Kleine borsten: voordelen en veelgestelde vragen over elk type borstvergroting

Kleine borsten: voordelen en veelgestelde vragen over elk type borstvergroting

Nog niet zo lang geleden wilde een vrouw misschien een borstoperatie ondergaan om de vorm of het volume van haar borsten te veranderen. Haar opties waren waarschijnlijk beperkt tot borstimplantaten alleen, maar de technieken en de technologie van de cosmetische chirurgie zijn de laatste jaren sterk geëvolueerd, en de vrouw van vandaag heeft veel meer opties en zal waarschijnlijk veel betere resultaten zien.

blog 19/08/2022 door Yvonne

Als je een borstvergroting overweegt, let dan op de voor- en nadelen van de verschillende borstoperaties die wij in de Wellness Kliniek aanbieden. Door de impact van elk van beide te begrijpen, kunnen wij helpen een bevredigende ervaring van de procedure te verzekeren.

Borstvergroting met implantaten

Dit is de procedure die de meeste mensen traditioneel associëren met borstvergroting, en is een van de meest populaire vormen van borstchirurgie en plastische chirurgie in het algemeen geweest in de afgelopen decennia.

Voornamelijk omdat de gebruikte technieken en technologie zich blijven ontwikkelen. Vandaag kan een vrouw haar borsten vormgeven en vergroten met implantaten en ze zullen eruitzien, aanvoelen en bewegen als natuurlijke borsten. Er zijn in principe twee verschillende soorten borstimplantaten waaruit u kunt kiezen:

  • Siliconenimplantaten zijn gevuld met halfvaste siliconengel, waaraan ze hun gevoel en consistentie ontlenen. Het is ook wat ze tot de meest natuurlijk ogende en voelende opties maakt. Dit zijn de meest gevraagde implantaten op de markt omdat ze de manier kunnen nabootsen waarop natuurlijke borsten bewegen en aanvoelen. In feite zijn ze zo ontworpen dat ze van vorm veranderen als het lichaam beweegt. Het implantaat beweegt bijvoorbeeld naar beneden als je rechtop staat om de klassieke druppelvorm te creëren. Maar als je gaat liggen, krijgt hij een rondere vorm.
  • Borstimplantaten met zoutoplossing daarentegen zijn al langer op de markt. Ze bestaan uit een siliconen buitenmantel met een steriele zoutoplossing binnenin. Ze worden vaak chirurgisch in lege toestand via de oksel of tepelhof ingebracht, en dan opgevuld zodra ze zijn ingebracht, omde incisie zo klein mogelijk te houden.

Voordelen van borstvergroting met implantaten

Borstimplantaten geven een groter verschil als je op zoek bent naar meer vorm en grootte, en geven ook een meer flatterend profiel. Bovendien kunnen implantaten de borsten vergroten zonder dat dit ten koste gaat van het natuurlijke uiterlijk.

De procedure is ook sneller, veiliger en betaalbaarder, dankzij de moderne technologie.

Veel voorkomende zorgen over borstvergroting met implantaten

Als je voor implantaten kiest, moeten deze vaak na ongeveer 10 jaar worden vervangen. Hun levensduur is niet gegarandeerd blijvend. Wat denken onze dokters? De meningen over de vraag of implantaten na 10 jaar al dan niet moeten worden vervangen, lopen nogal uiteen omdat de kwaliteit van implantaten tegenwoordig zo sterk is geëvolueerd dat sommigen vervanging niet nodig vinden. Het meest gehoorde advies, en hier de belangrijkste aanbeveling van onze artsen, is een jaarlijkse controle van de borsten (aanbevolen zelfs voor vrouwen met of zonder implantaten). Vraag daarnaast na 10 jaar een medisch consult bij een chirurg, zodat deze aan de hand van verschillende tests de borsten persoonlijk kan beoordelen en de beste aanbeveling kan geven.

Borstvergroting met eigen vet

Van alle verschillende soorten borstchirurgie kan dit zeker worden beschouwd als de meest natuurlijke. Bij een borstvergroting door middel van vettransplantatie worden je lichaamseigen vetcellen gebruikt om de borsten vorm en volume te geven. Dit is een zeer populaire optie voor vrouwen die het idee van een borstimplantaat niet zien zitten en op zoek zijn naar een natuurlijke oplossing.

Voor deze zogeheten lipofilling borstvergroting verwijdert de arts overtollig vet uit een lichaamsdeel, meestal de buik, de benen of de heupen, met de modernste liposuctie-technologie die de vetcellen intact en goed geconserveerd houdt voor de transplantatie.

Van daaruit zal de chirurg de vetcellen voorbereiden en ze met behulp van injectienaalden inbrengen in strategisch gekozen delen van de borsten. Het concept is vrij eenvoudig, maar er is een enorme hoeveelheid ervaring nodig om deze operatie uit te voeren en de gewenste resultaten te bereiken.

Onze artsen van Wellness Kliniek zijn experten in deze procedure, met verbazingwekkende voor en na borstvergroting foto's die hun expertise kunnen aantonen.

Voordelen van borstvergroting met uw eigen vet

Dit is een ongelooflijk natuurlijke en doeltreffende manier om de lichaamscontouren te verbeteren en tegelijkertijd volume toe te voegen en de borsten een nieuwe vorm te geven, vooral wanneer je misschien iets van een verloren vorm wilt terugkrijgen. Deze methode maakt gebruik van de eigen vetcellen van het lichaam, wat als een groot voordeel kan worden beschouwd.

Bovendien is er bijna geen littekenvorming en heeft deze ingreep een relatief snelle hersteltijd.

Nadelen borstvergroting met eigen vet

De resultaten kunnen verbluffend zijn, maar de vergroting die kan worden bereikt met lipofilling is beperkt, aangezien het de borstomvang met slechts één cupmaat kanvergroten. Als je dus op een veel grotere borsten hoopt, is deze ingreep misschien niet geschikt.

Bovendien worden de borsten niet gelift en wordt ook de verzakking die optreedt bij veroudering, gewichtsverlies, zwangerschap of genetica niet voorkomen.

Bij je eerste consultatie in de Wellness Kliniek, persoonlijk of per videogesprek, zal blijken dat onze artsen deze techniek meestal niet aanraden omdat de resultaten na verloop van tijd kunnen vervagen. Het vet dat gebruikt wordt om de borsten op te vullen kan immers op natuurlijke wijze verminderen als je gewicht verliest.

Vergroting van zelfvertrouwen en geluk

Veel vrouwen voelen zich onzeker over hun van nature kleine of platte borsten. Anderen verliezen hun natuurlijke volume en vorm na zwangerschap en borstvoeding, wat resulteert in een uiterlijk waardoor ze zich onzeker voelen.

Of je nu van nature kleine borsten hebt of hun vorm of grootte hebt verloren door bijvoorbeeld een zwangerschap, een borstvergroting kan helpen de gewenste contour te bereiken en je zelfvertrouwen en geluk te vergroten.

Om meer te weten te komen over hoe je je figuur kunt verbeteren en te bepalen of je in aanmerking komt voor een borstvergrotende operatie, kun jeeen afspraak maken voor een consultatie bij de Wellness Kliniek in Genk of digitaal. Ons medisch team zal je doelstellingen met je bespreken en de procedure aanbevelen die het beste bij je behoeften past, zodat je er op uw best uitziet en zich ook zo voelt.

Boek jouw vrijblijvende consultatie.