brazilian butt lift

Ronde billen zijn in

Heb je niet de aantrekkelijke achterzijde die je wenst? Door leeftijd, zwaartekracht en gewichtsschommelingen veranderen je billen. Vaak kan je dit niet hervormen door te diëten en te sporten.

blog 09/02/2022 door Barbra

Iedereen kent het wel: je spendeert wekelijks uren in de sportschool en houdt je aan een streng dieet, maar toch bereik je niet het resultaat dat je voor ogen hebt. Droom jij ook van een prachtig achterwerk, maar lijken al jouw inspanningen niet te werken? Dan hebben wij goed nieuws. Een Brazilian Butt Lift of een lift met bilimplantaten kan dan de ideale oplossing zijn.

Droom je van billen als Beyoncé, Jennifer Lopez of Kim Kardashian?

Zowel de Brazilian Butt Lift als de lift met bilimplantaten wint steeds meer aan populariteit. Het achterwerk van mooie vrouwen glorieert als nooit tevoren. Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om hun billen te laten opspuiten. Denk bijvoorbeeld aan het huwelijk van de Britse kroonprins William en Kate Middleton. Het was vooral Kate’s zus Pippa die met alle aandacht ging lopen vanwege haar fraaie achterwerk. Ook grote sterren zoals Beyoncé en Kim Kardashian staan bekend om hun welgevormde bips. Sommigen beweren zelfs dat Jennifer Lopez haar derrière liet verzekeren. Hoewel vooral vrouwen kiezen voor een bilvergroting, of ook wel “kontvergroting” genoemd, laten ook mannen hun achterwerk operatief vergroten.

Een billift, wat is dat?

Door de jaren heen kan jouw achterwerk van vorm veranderen. Leeftijd, zwaartekracht en gewichtsschommelingen zijn allemaal factoren die hier een invloed op hebben. Dankzij een billift geniet jij van billen die hun mooie vorm niet verliezen. Er zijn verschillende opties. Zo kun je kiezen voor een billift met eigen vet of een lift met bilimplantaten.

Een billift met eigen vet wordt ook wel een Brazilian Butt Lift genoemd. Maar wat is een BBL operatie nu juist? Bij een Brazilian Butt Lift laat je jouw billen sculpturen door één van onze gespecialiseerde chirurgen om een gezond figuur met rondingen te creëren. Deze ingreep staat ook bekend als een natuurlijke bilvergroting, een bbl operatie, een lipo bbl of een bilvergroting met eigen vet. We verplaatsen immers vet van je buik of heupen naar je billen om deze te vergroten. Dit proces wordt ook wel liposuctie met liposculptuur of lipofilling genoemd.

Bij een lift met bilimplantaten daarentegen, worden implantaten gebruikt om de vorm en grootte van jouw billen aan te passen. Wanneer je jouw billen te klein of te plat vindt, of hun stevigheid verloren hebben, kan een lift met bilimplantaten een geschikte ingreep zijn. Via een kleine incisie worden de implantaten ingebracht, waardoor littekenvorming minimaal blijft.

Een billift: de ingreep

Over het algemeen is de Brazilian Butt Lift geen zware ingreep. Via liposuctie worden er overtollige vetcellen van jouw buik of heupen weggehaald en gebruikt om jouw billen te vergroten. Met andere woorden verplaatsen we het vet van je buik naar je billen. Een liposuctie van de buik is dus eigenlijk inbegrepen in deze ingreep. Het buikvet zit na de ingreep in je billen. Een win-win situatie dus. 

Het vet wordt eerst gezuiverd tot gezond vet, dat nadien gebruikt wordt om te fillen. Je billen worden dus vergroot met lichaamseigen materiaal, waardoor de complicaties tot een minimum worden beperkt. Tijdens de operatie wordt er gebruik gemaakt van intraveneuze slaapverdoving, waardoor je geen pijn voelt en je even mag slapen. Vervolgens worden enkele kleine incisies van circa 3 mm gemaakt en via een dunne canule wordt vetweefsel weggezogen tot het gewenste resultaat is bereikt. Het gezuiverde vet wordt vervolgens geïnjecteerd in de billen. Per bil kan ongeveer 200 à 250 cc vet geïnjecteerd worden. Nadien worden de incisies opnieuw dichtgemaakt via oplosbare hechtingen. 

Een lift met bilimplantaten is doorgaans geen invasieve ingreep. De operatie duurt ongeveer een uurtje. We gebruiken in de Wellness Kliniek de meest recente technieken voor verdoving en operatie om de lift van je billen met implantaten nog veiliger en minder invasief te laten verlopen. Die implantaten worden ingebracht via een kleine incisie van ongeveer 4 mm. Het voordeel hiervan is dat de littekenvorming geminimaliseerd kan worden. De incisies worden nadien dichtgemaakt met oplosbare hechtingen. Na de ingreep draag je een licht compressieverband voor een optimaal resultaat.

Een billift: het herstelproces

Doordat een Brazilian Butt Lift slechts een kleine ingreep is, herstel je doorgaans snel. De meeste patiënten herstellen binnen de drie à zes dagen. Het is echter van groot belang om de postoperatieve richtlijnen goed na te leven. Na de operatie kunnen je billen ietwat gevoelig zijn. Pijnstillers kunnen dan verlichting bieden. Voorts draag je compressiekledij om het genezingsproces te bevorderen. Daarnaast is het van groot belang om voldoende te bewegen. Een goede bloedcirculatie bevordert immers het herstelproces.

Het herstelproces bij een lift met bilimplantaten daarentegen, kan wat langer duren. Patiënten herstellen doorgaans binnen de twee à vier weken en na ongeveer drie maanden zie je het definitieve resultaat. Ook bij deze ingreep is het van groot belang om de postoperatieve richtlijnen van de chirurg goed na te leven. Zo mag je bijvoorbeeld niet zelf autorijden en is het belangrijk dat je op iemand kan rekenen de eerste 24 uur na de ingreep. Afhankelijk van het type operatie is het mogelijk dat je terugkomt voor een vervolgconsult.

Uiteraard staan we bij de Wellness Kliniek dag en nacht voor je klaar. Ons gespecialiseerd team van artsen en medewerkers zullen je gedurende het hele herstelproces adviseren en bijstaan.

Ga jij voor het achterwerk van je dromen?

Waar de één droomt van een flink achterwerk, wil de ander slechts gaan voor een eerder subtiel resultaat. Afhankelijk van jouw wensen gaan we voor de ingreep en het resultaat dat het beste bij jou past. Tijdens een eerste consultatie wordt het gewenste resultaat besproken en nagegaan of je in aanmerking komt voor één van deze twee ingrepen. Meer details over de ingreep worden eveneens tijdens dit consult besproken met de behandelende arts. Vraag hier je vrijblijvend consult aan.