Liposuctie

Prijzen geldig tot 31/05/2024 voor €1295

Boek nu Financiering

Liposuctie - Liposculptuur

Liposuctie

Zelfs als je dieet of sport kan je lichaam op bepaalde plaatsen hardnekkig vet opslaan. Liposuctie is dan een populaire oplossing om ongewenst vet op specifieke plekken van je lichaam te verwijderen. 

We verkiezen voor liposuctie tegenwoordig liever de term liposculptuur omdat we niet enkel het vet verwijderen, we gebruiken het ook om je lichaam de gewenste vorm te geven. Zo word jij de beste versie van jezelf.

Prijs: 1295

Liposuctie/Liposculptuur: details

 • Operatie: 45 min.
 • Lokale of intraveneuze verdoving
 • Meerdere kleine incisies (3 mm)
 • Geen overnachting nodig
 • Recovery: 4-8 dagen
 • Compressiekleding

Veilige liposuctie & liposculptuur bij Wellness Kliniek

Heb je last van vetophopingen op bepaalde delen van het lichaam en wil je daar graag vanaf? Liposuctie biedt uitkomst. Hierbij wordt onderhuids vetweefsel verwijderd. Optioneel kies je voor liposculptuur, waarbij we de vetcellen kunnen hergebruiken om meer vorm aan te brengen op andere delen van het lichaam (zoals billen of borsten).

Voordat je de keuze voor liposuctie of liposculptuur maakt wil je er wellicht meer over weten. Ook wil je zeker weten dat je kiest voor een gespecialiseerde kliniek. Daarvoor kun je terecht bij Wellness Kliniek. Door jarenlange ervaring en het inzetten van specialisten kies je bij ons voor de veiligste liposuctie behandeling.

Verschil liposuctie en liposculptuur? Liposuctie is het weghalen van onderhuids vetweefsel. Liposculptuur is dat ook, maar hierbij kan er gekozen worden om vet op een andere plek in het lichaam op een veilige manier te injecteren. Liposculptuur is daarmee de overkoepelende naam voor liposuctie en lipofilling.

Bij Wellness Kliniek passen we de soft-wet-technique (SWT) toe in combinatie met power assisted liposuction (PAL) bij liposucties in België.

Soft-wet-technique (SWT) bij liposuctie

SWT staat voor Soft-Wet-Technique, ook wel TSI (Tumescent Soft Jet Infiltration) genoemd. Deze moderne liposuctietechniek is een vrijwel pijnloze behandeling. De chirurg verwijdert het overtollige vet op een strikt gecontroleerde manier.

Een grote hoeveelheid vloeistof wordt geïnjecteerd (= soft jet infiltratie). Deze vloeistof zorgt ervoor dat het vetweefsel opzwelt en oplost. Daardoor kan het makkelijk verwijderd worden. Deze speciale vloeistof zorgt er ook voor dat er amper bloed vrijkomt.

Power assisted liposculpture (PAL)

PAL staat voor Power Assisted Liposculpture. Concreet betekent dit dat de liposculptuur gebeurt met zacht en snel vibrerende naalden. Zo worden de vetcellen afgebroken door de beweging in canules. Vervolgens wordt dat vet weggezogen en gedraineerd. Deze methode passen we ook toe op moeilijker te behandelen plekken zoals de rug, de zijdes en mannelijke borsten. Een PAL-liposuctie levert je minder stijfheid en kneuzing op.

Voordelen moderne liposculptuur

Door de twee bovengenoemde technieken te combineren, bereiken we een optimaal resultaat. Voordelen van de combinatie SWT en PAL:

 • minder kneuzing
 • minder zwelling en gevoelsstoornis
 • minder risico's en pijn
 • vetverwijdering met grote precisie
 • geen schade aan de bloedvaten
 • geen littekens
 • snel herstel
 • zachtere huid
 • permanent resultaat.
Liposuctie vrouwen en mannen

Liposuctie en liposculptuur zijn populaire ingrepen bij zowel dames als heren. Vrouwen kiezen vaak voor zones als de benen, heupen en buik. Liposuctie voor mannen wordt vaak uitgevoerd aan de benen, borstkas en onderkin. Er zijn nog veel meer zones mogelijk. Onderaan deze pagina vind je een afbeelding waarin je alle mogelijke liposuctie zones kunt bekijken.

