Maagdenvlies herstel

E-consulten

Bel ons nu om uw e-consult te boeken met een van onze artsen of boek online.

Het maagdenvlies of hymen is een randje weefsel dat meestal bij jonge vrouwen (maagden) als een soort kraagje rond de ingang van de vagina aanwezig is. In sommige culturen is het hebben van een maagdenvlies erg belangrijk. Een herstel operatie van het maagdenvlies kan soms erg gewenst zijn.

Maagdenvlies reconstructie

We voeren op verzoek hymenreconstructies uit: hymenplastiek, hymenorrhaphy of het herstellen van de
hymenale ring.

Door middel van verschillende chirurgische technieken, kunnen we het maagdenvlies - de hymenale ring - herstellen. In tegenstelling tot rituele vrouwenbesnijdenis in sommige culturen, is herstel van het maagdenvlies geen ritueel, maar een voorwaarde. De symbolische betekenis bestaat uit het verkrijgen van een plaats in een sociale categorie van de samenleving: een meisje wordt van sekseneutraal een geslachtelijk wezen. Niet deelnemen, kan verregaande gevolgen hebben voor het meisje en de familie.

Het maagdenvlies: het hymen

Anders dan de term 'maagdenvlies' doet vermoeden, bestaat er geen echt vlies. Tijdens de embryonale ontwikkeling tussen week 7 en 12 van de zwangerschap vindt aanleg plaats van het uitwendige geslacht. De genitale wallen fuseren en vormen bij de man het scrotum (balzak). Bij de vrouw vormen ze de labia minora en majora ( binnenste en buitenste schaamlip ). De slijmvliesplooi met de opening die in het midden overblijft, is het hymen. Er bestaat een zeer grote variatie in de vorm en opening in het hymen, ook gerelateerd aan leeftijd .

Bij seksueel actieve vrouwen worden de resten van het hymen beschreven als 'carunculae myrtiformis'.

Het hymen: wetenswaardige feiten

  • Bij 99.9% is het hymen embryonaal aangelegd: dit betekent ook dat 1 op 1000 vrouwen geboren zijn zonder maagdenvlies.
  • Bij 44% van de vrouwen treedt tijdens de defloratie, de eerste vaginale penetratie, geen bloedverlies op.
  • Door toename van het aantal allochtone vrouwen in de fertiele levensfase in onze multiculturele samenleving stijgt het aantal verzoeken tot een hersteloperatie van het maagdenvlies.
  • Uit onderzoek blijkt dat veel jongens uit het Middellandse zee gebied waarde hechten aan de maagdelijkheid van hun (toekomstige) vrouw in de huwelijksnacht.
  • 40% van de betrokken meisjes vindt het oneerlijk dat dit enkel voor het vrouwelijk geslacht geldt.
  • 25% keurt seks voor het huwelijk in een vaste relatie goed.
  • 89% wil tijdens de huwelijksnacht “bloeden”uit eerbetoon voor de ouders of uit angst voor straf en verstoting.
  • 50% van de geïnterviewde meisjes zou verlangen dat een eigen dochter zich in de toekomst aan de norm houdt.

(bron: NVOG mei 2004)

Herstellen van het maagdenvlies

In de Wellness Kliniek richt begeleiding van patiŽnten met het verzoek om een reconstructie zich op het waarborgen van hun recht op autonomie en het respect voor niet-westerse culturen.

Het moet duidelijk zijn wat de maagdelijkheidnorm voor de individuele patiŽnt, haar partner, haar familie en zijn familie betekent. Ons streven is om ter wille van goede voorlichting zo veel mogelijk de partner erbij te betrekken. Het is van belang rekening te houden met het principe van gelijkwaardigheid van beide geslachten en het voorkomen van lichamelijke en psychosociale schade. Individueel kan met een spiegel informatie worden gegeven over het maagdenvlies.

Een hymenhersteloperatie wordt alleen uitgevoerd, tenzij na uitvoerige counseling geen andere mogelijkheid oplossing biedt.

Het herstellen van het maagdenvlies is een dagbehandeling, onder lokale verdoving of slaapverdoving. Dit wil zeggen dat u dezelfde dag weer naar huis kan.

Hymen chirurgie: mogelijkheden maagdenvlies herstellen

Maagdenvlies correctie met eenvoudig herstel

Het herstellen van het maagdenvlies bestaat uit het samenbrengen van de overblijfselen van de hymenresten, zo kort mogelijk voor de geslachtsdaad. Het is een eenvoudige ingreep die minstens 1 maand tot 6 weken voor het huwelijk moet gebeuren zodat de inwendige hechtingen volledig vergaan zijn. Deze ingreep wordt goed verdragen onder lokale verdoving.

