hoeveel cc is welke cupmaat wellness kliniek borstvergrotingen

Hoeveel cc is welke cupmaat?

Wil je graag een grotere boezem en overweeg je een borstvergroting? Dan is het belangrijk dat je zo veel mogelijk informatie verzamelt over de verschillende mogelijkheden. Bij Wellness Kliniek is een borstvergroting met implantaten de meest uitgevoerde ingreep. Wij voeren er zelfs zo’n 3000 per jaar uit. We geven je graag een overzicht van de soorten borstimplantaten en leggen je uit hoeveel cc welke cupmaat is.

blog 16/02/2021 door Barbra

Soorten borstimplantaten

Net zoals er verschillende soorten borsten zijn, zijn er ook verschillende soorten implantaten. Wij bieden enkel borstimplantaten van topkwaliteit. De meest vertrouwde implantaten op de markt zijn siliconen gevulde implantaten van Laboratoires Arion en Motiva.

Bij Wellness Kliniek Genk bevelen de chirurgen vrijwel altijd de siliconen borstimplantaten aan, omdat deze in de eerste plaats een prachtige vorm geven en in de tweede plaats uiterst veilig zijn. Hieronder vind je een overzicht van de soorten implantaten op de markt.

Siliconen borstimplantaten

Moderne cohesieve siliconen implantaten zijn uiterst veilig. De binnenkant is een stevige, siliconen gel omhuld met een zacht, maar stevig zakje. Het kan niet lekken in het lichaam bij eventuele scheurtjes en er is geen verhoogde kans op borstkanker. De siliconen implantaten geven een zeer aantrekkelijke vorm. Ze voelen zacht aan, bijna als natuurlijk borstweefsel.

Hydrogel borstimplantaten 

De hydrogel borstimplantaten worden ook wel watergel implantaten genoemd. Deze implantaten bestaan uit 3,7% carboxymethylcellulose en 96,3% fysiologisch serum (water) en zijn 100% biologisch afbreekbaar. Mocht er een lek ontstaan, zal je lichaam de onschadelijke vloeistof op natuurlijke wijze afscheiden. Deze protheses zorgen ervoor dat je borsten geröntgend kunnen worden. 

Zoutwater borstimplantaten

Deze borstimplantaten worden opgevuld met een speciale zoutoplossing (fysiologisch serum) na het inbrengen. Ook deze oplossing is volledig onschadelijk en wordt door het lichaam op natuurlijke wijze verwijderd bij eventuele lekkages.

De behandelende chirurg bespreekt de kwaliteit en het soort implantaat met je tijdens een eerste, vrijblijvende consultatie. Dan kan je ook al je vragen stellen.

Verschillende modellen of vormen implantaten

Je kan niet alleen kiezen uit het soort implantaat, maar ook uit verschillende modellen zoals rond en druppelvormig. Afhankelijk van het resultaat dat je wenst te bekomen, kijken we samen naar welke vorm het meest geschikt is voor jou.

Druppelvormige implantaten worden vaker gebruikt bij reconstructieve borstvergrotingen na bijvoorbeeld borstkanker. Ronde implantaten worden voornamelijk gebruikt bij ethische borstvergrotingen. Deze implantaten vullen de bovenkant van de borst meer op. Het resultaat is echter ook sterk afhankelijk van de huidige vorm en het volume van de borsten. 

borstimplantaten vormen rond druppelvormig wellness kliniek

Het profiel van borstimplantaten

De verschillende profielen spelen ook een belangrijke rol. Deze kunnen extra hoog, hoog, medium of laag zijn. Het profiel is de afstand van het implantaat en de borstwand. Deze afstand van de implantaten bepalen we aan de hand van het gewenste resultaat. Wil je meer volheid aan de bovenkant van de borst of juist aan de zijkanten? Wil je een gematigd of opvallend decolleté? Op basis van de antwoorden op deze vragen kiezen we samen voor een bepaald profiel.

borstimplantaten profielen borstvergroting wellness kliniek

Het volume van de implantaten

Een veelgestelde vraag is “hoeveel cc is welke cupmaat?”. Om de grootte van het implantaat te bepalen dienen we het verschil te weten tussen je huidige en gewenste cupmaat. We houden ook rekening met de vorm en grootte van je borsten, je lichaamsbouw en het soort implantaten. Het volume is bij iedereen anders en we meten je nauwkeurig op om het volume of aantal cc te bepalen. 

volume borstimplantaten borstvergrotingen wellness kliniek

Het is handig als je foto’s meeneemt van wat je graag zou willen. Bij de eerste consultatie krijg je ook pasvormen. Zo kan je zien welke implantaten voor welk resultaat zorgen. Er zijn implantaten van 125 cc tot meer dan 1500 cc. Afhankelijk van de hoeveelheid cc worden je borsten één of meerdere cupmaten groter. 95% van onze patiënten zijn uiterst tevreden met borstimplantaten onder 500cc.

Overweeg je een borstvergroting met implantaten en wens je meer informatie over de verschillende mogelijkheden? Boek een vrijblijvend consult online!