Liposuctie in combinatie met lipofilling (liposculptuur)

Lipofilling of lipotransfer betekent dat we vet transplanteren van het ene naar het andere deel van het lichaam. Heb je bijvoorbeeld overtollig vet op de benen, dan kunnen we dat injecteren in de borsten (borstvergroting met eigen vet). Uiteraard op een veilige manier, waarbij het vet gezuiverd wordt. Lees hier meer over de mogelijkheden van lipofilling.

Voordat we de behandeling plannen gaan we uiteraard uitgebreid met je in gesprek. We kijken of liposuctie geschikt voor je is en of je liposculptuur wenselijk vindt om een ander lichaamsdeel te accentueren met je eigen vet.

Onze specialisten geven je eerlijk advies, zodat je een goed beeld hebt van wat je van de resultaten mag verwachten. Alvast benieuwd naar resultaten van liposuctie patiënten die je voor gingen? Bekijk dan de liposuctie voor en na foto’s.

Voor wie is een liposuctie geschikt?

Liposuctie is geschikt voor dames en heren die last hebben van lokale vetophopingen, bijvoorbeeld bij de billen, benen en buik. Liposuctie is geen methode om eenvoudig gewicht te verliezen, maar is dus echt bedoeld voor wanneer het vet met gezond eten en bewegen niet verdwijnt. Deze vetophopingen zijn vaak het gevolg van hormoonschommelingen of erfelijke eigenschappen.

Heb je overgewicht? Dan raden we je altijd aan om eerst (onder begeleiding) af te vallen. Indien dat niet lukt kijken we naar de mogelijkheden van liposuctie. Let op, sommige mensen hebben last van ophopingen van vocht in de benen, oftewel ‘lymfoedeem tarda’. Als je aan deze aandoening lijdt dan heeft liposuctie helaas weinig effect.

Voor het uitvoeren van de ingreep is het belangrijk dat je een goede algemene gezondheid hebt en geen last hebt van regelmatige zware bloedingen (bloed mag niet te dun zijn). Is dit het geval, dan kun je meestal zonder uitgebreid vooronderzoek een liposuctie ondergaan. Bij twijfel onderga je vooraf een medisch onderzoek, nemen we röntgenfoto's en testen we je bloed. Onze arts adviseert in elk geval om te stoppen met bloedverdunners ca. 10 dagen voor de behandeling.

We willen zeker weten dat we de liposuctie operatie veilig kunnen uitvoeren. Het spreekt voor zich dat jouw veiligheid, comfort en welzijn voor ons prioriteit zijn. Onze chirurgen begeleiden je gedurende de volledige procedure.

Liposuctie: hoe werkt vet verwijderen?

Bij moderne liposculptuur combineren we meestal 2 technieken: SWT en PAL. Vetcellen worden weggezogen op de meest efficiënte en veilige manier. Elke techniek heeft zijn voordelen. Onze specialisten in liposculptuur bespreken met jou wat de beste aanpak is om het gewenste resultaat te bereiken.

Afhankelijk van de precieze ingreep krijg je een lokale of intraveneuze verdoving. Vervolgens maken we een reeks kleine incisies in de huid (ca. 3 mm) waardoor er weinig of geen littekenvorming is. De incisies genezen met een oplosbare hechting. Het grootste herstel vindt plaats binnen 4 tot 8 dagen. Enkele weken na de liposuctie behandeling zie je amper nog iets van de hechtingen. De operatie duurt circa 45 minuten. Een overnachting is niet nodig, je mag dezelfde dag nog naar huis.

Wat mag je verwachten van een liposuctie?

Iedereen ervaart pijn anders, maar over het algemeen hebben patiënten die een liposuctie ondergaan nauwelijks pijn nadien. De lokale verdoving werkt ongeveer een dag. Daarna kunnen de weefsels en spieren wat stijf of gespannen aanvoelen. Je kunt thuis een pijnstiller nemen om de klachten te verminderen.

De eerste dagen na de ingreep kan er een roodachtige vloeistof lekken uit de wondjes. Je gebruikt dus best een matrasbeschermer om op te slapen de eerste nacht.

Hoewel sommige mensen geen verlof nemen na de liposuctie, is het wel nuttig om enkele dagen rust te nemen. We raden aan om lichte dagelijkse activiteiten pas na 4 tot 8 dagen te hervatten. Blijf gedurende deze periode wel rustig bewegen. Na 10 dagen mag je weer sporten, zwemmen en fietsen. Vier weken later ben je normaal gezien volledig hersteld en mag je zwaar werk verzetten. Je arts adviseert je altijd adviseren op basis van de ingreep die bij jou uitgevoerd is.

