Verkleining van tepels- en tepelhof, de ultieme oplossing

Verkleining van tepels- en tepelhof, de ultieme oplossing

Veel vrouwen zijn niet tevreden met het uiterlijk van hun borsten, zelfs na een reconstructie of vergroting. De tepels en tepelhof, de gepigmenteerde huid die de tepels omringt, spelen een belangrijke rol in het algehele uiterlijk van de borsten.

blog 09/08/2022 door Yvonne

Wanneer de tepels of tepelhoven asymmetrisch of onregelmatig zijn, is de algehele balans van de borst verstoord. Sommige tepelonregelmatigheden kunnen ook lichamelijk ongemak veroorzaken door tegen kleding te wrijven.

Als je niet tevreden bent met het uiterlijk van je tepels of tepelhof, kun je baat hebben bij een cosmetische tepel- en tepelhofcorrectieoperatie om de vorm, grootte en/of positie te verbeteren.

Onze ervaren en nauwgezette plastisch chirurgen van Wellness Kliniek Genk zullen een chirurgisch plan op maat maken voor de specifieke zorg om een ​​aantrekkelijker uiterlijk van de tepel en tepelhof te krijgen.

Verzonken tepel

Ingevallen of ingetrokken tepels ontstaan ​​door littekenvorming rond de melkkanalen of verkorting van de melkkanalen. Afhankelijk van de ernst van de inversie kunnen de tepels af en toe rechtop gaan staan ​​en normaal uitsteken wanneer ze worden gestimuleerd, of ze kunnen niet rechtop staan ​​of helemaal niet uitsteken.

Dit kan permanent zijn (de tepels komen niet naar buiten) of tijdelijk (ze kunnen naar buiten komen, maar weer naar binnen gaan). Als het een al lang bestaand probleem is dat niet is veranderd, is het mogelijk om de voordelen van cosmetische chirurgie te verkrijgen om de tepel vrij te maken en te voorkomen dat deze wordt omgekeerd.

Chirurgische correctie van ingetrokken tepels is relatief eenvoudig. Dit omvat het vrijgeven van de onderliggende weefsels; het kan ook een verdeling van de melkkanalen vereisen.

Het wordt normaal gesproken gedaan onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer 30 minuten per tepel. Je kunt direct na de procedure naar huis gaan en de normale activiteiten hervatten zodra de arts dat aangeeft.

Soorten tepelinversiegraden

Een verzonken of ingetrokken tepel steekt niet uit zoals een normale tepel. In plaats daarvan is het vaak verborgen onder het huidoppervlak. Sommige ingetrokken tepels kunnen gemakkelijk met minimale weerstand uit hun ingedrukte positie worden getrokken. Andere tepels zijn echter zo ingetrokken dat het bijna onmogelijk is om ze zonder operatie te verwijderen.

Daarom kan een ingetrokken tepel worden geclassificeerd op basis van hoe gemakkelijk deze kan worden verwijderd.

Graad I tepelinversie

Dit is een minder ernstige inversie waarbij de tepel gemakkelijk kan worden verwijderd. Eenmaal verwijderd, behoudt de tepel zijn buitenwaartse projectie op zichzelf.

Graad II tepelinversie

Het is veel moeilijker om de tepel te verwijderen bij een graad II inversie. Ook bij dit type inversie zakt de tepel meestal snel terug naar binnen nadat deze is verwijderd.

Graad III tepelinversie

Bij een graad III inversie kan de tepel niet verwijderd worden zonder operatie. Dit is de ernstige vorm van inversie, maar geen zorgen, want ook dit kan opgelost worden.

Voordelen van verzonken tepelcorrectie

Herstel van verzonken of ingetrokken tepels kan de volgende voordelen bieden:

  • Gemak en verbetering van borstvoeding.
  • Herstel van de functie en esthetiek van de tepels.
  • Eliminatie van de oorzaak van bezorgdheid of schaamte, indien aanwezig.
  • Verbeterde intimiteit en zelfvertrouwen.
  • Een verzonken tepelhersteloperatie kan in minder dan een uur worden uitgevoerd.

Tepelhof reductie

Plastische chirurgie voor tepelhofverkleining duurt ongeveer een uur en kan gemakkelijk poliklinisch worden uitgevoerd. Bij deze ingreep snijdt de chirurg eerst langs de rand van de bestaande tepelhof zodat het litteken onzichtbaar is. Vervolgens verwijdert hij de benodigde hoeveelheid weefsel en plaatst een permanente hechtdraad in het borstweefsel om de tepelhof op zijn plaats te houden. 

Deze hechtdraad zorgt ervoor dat de tepelhof na verloop van tijd niet uitrekt. De chirurg sluit vervolgens de incisie met behulp van verwijderbare of oplosbare hechtingen en brengt een postoperatief verband aan. Het kan zijn dat je enkele weken na de ingreep een ​​speciale beha moet dragen om de borsten optimaal te beschermen en te ondersteunen.

Een tepelhofverkleining wordt meestal uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en je mag vlak na de ingreep al naar huis.

Voordelen van tepelhofverkleining

Tepelhofverkleining kan een enorme impact hebben op je identiteitsgevoel. De procedure kan de intimiteit vergroten, omdat je je niet langer zult schamen voor buitengewoon grote tepelhoven. Als je in aanmerking komt voor deze cosmetische ingreep, maar nog steeds niet zeker bent van de procedure, overweeg dan de voordelen, waaronder:

Wanneer je meer vertrouwen hebt in je lichaam, geeft dat vaak ook een fijne boost aan je liefdesleven. En als je bent afgevallen en daardoor ongewenste veranderingen in het uiterlijk van je borsten hebt gezien, dan kun je met een borstoperatie inclusief een verkleining van de tepelhof, je borsten weer meer vorm geven.

Waarom kiezen voor het medisch team van Wellness Kliniek Genk voor de tepel- en tepelhofcorrectie?

Tepel- en tepelhofcorrecties zijn delicate en nauwkeurige procedures. Elke vrouw heeft unieke problemen om op te lossen en elke chirurgische correctie is daarbij bij ons 100% gepersonaliseerd.

Bij Wellness Kliniek Genk hebben we een getalenteerd team van reconstructieve chirurgen die een uitstekende reputatie hebben opgebouwd in borstchirurgie, inclusief tepel- en tepelhofrestauratie.

Onze zorgvuldig geselecteerde professionals zijn toegewijd om ervoor te zorgen dat je een positieve ervaring hebt en een mooi resultaat behaalt. Bovendien hebben ze een ervaringsniveau dat echt buitengewoon is en staan ​​ze bekend om het behalen van resultaten van wereldklasse.

Maak een afspraak met ons en ontdek hoe een tepel- en tepelhofcorrectie jou kan helpen bij het verkrijgen van zelfvertrouwen over het uiterlijk van je borsten. We doen er alles aan om onze patiënten te helpen de juiste beslissingen te nemen bij de voorbereiding op het ondergaan van deze procedure.

Boek een vrijblijvende consultatie