natuurlijk drop and fluff fenomeen na borstvergroting wellness kliniek

Het natuurlijke Drop & Fluff fenomeen na een borstvergroting

Heb je een borstvergroting laten uitvoeren of ben je nog volop bezig met je erover te informeren? Dan ben je misschien de term “Drop & Fluff” weleens tegengekomen. Wij leggen je graag uit wat dit precies inhoudt.

blog 28/10/2020 door Caius Spronken

Drop & Fluff: een geleidelijk proces

Drop & Fluff is een term voor het natuurlijk proces dat borsten doorlopen na een borstvergroting. Het is volkomen normaal dat de implantaten wat hoger zitten na de ingreep en dat de huid er ietwat strak uitziet en aanvoelt. Naarmate de borsthuid soepeler wordt en de spieren ontspannen, verplaatsen de implantaten zich naar omlaag. Ze gaan zich als het ware mooier en natuurlijker zetten. Dat is de “Drop” in het proces.

De onderborst, het gebied onder de tepel, kan kort na de ingreep minder gevuld ogen. Enkele weken na de borstvergroting voltrekt zich de “fluff”, waarbij de implantaten de onderborst mooi gaan vullen.

Het eindresultaat van de borstvergroting

Natuurlijk wil je graag het definitieve eindresultaat van jouw nieuwe boezem onmiddellijk na de ingreep zien. Toch zal je even geduld moeten uitoefenen. “Good things come to those who wait”, zegt het Engelstalige spreekwoord. Dat geldt ook hier. Het Drop & Fluff proces heeft tijd nodig en verloopt bij iedereen anders. Hoe vlot dit verloopt, hangt af van het type en de grootte van de implantaten en van de huid en spieren. Het is ook mogelijk dat één borst zich sneller aanpast dan de andere. Je hoeft je zeker geen zorgen te maken als je borsten niet onmiddellijk in de juiste positie zitten. Het is normaal dat dit enige tijd kan duren.

Bij de eerste consultatie in de Wellness Kliniek wordt dit alles duidelijk besproken en kan je hierover vragen stellen. Na de ingreep kijken we samen hoe we het gewenste eindresultaat kunnen bespoedigen, door bijvoorbeeld een borstband te dragen en de implantaten te masseren.

Heb je interesse in een borstvergroting? Boek en betaal jouw consult nu online en ontvang 50% korting op de consultatie.