Rimpels voorhoofd

De beste behandelingen om rimpels op het voorhoofd te verwijderen

Sierlijk ouder worden is meer dan een gezegde - het is een manier van leven. En een deel van waardig ouder worden is een gezicht dat er jong en fris uitziet, zelfs als de jaren hun tol beginnen te eisen. Een duidelijk teken van veroudering is het verschijnen van voorhoofdsrimpels. Deze rimpels kunnen je er moe, boos of zelfs verdrietig doen uitzien. Zelfs als je je goed voelt!

blog 14/02/2023 door Yvonne

Deze rimpels kunnen verschijnen vanaf de leeftijd van 20 jaar en worden dieper en zichtbaarder naarmate men ouder wordt. Maar er is goed nieuws. Er zijn dingen die je kunt doen om te voorkomen dat ze verschijnen, of om ze in ieder geval minder zichtbaar te maken.

Waarom verschijnen er rimpels op het voorhoofd?

We weten waarschijnlijk niet eens hoe vaak we gedurende de dag lachen, fronsen, boos worden. Ontelbaar vaak! Al deze emoties worden weerspiegeld op ons gezicht, en de herhaalde uitdrukkingen doen de huid na verloop van tijd lichtjes rimpelen en verdiepen.

In het begin zijn het fijne, dunne lijntjes, en na verloop van tijd wordt de huid dieper en ontstaan er uitgesproken rimpels. Rimpels ontstaan daar waar gezichtsuitdrukkingen het meest uitgesproken zijn en de spieractiviteit het grootst is.

Net als rimpels rond de ogen zijn voorhoofdsrimpels het resultaat van onbewuste gezichtsuitdrukkingen en -bewegingen die we dagelijks herhalen, naast andere factoren. Mimische rimpels zijn kenmerkend voor het bovenste deel van het gezicht. We noemen ze ook wel dynamische of emotionele rimpels en ze zijn een van de eerste indicatoren van huidveroudering.

Behandelingen om voorhoofdsrimpels te verwijderen

Als het om voorhoofdsrimpels gaat, zijn injecteerbare behandelingen de beste optie. Deze procedures zijn moderne, niet-invasieve en niet-chirurgische methoden waarmee we dit esthetische probleem met succes kunnen oplossen.

Injecteerbare behandeling met neuromodulatoren

Neuromodulatoren staan ongetwijfeld op de eerste plaats en zijn al lang de meest doeltreffende methode voor het verwijderen van rimpels in het bovenste deel van het gezicht. Met andere woorden, als je voorhoofdsrimpels wilt wegwerken of eindelijk van die fronsrimpels af wilt, zijn anti rimpel injectie precies wat je nodig hebt!

Het effect is een volledig natuurlijk uitziend gezicht, een verjongde huid, het wegwerken van bestaande voorhoofdsrimpels en het voorkomen van nieuwe rimpels.

Hoe werken neuromodulatoren?

Ten eerste zijn neuromodulatoren een natuurlijk geneesmiddel dat in gezuiverde vorm en in een zeer lage concentratie wordt gebruikt. Ze worden geïnjecteerd op specifieke plaatsen in de spieren van het voorhoofd, onder de oppervlakkige laag van de huid.

Het resultaat is een vermindering van de activiteit van de spiercontracties die verantwoordelijk zijn voor de vorming en verdieping van rimpels. Zo simpel is het: minder gezichtsuitdrukking betekent minder rimpels! De huid wordt zichtbaar strakker en de eerste resultaten zijn zichtbaar na 2 tot 4 dagen.

Hoe werkt de behandeling?

Eerst onderzoekt de arts het hele gezicht; hoe uitgesproken de gezichtsuitdrukking is, de spierbewegingen en de kwaliteit van de huid van de patiënt. Vervolgens beslist hij of zij hoeveel neuromodulatoren zullen worden gebruikt en in welk deel van het gezicht.

De neuromodulatoren worden met fijne naalden ingespoten om de behandeling zo pijnloos mogelijk te maken. Bovendien kan een verdovende crème op het gezicht worden aangebracht, zodat alles volkomen pijnloos verloopt.

De procedure duurt minder dan een uur en de effecten zijn 4 tot 6 maanden zichtbaar. Er is geen herstelperiode en je kunt onmiddellijk je dagelijkse activiteiten hervatten.

Hyaluronzuur dermale fillers

Het volumeverlies van het onderhuidse weefsel en de reabsorptie van botweefsel verouderen uiteindelijk de huid van het voorhoofd. Er ontstaan rimpels, holtes en groeven en in de loop der jaren verandert de vorm van het voorhoofd. Er zal een afplatting van het voorhoofd zijn, maar ook een lichte verdieping van het voorhoofdsbeen.

Dit probleem in de frontale regio kan effectief worden gecorrigeerd door het injecteren van dermale fillers met hyaluronzuur. Deze behandeling is een andere injecteerbare procedure. De fillers helpen het voorhoofd een natuurlijke, ronde uitstraling te geven, verminderen rimpels en verbeteren de harmonie van het gezicht.

Hoe werkt de behandeling?

Na onderzoek en vaststelling van de conditie van de huid en het voorhoofd, reinigt de arts het gezicht grondig, brengt een verdovende crème aan en injecteert de hyaluronzuurvuller. In de meeste gevallen is ongeveer 1 ml hyaluronzuur nodig, terwijl bij groter verlies van onderhuids weefsel ongeveer 2 ml nodig is.

De behandeling duurt ongeveer 45 minuten en er kunnen lichte roodheid en zwelling optreden. Er is geen hersteltijd en de resultaten zijn ongeveer 12 maanden zichtbaar.

Welke effecten worden bereikt?

Naast het wegwerken van voorhoofdsrimpels kunnen hyaluronzuur dermale fillers ook helpen het volume te herstellen, de productie van collageen en elastine te verhogen en de huid er weer jeugdig uit te laten zien.

Voorhoofdsrimpels wegwerken in Genk

Voorhoofdsrimpels zijn een onvermijdelijk onderdeel van het natuurlijke verouderingsproces en kunnen ons gevoel van eigenwaarde negatief beïnvloeden. Gelukkig zijn er effectieve en veilige behandelingen om ze te verminderen en ons gezicht er weer jeugdig uit te laten zien.

In de Wellness Kliniek bieden wij de beste injecteerbare procedures om je van rimpels af te helpen. Tijdens een consultatie zal een van onze artsen gespecialiseerd in esthetische geneeskunde de meest geschikte behandeling voor jou bepalen. De applicatie wordt uitgevoerd met de meest geavanceerde techniek en de resultaten zullen in korte tijd zichtbaar zijn.

Neem contact met ons op om je consult te plannen en je te helpen om van je voorhoofdsrimpels af te komen - we kijken ernaar uit je te ontmoeten!