Kleine ongemakken zoals lokale gevoelsstoornissen of kleine onderhuidse wondjes komen soms voor. Normaal gezien verdwijnt dit na enkele maanden. Mogelijk schrijven we je postoperatieve massage en lymfedrainage voor. Bij Wellness Kliniek zorgen we in ieder geval voor de juiste nazorg en hebben we jouw gezondheid hoog in het vaandel staan.

Wat kost een liposuctie?

Bij Wellness Kliniek vinden we het belangrijk om esthetische chirurgie voor iedereen betaalbaar te maken. Daarom hanteren we all-in liposuctie prijzen per symmetrische zone. Je vindt hier de actuele prijzen voor een liposuctie.


Liposuctie prijzen

Lichaamsdelen die met liposuctie te behandelen zijn

Er zijn heel wat lichaamsgebieden waarbij liposuctie uitkomst biedt. Liposuctie buik, liposuctie benen, liposuctie onderkin en liposuctie benen zijn veel gevraagde ingrepen, maar er is nog veel meer mogelijk. Neem een kijkje in onderstaande afbeelding en ga met je muis over het betreffende lichaamsdeel. Boek je adviesgesprek online voor een vrijblijvend liposuctie consult.

Wangcontouren Wangen Oksels Hals Taille Lovehandles Rijbroek Zijkant bovenbenen Binnenkant bovenbenen Bovenknie Binnenkant knie Pubis Onderbuik Maag Voorkant bovenbenen
Armen Oksels Taille Lovehandles Rijbroek Zijkant bovenbenen Binnenkant bovenbenen Binnenkant knie Stuitje Achterkant bovenbenen Bilplooi Bovenrug
Wangcontouren Wangen Oksels Hals Taille Lovehandles Rijbroek Zijkant bovenbenen Binnenkant bovenbenen Bovenknie Binnenkant knie Pubis Onderbuik Maag Borsten Voorkant bovenbenen
Armen Oksels Taille Lovehandles Rijbroek Zijkant bovenbenen Binnenkant bovenbenen Binnenkant knie Stuitje Achterkant bovenbenen Bilplooi Bovenrug

Boek ONLINE: 50% korting

De chirurgen bij Wellness Kliniek gaan graag het gesprek met je aan om je te vertellen over alle ins en outs. Geef je wensen aan en laat je adviseren. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies. Je kunt een consult plannen op locatie of online. Boek ONLINE en geniet van 50% korting op je consult met de chirurg

 Boek online of bel ons

Stap voor stapStap voor stap

Toon alle foto's

Waarom Wellness Kliniek kiezen?

Ultramoderne faciliteiten

Gelegen in het hart van Genk (Belgisch Limburg), is Wellness Kliniek een ultramoderne esthetische kliniek met eigen operatiefaciliteiten gespecialiseerd in esthetische behandelingen en chirurgie. De Wellness Kliniek werkt volgens de hoogste normen met hooggekwalificeerde artsen, chirurgen en tandartsen en bekwaam verplegend personeel.

Meer info...

Top chirurgen

Met ons team van esthetisch chirurgen ben je in de meest ervaren handen. We verzorgen je bij elke stap van de weg: vanaf de intake tot en met de nazorg.

Als je op zoek bent naar een plastisch chirurg, is toch enkel de beste plastisch chirurg goed genoeg?

Meer info...

Excellente service

We zorgen ervoor dat veiligheid, expertise en patiënttevredenheid centraal staan ​​in wat we doen.

Wij vinden het voor jou uiterst belangrijk om de risico's en de verwachte resultaten zo goed mogelijk in balans te kunnen houden. Daarom heb je altijd recht op gratis pre-operatieve consulten.

Meer info...

Lees alle beoordelingen

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van liposuctie?
Minder blauwe plekken, verminderd risico op zwelling en sensorische stoornissen, verminderd risico, minder pijn, nauwkeurige vetverwijdering, permanent verwijderde vetcellen, geen schade aan bloedvaten, geen littekens, snel herstel, gladdere huid, permanent resultaat.
Wie is geen geschikte kandidaat voor liposuctie?
De procedure is niet bedoeld voor algemeen gewichtsverlies. Als u te zwaar bent, wordt u geadviseerd om eerst een programma voor gewichtsverlies onder toezicht te volgen. De ophoping van vocht en lymfoedeem is vaak de oorzaak van gezwollen benen. Als u aan deze aandoening lijdt, heeft liposculptuur weinig effect. De vochtophoping wordt niet beïnvloed door liposculptuur.