De meest effectieve behandelingen voor nasolabiale plooien

De meest effectieve behandelingen voor nasolabiale plooien

Heb je onlangs in de spiegel gekeken en diepe groeven gezien die zich uitstrekken van de vleugels van je neus tot aan je mond? Deze nasolabiale plooien zijn een veelvoorkomend esthetisch probleem dat je een ongemakkelijk gevoel kan geven en je zelfvertrouwen kan aantasten. Maar maak je geen zorgen, want er zijn oplossingen om ze te behandelen en een jeugdiger en frisser uiterlijk te krijgen.

blog 01/03/2023 door Yvonne

Wat zijn nasolabiale plooien en wat zijn de oorzaken?

Nasolabiale plooien, ook wel neus-lippenplooi genoemd, zijn rimpels of plooien die zich vormen langs de zijkanten van de neus en doorlopen tot in de mondhoeken. Het zijn diepe rimpels die ons er ouder doen uitzien dan we zijn.

Natuurlijke huidveroudering is een van de belangrijkste oorzaken van de vorming van deze plooien. Naarmate we ouder worden, verliest onze huid het vermogen om collageen en elastine te produceren, twee eiwitten die essentieel zijn voor het behoud van elasticiteit en stevigheid.

Naast veroudering kunnen andere factoren zoals blootstelling aan de zon en roken het verouderingsproces van de huid versnellen en de kans op het ontstaan van nasolabiale plooien vergroten.

Zowel blootstelling aan de zon als de chemische stoffen in tabaksrook kunnen de collageen- en elastinevezels van de huid beschadigen, waardoor de elasticiteit afneemt en rimpels vroegtijdig verschijnen.

Ten slotte kan ook genetica een rol spelen bij de vorming van nasolabiale plooien. Sommige mensen hebben een genetische aanleg voor een dunnere huid of een snellere afname van collageen en elastine, waardoor de kans op het ontstaan van deze plooien toeneemt.

Welke behandelingsmogelijkheden zijn er om nasolabiale plooien effectief te verwijderen?

Injecteerbare behandelingen zijn de meest effectieve optie om nasolabiale plooien weg te werken. Dit zijn moderne, niet-invasieve, niet-chirurgische procedures die dit esthetische probleem met succes oplossen.

Behandeling met neuromodulatoren

Een van de populairste behandelingen om nasolabiale plooien weg te werken is het gebruik van neuromodulatoren, een neurotoxine die de spieren tijdelijk verlamt. Deze stof is in staat de rimpels te verminderen door de samentrekking van de spieren die ze veroorzaken af te remmen.

Door neuromodulatoren te injecteren in de spieren onder de nasolabiale plooien vermindert de spanning in dat gebied en daarmee de diepte van de rimpels. Zo ziet het gezicht er gladder en verjongd uit.

Het effect van neuromodulatoren is tijdelijk en duurt 3 tot 6 maanden. Na deze periode is het noodzakelijk de behandeling opnieuw toe te passen om de resultaten te behouden.

Fillers

Dermale fillers zijn een andere effectieve en populaire optie om nasolabiale plooien weg te werken en het algemene uiterlijk van het gezicht te verbeteren. Deze fillers zijn samengesteld uit veilige materialen, zoals hyaluronzuur, een natuurlijk in ons lichaam voorkomende stof die de huid gehydrateerd en elastisch houdt.

Bovendien zijn dermale fillers zeer aanpasbaar en kunnen ze worden afgestemd op de specifieke behoeften van elk individu om natuurlijke en harmonieuze resultaten te bereiken.

De injectieprocedure voor de nasolabiale plooien is relatief eenvoudig en wordt poliklinisch uitgevoerd. Voorafgaand aan de procedure wordt de huid gereinigd en wordt een verdovende crème aangebracht om het ongemak tot een minimum te beperken. Vervolgens wordt de filler in de nasolabiale plooien geïnjecteerd om volume te geven en rimpels glad te strijken.

De resultaten zijn onmiddellijk en langdurig: ze duren ongeveer 9 tot 12 maanden. Dit betekent dat patiënten lange tijd een verjongd en gerevitaliseerd uiterlijk kunnen behouden.

Wat kan ik verwachten na injecteerbare behandelingen voor nasolabiale plooien?

Na het ondergaan van injecteerbare behandelingen voor nasolabiale plooien kun je enkele veel voorkomende bijwerkingen ervaren, zoals lichte roodheid en zwelling, kleine blauwe plekken en pijn in de behandelde gebieden.

Deze bijwerkingen zijn normaal en meestal tijdelijk, ze verdwijnen meestal binnen enkele uren of dagen. Wij raden je aan blootstelling aan de zon te vermijden en zonnebrandcrème te gebruiken om je huid tijdens de genezing te beschermen.

Welke methode is het beste voor mij?

De keuze van de meest effectieve methode voor het wegwerken van nasolabiale plooien hangt af van verschillende factoren die van persoon tot persoon verschillen, zoals leeftijd, huidtype en de ernst van de rimpels.

Daarom is het essentieel om je te wenden tot specialisten op dit gebied, zoals de artsen van Wellness Kliniek, die je persoonlijke aandacht en een gedetailleerde analyse van je esthetische behoeften zullen geven. Tijdens een individueel consult kun je je doelen en zorgen bespreken en krijg je de nodige informatie om de meest geschikte behandeling voor te bepalen.

Effectieve verwijdering van nasolabiale plooien in Genk

Nasolabiale plooien zijn een zichtbaar teken van veroudering waardoor het gezicht er vermoeid en futloos uit kan zien. In de Wellness Kliniek bieden we een breed scala aan behandelingen op maat om deze plooien aan te pakken en een jeugdiger en frisser uiterlijk te bereiken.

Ons hooggekwalificeerde medische team werkt individueel met elke patiënt samen om een behandelplan op te stellen dat is afgestemd op zijn of haar behoeften en verwachtingen. Op deze manier kunnen we hoogwaardige, langdurige resultaten bereiken die op jouw lichaam zijn afgestemd en die voldoen aan je verwachtingen.

Als je meer informatie wilt over onze behandelingen voor nasolabiale plooien, nodigen wij je uit om contact met ons op te nemen. Bij de Wellness Kliniek zetten wij ons in om u de best mogelijke zorg te bieden in een gastvrije en veilige omgeving. Plan vandaag nog een consultatie en ontdek hoe wij je kunnen helpen er jonger en stralender uit te zien!