Poland syndroom

Wat is het "Poland syndroom" en wat kun je eraan doen?

Het Poland syndroom is een aangeboren aandoening die de anatomie en de normale ontwikkeling van sommige borstspieren aan één kant van het lichaam aantast. Deze aandoening tast niet alleen het fysieke uiterlijk aan, maar kan ook een negatieve emotionele en psychologische impact hebben op het zelfvertrouwen en de levenskwaliteit.

blog 14/02/2023 door Yvonne

Het is een weinig bekend syndroom, waardoor mensen die dit hebben het gevoel kunnen hebben dat er geen oplossing is om er een einde aan te maken. Gelukkig is er goed nieuws voor vrouwen met het Poland syndroom. Er zijn verschillende effectieve behandelingen voor deze aandoening en we vertellen je er alles over.

Wat is het Poland syndroom?

Het syndroom van Poland is een aangeboren afwijking die zich meestal bij de geboorte al voordoet. De bijbehorende kenmerken kunnen sterk verschillen. Het wordt echter gekenmerkt door de afwezigheid van borstwandspieren aan één kant van het lichaam, vaak in combinatie met afwijkingen aan de vingers. Hierdoor ziet het bovenlichaam er vaak scheef uit.

Bij mensen met deze aandoening is er meestal een eenzijdige afwezigheid van de pectoralis minor en het sternale deel van de pectoralis major. De pectoralis minor is een dunne, driehoekige spier van de bovenste borstwand; de pectoralis major is een grote, waaiervormige spier die het grootste deel van het bovenste en voorste deel van de borst bedekt.

Getroffen personen kunnen verschillende geassocieerde kenmerken hebben, zoals onderontwikkeling of afwezigheid van een tepel (inclusief de tepelhof, het donkere gebied rond de tepel) en/of gedeeltelijke afwezigheid van okselhaar.

Bij sommige vrouwen kunnen de borsten en aanverwante weefsels afwezig of abnormaal ontwikkeld zijn. Bij anderen kunnen skeletafwijkingen zoals onderontwikkeling of ontbreken van de bovenste ribben, verhoging van het schouderblad en/of verkorting van de bovenarm met onderontwikkeling van de onderarmbeenderen (d.w.z. ellepijp en spaakbeen) aanwezig zijn.

Het Poland syndroom is een aandoening die zowel mannen als vrouwen treft, maar vaker voorkomt bij mannen. Het treft meestal de rechterkant van het lichaam. Hoewel er veel studies en onderzoeken naar deze aandoening zijn gedaan, is de precieze oorzaak nog steeds onbekend.

Wat zijn de tekenen en symptomen van het Poland syndroom?

Polen syndroom heeft veel fysieke kenmerken, waaronder de volgende:

  • Asymmetrische lichaamsstructuur, waardoor een hangende houding ontstaat.
  • Gebrek aan borstwandspieren aan één kant van het lichaam, waardoor een holle borstkas ontstaat.
  • Afwezige of onderontwikkelde tepel, tepelhof en borst aan de aangedane zijde.
  • Verweven en verkorte vingers.
  • Afwezigheid van okselhaar aan de aangedane zijde.

De ernst van het syndroom verschilt van persoon tot persoon, dus de bijkomende kenmerken van het syndroom variëren. Deze kunnen omvatten:

  • Abnormale, asymmetrische misvormingen van de armen.
  • Vergroeide of afwezige vingers.
  • Misvorming van het schouderblad.
  • Maag-, darm- en leverproblemen.
  • Dextrocardie, waarbij het hart aan de rechterkant van het lichaam zit.

Als het niet behandeld wordt, kan het Poland syndroom na verloop van tijd tot ernstige handicaps leiden. Het kan de beweging aan één kant van het lichaam beïnvloeden en het bewegingsbereik beperken.

Wat zijn de mogelijkheden om het Poland syndroom te corrigeren?

Het Poland syndroom is een aangeboren aandoening die de bot- en spiervorming in de borstkas aantast. Hoewel er verschillende mogelijkheden zijn om dit te corrigeren, is een borstvergrotende operatie met implantaten de meest effectieve en populaire methode.

Bij deze procedure wordt aan de aangetaste zijde een siliconen borstimplantaat geplaatst om het verloren volume en de vorm te herstellen. Tijdens de operatie kiest de chirurg een implantaatgrootte die past bij de individuele anatomie en esthetiek van de patiënt om een natuurlijke, evenredige borstvorm te creëren.

Een borstvergroting met implantaten is een uitstekende optie om het syndroom van Poland esthetisch te corrigeren en biedt natuurlijke, langdurige resultaten. Met een ervaren chirurg, zoals die van de Wellness Kliniek, en een zorgvuldige planning kan een aantrekkelijke en harmonieuze borstvorm en -volume worden bereikt.

Voordelen van een operatie ter correctie van het Poland syndroom

Een borstvergrotende operatie om het Poland syndroom te corrigeren biedt een aantal belangrijke voordelen voor patiënten. Een van de grootste voordelen is de verbetering van het uiterlijk en de contour van de borst, waardoor het gevoel van eigenwaarde en het zelfvertrouwen kunnen toenemen.

In de Wellness Kliniek gebruiken de hoogopgeleide chirurgen geavanceerde technieken en de modernste technologie om optimale resultaten te garanderen bij de correctie van het syndroom van Poland.

De operatie wordt meestal uitgevoerd onder intraveneuze sedatie, duurt ongeveer 1 uur en er worden geen drains gebruikt, wat betekent dat de herstelperiode meestal minimaal is qua pijn en ongemak.

Borstvergroting ter correctie van het Poland syndroom is een veilige, doeltreffende en zeer persoonlijke procedure die tot doel heeft het natuurlijke en aantrekkelijke uiterlijk van de borstwand en de borstkas te herstellen.

Poland syndroom correctie

Bij Wellness Kliniek begrijpen we hoe belangrijk het is om je zelfverzekerd en comfortabel te voelen in je eigen lichaam. Daarom streven we ernaar persoonlijke oplossingen te bieden om de levenskwaliteit van onze patiënten te verbeteren.

Daarom zijn wij er trots op dat wij borstreconstructies kunnen aanbieden die het Poland syndroom corrigeren en het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen van onze patiënten verbeteren. Het team van deskundige chirurgen heeft veel mensen geholpen hun borstproblemen te overwinnen en een leven zonder beperkingen te leiden.

Dus als ook jij op zoek bent naar een oplossing om het Poland syndroom te corrigeren, moedigen wij je aan een afspraak met ons te maken en te ontdekken hoe wij je kunnen helpen je beste zelf te bereiken.