Maagdenvlies herstel met Alloplant

Een 'tear-through'  biomateriaal kan ingebracht worden. Dit is ook een tijdelijke maatregel, meestal uitgevoerd kort voor het huwelijk.

Maagdenvlies herstellen door vaginaplastiek

Dit is een 'grote ingreep' waarbij in het vagina-epitheel (slijmvlies) rondom een incisie(snede) wordt gemaakt en beide zijden aan elkaar worden gehecht. Dit moet ruim voor de geslachtdaad/huwelijksnacht gebeuren, zodat de wond eerst kan herstellen.

De procedure gebeurt onder slaapverdoving en is een dagbehandeling. De ingreep duurt ongeveer 1 of 2 uur en de patiënt kan de volgende dag terug gaan werken. De hechtingen zijn oplosbaar.

In onze Kliniek wordt Plastische Cosmetische en Reconstructieve Chirurgie gecombineerd met gespecialiseerde Pelviene Gynaecologische Heelkunde: Onze specialisten werken samen als een multidisciplinair team.

Maagdenvliesherstel: uw afspraak voor een consult

Maagdenvlies correctie - het herstellen van het maagdenvlies of het inbrengen van een nieuw maagdenvlies kan erg individueel variëren. Een uitgebreid vooronderzoek is daarom essentieel. Tijdens het consult met één van onze artsen kan u al uw wensen en vragen bespreken. In overleg met de arts zal duidelijk worden voor welke behandelingsmethode u in aanmerking komt en wat u precies kan verwachten.

Wij proberen onze wachttijden zo kort mogelijk te houden. Voor een afspraak kan u meestal wel terecht binnen de 4 weken.

Boek hier online uw afspraak voor een consultatie.

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Maagdenvlies herstel: Operatie in de Wellness Kliniek België - Maagdenvlies herstel chirurgie: het herstellen van het maagdenvlies, hymenale ring, hymenoplastie, herstellen van maagdelijkheid, het herstellen van het membraan in de vagina, Cosmetische Plastische chirurgie & gespecialiseerde Gynaecologie: Operaties: Correctieve operaties: Maagdenvlies herstel, hymen herstel, hymen reconstructie, chirurgie, maagdenvlies, maagdelijkheid, herstellen, herstelling, nieuw, maagd, plastische chirurgie, hymen herstel chirurgie, hymen implantaat, hymenoplastie, plastie: Klinieken Europa, België. Wellness Kliniek: herstel maagdevlies, Vergelijk wachtlijsten België / Nederland. Hymen herstel chirurgie: Plastische operatie van het maagdenvlies in Europa: PRIJSLIJST operaties Cosmetische Plastische operaties & gespecialiseerde Genaecologie in België. Vergelijk kwaliteit & prijs Belgie / Nederland. Wachtlijsten operaties Genaecologie & Plastische reconstructieve chirurgie: wachtlijst Hymen operatie, wachtlijst herstel chirurgie. Kliniek: Wellness Kliniek: Vaginale – vulva chirurgie. Plastische Reconstructieve Chirurgie in Europa. CHIRURGEN gespecialiseerd in maagdenvlies herstel chirurgie, hymen implantatie chirurgie, vagina maagdelijkheid herstellen, hechten van de hymen membraan, hechten van het maagdenvlies, herstellen hymen membraan meisjes: bron Nederlandse vereniging gynaecologie en obstetrie. OPERATIES: Cosmetische Plastische chirurgie & gespecialiseerde Genaecologie in België. WellnessKliniek België: gespecialiseerd in intieme plastische, cosmetische & genitale operaties: PRIJSLIJST ! Wellness Kliniek: gespecialiseerde plastische chirurgen & gynaecologen: genitale & intieme Chirurgie het herstellen van het maagdenvlies bij meisjes en vrouwen: hymenoplastie. PRIJSLIJST hymenoplastie. Gespecialiseerd centrum: Intieme chirurgie voor vrouwen & meisjes: genitale chirurgie: hymen herstellen: BESTE prijzen & Kwaliteit in Europa voor cosmetische, esthetische & plastische chirurgie: Beste prijzen & Kwaliteit Certificaat: hoog gekwalificeerde gecertificeerde plastische chirurgen en gynaecologen in de Wellness Kliniek België.