kraaienpootjes behandeling

De meest doeltreffende behandelingen voor kraaienpootjes

Ouder worden is een fenomeen waar iedereen een haat-liefde verhouding mee heeft. Hoewel ouder worden en het doormaken van al die jaren een echte zegen is, heeft het ook zijn keerzijde in de vorm van visuele tekenen, zoals rimpels, die onze leeftijd duidelijk laten zien.

blog 02/02/2023 door Yvonne

Deze tekenen van veroudering kunnen voor sommige mensen een bron van ongemak en schaamte worden. Gelukkig zijn er in de moderne wereld verschillende behandelingen ontwikkeld om mensen te helpen een jeugdige huid zonder rimpels te krijgen en te behouden.

Als je je zorgen maakt over de tekenen van veroudering en op zoek bent naar behandelingen tegen rimpels en fijne lijntjes, is een effectieve optie om te kiezen voor de injecteerbare behandelingen die wij aanbieden bij Wellness Kliniek. Dit vooral bij de meer opvallende gebieden zoals kraaienpootjes rond de ogen.

Oorzaken van kraaienpootjes

Een van de belangrijkste oorzaken van rimpels in de ooghoeken, bekend als kraaienpootjes, is het natuurlijke verouderingsproces. Naarmate we ouder worden, verliest onze huid haar turgor door een afname van essentiële eiwitten zoals collageen en elastine. Hierdoor wordt de huid dunner en vatbaar voor rimpels.

Bovendien is de huid rond onze ogen vrij dun en gevoelig in vergelijking met de rest van ons gezicht, dus zelfs kleine wrijvingen kunnen fijne lijntjes veroorzaken en uiteindelijk leiden tot statische kraaienpootjes.

Hier zijn enkele andere aspecten die bijdragen tot de vorming en verdieping van deze rimpels bij het ouder worden:

 • Verminderde talgafscheiding.
 • Lager oliegehalte in de huid.
 • Minder glycosaminoglycanen (GAG's) en proteoglycanen (PG's).
 • Langdurige blootstelling aan UV-stralen.
 • Genetica
 • Ongezonde levensstijl

Behandelingen voor kraaienpootjes

In de Wellness Kliniek bieden wij hoogwaardige injecteerbare behandelingen aan om de verschijning van kraaienpootjesrimpels te verminderen. Deze behandelingen zijn minimaal invasief en worden afgestemd op de individuele behoeften en voorkeuren van elke patiënt.

Bovendien zijn onze specialisten hoog opgeleid en bieden ze persoonlijke zorg om je de beste resultaten te garanderen. De beste behandelingen voor kraaienpootjes zijn onder andere:

Behandeling van rimpels met neuromodulatoren

Neuromodulator injecties zijn een zeer effectieve behandeling voor kraaienpootjes gebleken. Deze injecties pakken de oorzaak van de rimpels aan door de kleine spieren rond de ogen, de orbicularis oculi spieren, te ontspannen.

Tijdens de procedure injecteert een van onze artsen een kleine dosis van het product in deze spieren, waardoor bepaalde zenuwsignalen tijdelijk worden geblokkeerd. De huid boven deze spieren zich ontspant dan en de fijne lijntjes rond de ogen worden gladgestreken.

Hyaluronzuur dermale vullers

Fillers met hyaluronzuur zijn een soort cosmetische behandeling die wordt gebruikt om rimpels en plooien in de huid, zoals kraaienpootjes rond de ogen, glad te strijken. Hyaluronzuur is een natuurlijke stof die in het menselijk lichaam voorkomt en verantwoordelijk is voor het gehydrateerd en glad houden van de huid.

Fillers met hyaluronzuur worden met een zeer fijne naald in de huid geïnjecteerd en kunnen helpen rimpels op te vullen en het algehele uiterlijk van de huid te verbeteren. De behandeling is relatief snel, minimaal invasief en de resultaten kunnen lang aanhouden.

Voordelen van injecteerbare behandelingen voor kraaienpootjes

Anti-rimpel injecties zijn een fantastische optie voor het verminderen van kraaienpootjes. Deze procedures vereisen geen chirurgische ingreep, wat betekent dat er geen hersteltijd nodig is en dat patiënten onmiddellijk na de sessie hun normale activiteiten kunnen hervatten.

Door te kiezen voor een gerenommeerde kliniek als de Wellness Kliniek, ben je zeker van een snelle en veilige behandeling.

Hoewel de resultaten van deze procedure niet permanent zijn, kunnen periodieke touch-up behandelingen veilig worden uitgevoerd om een jeugdig en fris uiterlijk te behouden. Voordelen van injecteerbare behandelingen zijn onder meer:

 • Korte sessies van ongeveer 15 tot 30 minuten.
 • Verbluffende, natuurlijk ogende resultaten.
 • Onmiddellijke verbetering.
 • Minimale pijn.
 • Gladde huid rond de ogen.
 • Maakt de verslapte huid voller.
 • Vermindert donkere kringen onder de ogen.
 • Effectief en veilig

Weg met kraaienpootjes!

Kraaienpootjes zijn een veel voorkomend teken van veroudering en kunnen het uiterlijk en het gevoel van zelfverzekerdheid aantasten. Hoewel er veel producten op de markt zijn die beweren "effectief" te zijn in het verminderen van deze rimpels, zijn anti-rimpel injecties hiervoor het meest effectief.

In de Wellness Kliniek bieden we een breed scala aan injecteerbare behandelingen om kraaienpootjes te behandelen. Onze artsen zijn hoog opgeleid en hebben ruime ervaring, zodat ze een persoonlijk behandelplan op kunnen stellen dat je helpt om kraaienpootjes te verminderen.

Tijdens je consultatie zullen onze artsen je informeren over de verschillende behandelingsmogelijkheden en je helpen de behandeling te kiezen die het beste past bij je persoonlijke behoeften en doelstellingen.

Onze prioriteit is om onze patiënten een hoogwaardige service en een bevredigende ervaring te bieden. Dus als je je zorgen maakt over kraaienpootjes, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een consultatie. Samen vinden we de beste oplossing voor jou!