natuurlijk drop and fluff fenomeen na borstvergroting wellness kliniek

Het natuurlijke Drop & Fluff fenomeen na een borstvergroting

Heb je een borstvergroting laten uitvoeren of ben je nog volop bezig met je erover te informeren? Dan ben je misschien de term “Drop & Fluff” weleens tegengekomen. Of misschien heb je vragen over hoog zittende implantaten na de ingreep. Wij leggen je graag uit wat dit precies inhoudt en wat je mag verwachten.

blog 16/08/2021 door Barbra

Borstvergroting: wat mag je verwachten?

Ben je niet tevreden met jouw borsten en wil je graag een borstvergroting laten uitvoeren? Als je je borsten te klein of te leeg vindt, kan een borstvergroting de oplossing zijn. Er zijn twee soorten borstvergrotingen die we bij de Wellness Kliniek aanbieden: een borstvergroting met eigen vet of een borstvergroting met implantaten. In deze blog lichten we voornamelijk de ingreep met implantaten toe en wat je ervan mag verwachten.

Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden bij een borstvergroting met implantaten. Zo zijn er implantaten in verschillende groottes, maar ook in verschillende vormen en in stevigheid. De stevigheid wordt bepaald door de samenstelling van de implantaten. Bij de Wellness Kliniek bieden we enkel implantaten van topkwaliteit aan. Er zijn drie verschillende typen borstimplantaten waar je uit kunt kiezen: siliconen, hydrogel en zoutoplossing borstimplantaten. Anatomische implantaten (ook bekend als druppelvormige implantaten) en ronde borstimplantaten zijn de meest gebruikte vormen van implantaten voor borstvergrotingen. Samen met de behandelende arts bekijken we het gewenste resultaat en welk soort implantaat de beste keuze is voor jou.

Wil je niet alleen meer volume maar ook meer stevigheid? Een borstvergroting kan ook gecombineerd worden met een borstlift. Dit kan meestal zelfs tijdens dezelfde ingreep. Een borstvergroting gebeurt altijd onder volledige narcose. Zo kunnen onze specialisten het beste te werk gaan en is het ook het meest comfortabel voor jou. Onze Kliniek staat garant voor voortdurende innovatie. Daardoor zijn we de beste borstvergroting kliniek van Europa. Dankzij onze gepatenteerde chirurgische instrumenten en onze eigen MIBIS-techniek kunnen we de beste resultaten garanderen aan de beste prijzen.

Onze experten van de Wellness Kliniek hebben de Minimally Invasive Breast Implant Surgery (MIBIS) techniek ontwikkeld. Met deze techniek brengen we borstimplantaten in door de kleinst mogelijke incisie van slechts twee tot drie cm. Zo bekomen we de beste esthetische resultaten met een minimaal litteken en is er haast geen kans op complicaties.

De positie van de implantaten na een borstvergroting

Na de borstvergroting is het volkomen normaal dat de implantaten wat hoger zitten na de ingreep en dat de huid er ietwat strak uitziet en aanvoelt. Het is dan ook één van de meest gestelde vragen. Toch is het absoluut niet nodig om je hierover zorgen te maken. De eerste weken na de borstvergroting is het mogelijk dat de borstimplantaten wat hoger lijken te zitten. Het kan dat de ene borst wat hoger of lager zit dan de andere. Ook dit is volkomen normaal en heeft wat tijd nodig.

Drop & Fluff: een geleidelijk proces

Drop & Fluff is een term voor het natuurlijk proces dat borsten doorlopen na een borstvergroting. Naarmate de borsthuid soepeler wordt en de spieren ontspannen, verplaatsen de implantaten zich naar omlaag. Ze gaan zich als het ware mooier en natuurlijker zetten. Dat is de “Drop” in het proces.

De onderborst, het gebied onder de tepel, kan kort na de ingreep minder gevuld ogen. Enkele weken na de borstvergroting voltrekt zich de “fluff”, waarbij de implantaten de onderborst mooi gaan vullen. De timing van dit proces is bij elke patiënt anders. Over het algemeen begint het Drop & Fluff proces al binnen enkele dagen en is het definitieve resultaat bereikt tussen de zes weken en drie maanden.

Bij de Wellness Kliniek willen we dat je weet wat je mag verwachten na een borstvergroting. Het is belangrijk dat onze patiënten weten dat het Drop & Fluff proces enkele maanden kan duren en je je hier geen zorgen over hoeft te maken. Het is normaal dat je het resultaat nog niet meteen ziet.

Wanneer is het eindresultaat zichtbaar?

Natuurlijk wil je graag het definitieve eindresultaat van jouw nieuwe boezem onmiddellijk na de ingreep zien. Toch zal je even geduld moeten uitoefenen. “Good things come to those who wait”, zegt het Engelstalige spreekwoord. Dat geldt ook hier.

Het Drop & Fluff proces heeft tijd nodig en verloopt bij iedereen anders. Hoe vlot dit verloopt, hangt af van het type en de grootte van de implantaten. Grotere implantaten kunnen bijvoorbeeld sneller indalen. Individuele kenmerken zoals de huid en borstspieren spelen ook een rol in dit proces.

Borsten zijn nooit perfect symmetrisch. Hierdoor is het ook mogelijk dat één borst zich sneller aanpast dan de andere. Je hoeft je zeker geen zorgen te maken als je borsten niet onmiddellijk in de juiste positie zitten. Het is normaal dat dit enige tijd kan duren.

Wees erop voorbereid dat het proces wat tijd nodig heeft en je borsten er niet meteen perfect zullen uitzien. Daarentegen zal je geduld beloond worden en kan je na een tijdje eindeloos genieten van jouw droomboezem, bekijk bijvoorbeeld eens de borstvergroting voor en na foto's van anderen!

Hou na de ingreep de voortgang van de borstimplantaten in het hoog. Mocht je je toch zorgen maken, dan kan je steeds bij onze specialisten terecht. De meeste patiënten merken al kort na de vergroting dat de nieuwe borsten zich in een mooie en aantrekkelijke positie nestelen.

Een borstvergroting bij Wellness Kliniek

Bij een eerste en vrijblijvende consultatie in de Wellness Kliniek wordt het proces van een borstvergroting duidelijk besproken en kan je hierover vragen stellen. Na de ingreep kijken we samen hoe we het gewenste eindresultaat kunnen bespoedigen, door bijvoorbeeld een borstband te dragen en de implantaten te masseren. Je mag steeds rekenen op een borstvergroting volgens de beste en laatste technieken en een uitstekende begeleiding zowel voor als na de ingreep. Heb je interesse in een borstvergroting?

Boek jouw consult nu online en ontvang 50% korting op de consultatie.

Heb je al een borstvergroting laten doen en maak je je zorgen over de positie van de implantaten? Wanneer je na minstens drie maanden nog geen duidelijke indaling hebt opgemerkt, neem dan contact met ons op. Stuur ons in dat geval gerust ook foto’s van het voor- en zijaanzicht door. Dan kijken we samen hoe we het bereiken van het eindresultaat kunnen bespoedigen.