4 dingen moet weten over lipfillers wellness kliniek social club

4 dingen die je moet weten over lipfillers

Lippen zijn een belangrijk onderdeel van het gezicht. Vandaag de dag behoren volumineuze lippen tot het schoonheidsideaal. Helaas is niet iedereen gezegend met volle lippen of verlies je volume door het ouder worden. Ben je niet tevreden over je lippen? Dan kan een fillerbehandeling de oplossing zijn.

blog 07/02/2021 door Barbra

Fillers zijn gemaakt van hyaluronzuur 

Een filler is een heldere gel die in kleine hoeveelheden in de huid wordt geïnjecteerd. De meeste fillers bestaan uit hyaluronzuur. Dit is een substantie die van nature in het lichaam voorkomt en is dan ook uiterst veilig. Je vindt het ook in veel verzorgingsproducten terug. 

Het zorgt niet alleen voor volume, maar het verbetert ook de huid. Lipfillers worden toegepast om het volume van de lippen te vergroten. Ze kunnen ook gebruikt worden voor de wangen of kin en om verschillende soorten rimpels te vervlakken.

Lipfillers bieden een langdurig resultaat 

Het resultaat van de fillerbehandeling is meteen zichtbaar. Na de behandeling worden de lippen gemasseerd om een gelijkmatige verdeling van de gel te krijgen. Het kan zijn dat je een lichte zwelling of kleine blauwe plekjes hebt. Na enkele dagen is dit zeker verdwenen en zijn je lippen op zijn mooist. Omdat het een lichaamseigen stof is, wordt het traag afgebroken. Je hebt dus langdurig plezier van je volle lippen. 

Lippen opvullen doet geen pijn

Vóór de behandeling worden je lippen ingesmeerd met een verdovende crème. Hierdoor zijn de injecties niet zo pijnlijk. De filler wordt trouwens met ultra-dunne naalden in je lippen gespoten. Je voelt de naald lichtjes, maar het duurt maximum enkele minuten. 

Fillers ongedaan maken 

Lipfillers zijn niet permanent en dien je dus te herhalen. Als je de behandeling na een tijd niet opnieuw laat uitvoeren, nemen je lippen terug de vorm aan zoals ervoor. Als je echt niet tevreden bent, kan je de fillers laten oplossen. Door een vloeistof in te spuiten, lost het hyaluronzuur in enkele minuten op. 

Wil je graag meer informatie over deze behandeling? Neem dan contact met ons op of boek jouw vrijblijvend consult online