mammoplastiek

Medische consultatie: wat is mammoplastie?

Mammoplastie wordt uitgevoerd om de borsten te vergroten en/of asymmetrie van de borst te corrigeren. Deze behandeling is geen vervanging voor mastopexie, een procedure om zeer slappe borsten te "liften".

blog 09/08/2022 door Yvonne

Kandidaten voor mammoplastie zijn onder meer vrouwen die hun borsten willen vergroten en vrouwen die het borstvolume willen terugkrijgen dat vaak verloren gaat als gevolg van zwangerschap of aanzienlijk gewichtsverlies.

Mammoplastiek kan al deze problemen oplossen door een meer evenredige vorm en grootte te creëren. Dat zorgt niet alleen voor een mooier uiterlijk, maar kan daarnaast ook het zelfvertrouwen vergroten. Borsten kunnen worden vergroot met implantaten of door middel van vetoverdracht.

Mammoplastie met implantaten

Siliconen implantaten en implantaten met zoutoplossing zijn de twee soorten implantaten die het meest worden gebruikt bij mammoplastiek. Siliconen implantaten zijn ontworpen om een ​​natuurlijke look en feel te geven, met minder kans op rimpels. Dit heeft vaak de voorkeur, omdat het volgens velen het mooiste effect geeft. Aan de andere kant kunnen implantaten met zoutoplossing na plaatsing worden gevuld, dus de incisie is over het algemeen veel kleiner in vergelijking met de incisie die wordt gebruikt voor met siliconengel gevulde implantaten.

Welke van de twee oplossingen het beste bij je past verschilt van persoon tot persoon. Dat is een keuze die je niet alleen hoeft te maken, Wellness Kliniek geeft je gedegen advies en adviseert je op basis van je wensen en lichaam.

Ingreep mammoplastie met implantaten

De implantaten worden achter elke borst geplaatst, onder het borstweefsel of de borstwandspier. De ingreep duurt ongeveer 1 tot 2 uur en wordt meestal uitgevoerd onder algemene anesthesie. Het kan soms ook onder lokale anesthesie in combinatie met een kalmerend middel. De incisies worden op onopvallende plaatsen geplaatst om hun zichtbaarheid te minimaliseren, zoals in de oksel, in de plooi van het onderste deel van de borst of rond de tepelhof. De borst wordt dan opgetild, waardoor een pocket ontstaat waarin het implantaat wordt ingebracht.

De voordelen van het plaatsen van het implantaat achter de borstwandspier zijn een verminderd risico op kapselcontractuur (verharding van littekenweefsel rondom het implantaat) en minder interferentie tijdens mammogrammen. Aan de andere kant zijn de voordelen van het plaatsen van de implantaten onder het borstweefsel dat de borsten natuurlijker bewegen wanneer de patiënt de borstspieren gebruikt, en deze techniek corrigeert op zijn beurt de lichte verslapping van de borsten.

Mammoplastie met vetoverdracht

Een borstvergroting met eigen vet maakt gebruik van liposuctie om overtollig vet uit andere delen van het lichaam te oogsten; het vet wordt vervolgens in de borsten geïnjecteerd. Deze procedure is ideaal voor vrouwen die niet op zoek zijn naar een drastische vergroting van de borstomvang en die willen dat hun borsten er zo natuurlijk mogelijk uitzien en aanvoelen.

Hoe werkt de ingreep mammoplastiek met vetoverdracht?

Eerst wordt vet verwijderd door liposuctie, waarbij een canule door kleine incisies wordt ingebracht en heen en weer wordt bewogen om overtollig vet los te maken, dat vervolgens wordt weggezogen met een vacuüm of een spuit die aan de canule is bevestigd. Vervolgens worden de met liposuctie verkregen vetcellen gezuiverd. Bij de tweede procedure, die dezelfde dag plaatsvindt, wordt het vet via kleine sneetjes in de borst geïnjecteerd. De procedure duurt ongeveer 4 tot 5 uur.

Mammoplastie herstel

Na mammoplastiek met implantaten in de Wellness Kliniek is het niet nodig om drainagebuizen in te brengen; de incisies worden gehecht, geplakt en verbonden. Een chirurgische beha wordt meestal over het verband geplaatst om zwelling te minimaliseren en de borsten optimaal te ondersteunen.

In de dagen na de operatie voelen de meeste patiënten zich een beetje uitgeput en kan het lichaam wat pijnlijk aanvoelen, maar velen gaan binnen een week weer aan het werk. De hechtingen worden tussen een week en tien dagen verwijderd; postoperatieve pijn, zwelling en gevoeligheid verdwijnen in de eerste paar weken en littekens beginnen binnen enkele maanden te vervagen.

Na mammoplastiek met een vettransplantatievergroting is de hersteltijd kort en worden de normale activiteiten hervat zodra de patiënt zich op zijn gemak voelt. Compressiekleding wordt meestal gedragen over gebieden waar liposuctie heeft plaatsgevonden.

Borstvergroting mammoplastie in Genk

Om het best mogelijke resultaat bij de mammoplastiekoperatie te behalen, is het van vitaal belang om een ​​borstchirurg te kiezen die over de kwalificaties, kennis, vaardigheden en ervaring beschikt die nodig zijn om optimale resultaten te creëren. Hierbij staan gezondheid en veiligheid uiteraard voorop.

Om deze reden voldoet en blijft het medische team van Wellness Kliniek Genk voldoen aan de hoogste normen van kennis en ervaring op het gebied van esthetische geneeskunde met betrekking tot integriteit, veiligheid en patiëntenzorg.

Onze professionals verwelkomen vragen van patiënten en streven ernaar om antwoorden te geven die volledig en gemakkelijk te begrijpen zijn. De uitgebreide ervaring in mammoplastiek komt tot uiting in het aantal borstvergrotingsprocedures dat ze hebben uitgevoerd en de consistent uitzonderlijke resultaten die ze hebben kunnen behalen.

In de loop der jaren hebben onze artsen uitgebreide kennis opgebouwd over borstimplantaten, borstvergrotingstechnieken en cosmetische borstproblemen, wat allemaal duidelijk wordt wanneer je ze persoonlijk ontmoet om de procedure te bespreken.

Onze patiënten vinden onze aanpak geruststellend en warm, en onze artsen kunnen vertrouwen wekken bij mensen van alle leeftijden. Wanneer je onze kliniek bezoekt voor de consultatie, kunnen we je veel voor en na foto's laten zien van onze patiënten met cosmetische problemen en doelen die vergelijkbaar zijn met die van jou.

Dit biedt je de mogelijkheid om te zien hoe de resultaten eruit kunnen zien, maar we benadrukken dat elke patiënt anders is en resultaten altijd uniek zijn. Als je meer wilt weten over borstvergroting mammoplastiek, nodigen wij je uit om een ​​consult met ons in te plannen.

Boek nu een vrijblijvend consult.