ogen vrouw

De angst voor rare ogen na een ooglidcorrectie

Men zegt dat de ogen de spiegel van de ziel zijn en dat het heel belangrijk is ze te verzorgen. Je ogen zeggen veel en daarom is een blepharoplastie (ooglidcorrectie) een van de meest uitgevoerde operaties van de laatste tijd! Echter zijn er mythes en misleidingen rond deze behandeling.

blog 22/08/2022 door Yvonne

Mythes en waarheden over ooglidcorrecties

Hier zijn enkele van de meest voorkomende geruchten die je hoort over blepharoplastie. Laat je niet misleiden!

Ik krijg last van 'droevige ogen'

Blepharoplastie is een chirurgische ingreep die de jeugdigheid van de ogen herstelt door het teveel aan huid in de oogzone te verwijderen. Door deze overtollige huid gaan de ogen er in de loop der jaren meestal droeviger en ouder uitzien. In sommige gevallen kan het zelfs leiden tot verminderd zicht.

Met name om de droefheid van de ogen weg te nemen en de jeugdigheid te herstellen kan een operatie worden uitgevoerd aan zowel het bovenste als het onderste ooglid. Dit hangt af van de ernst van het geval en de wensen van de patiënt.

Het is waar dat wanneer dit niet gedaan wordt door deskundige chirurgen, retractie van het onderste ooglid kan optreden. Dit kan gebeuren doordat het onderste ooglid verkeerd is behandeld, waardoor het niet op de juiste wijze geneest. Het kan ook te wijten zijn aan overmatige verwijdering van huid en vet tijdens de procedure.

Gelukkig hebben onze professionals ruime ervaring op dit gebied. Vergeet niet dat het altijd belangrijk is, vooral als het gaat om cosmetische chirurgie, om je lot in handen van goede professionals te leggen. Maak een afspraak in onze kliniek en je zult er geen spijt van krijgen!

Krijg ik donkere kringen onder mijn ogen?

Deze behandeling werkt niet tegen donkere kringen onder de ogen die zich direct onder het oog zelf bevinden, maar wel als ze zich op de oogleden bevinden. Dit geldt voor zowel het onderste als het bovenste ooglid.

Als je graag wallen en donkere kringen onder de ogen wil wegwerken, kan je bij de Wellness Kliniek in Genk terecht voor een vrijblijvende consultatie en zal een van onze specialisten je zo goed mogelijk adviseren!

Het is daarnaast niet waar dat een ooglidcorrectie juist donkere kringen onder de ogen veroorzaakt, afgezien van de tijdelijke kringen die kunnen ontstaan tijdens het herstelproces of na de operatie. Dit zijn meestal bloeduitstortingen die vanzelf genezen.

In ieder geval geven onze vakmensen elke patiënt persoonlijk advies, zodat de periode voorafgaand aan de cosmetische ingreep, het verloop van de operatie en de postoperatieve periode zo draaglijk, eenvoudig en pijnloos mogelijk zijn.

Ooglidcorrectie stopt veroudering

Een ooglidcorrectie laat de ogen er jonger uitzien, maar kan veroudering niet voor altijd stoppen. Bovendien is het geen behandeling die effect heeft op rimpels of kraaienpootjes, waardoor ogen eventuele kleine rimpels of ouderdomsvlekken zullen blijven vertonen.

Voor dit soort problemen zijn er andere behandelingen die nuttig kunnen zijn! Als je de vorm of het hangen van je wenkbrauwen wilt veranderen of kraaienpootjes wilt wegwerken, raadpleeg dan onze specialisten. Zij zullen je adviseren zodat je weet of een behandeling van expressielijnen met neuromodulatoren of andere technieken geschikt zijn.

Een ooglidcorrectie kan, als de patiënt na enkele jaren het gevoel heeft dat de ogen beginnen te verouderen, de chirurgische ingreep herhaald worden.

Het is een operatie voor mensen in de 50

Het is waar dat mensen die besluiten tot een ooglidcorrectie, vaak mensen zijn met tekenen van veroudering. Toch is de gemiddelde leeftijd van mensen die een ooglidcorrectie ondergaan 35 jaar. Dit komt doordat er ook gevallen zijn van jongere mensen die hun problemen met de overtollige huid willen verhelpen. Hierbij komt het bijvoorbeeld door genetische factoren of stress, wat veel invloed heeft op veroudering van de huid.

Ongezonde gewoontes en routines kunnen ook invloed hebben op de ogen en ze verouderen.

Zichtbare littekens

De incisies die tijdens de operatie worden gemaakt zijn zeer klein en de littekens zijn meestal niet zichtbaar, bekijk hier voorbeelden van ooglidcorrectie voor en na. Toch moet je tijdens de postoperatieve periode zeer voorzichtig zijn en zes maanden niet zonnebaden of andere dingen doen die het geopereerde gebied donkerder kunnen maken.

Onthoud dat voorkomen altijd beter is dan genezen, maar als het te laat is en er zijn plekjes op de huid verschenen, neem dan contact op met ons centrum. Onze specialisten zullen samen met jou de ideale oplossing vinden!

Meer weten over het verjongen van de ogen? Maak dan een vrijblijvende afspraak met onze specialisten!