

Samen kijken we steeds hoe we het beste en het snelste de gewenste resultaten kunnen behalen en hoe we het genezingsproces kunnen bespoedigen. Na een week kan je alweer bijna al je dagelijkse activiteiten opnemen.

Overweeg je een borstverkleining?

Vrouwen en mannen die een borstverkleining ondergingen bij de Wellness Kliniek, vonden hun zelfzekerheid terug en stralen dit ook uit. Ben jij klaar om de eerste stap te zetten? Bij de eerste consultatie maak je meteen kennis met de arts die jou later zal behandelen. De eerste consultatie is trouwens ook geheel vrijblijvend. Je krijgt de mogelijkheid om te verschillende opties te bespreken en vragen te stellen. Er is verder geen enkele verplichting tot het kiezen van een behandeling.

Bij de Wellness Kliniek vinden we het belangrijk dat je een goed idee krijgt van wat je mag verwachten van een borstverkleining. Transparantie in advies, resultaat en prijs staat bij ons voorop. Ben je benieuwd naar enkele resultaten? Ga dan eens naar de voor en na foto’s van een borstverkleining kijken van personen die je voorgingen.

Wil je graag samen met een plastische chirurg de mogelijkheden van een borstverkleining bespreken of persoonlijk advies krijgen? Een consultatie bij één van onze artsen kost €50 als je ter plaatse betaalt. Boek je online een consult, dan betaal je slechts €25. Maak hier je afspraak.