wanneer borstimplantaten laten vervangen wellness kliniek

Wanneer moeten borstimplantaten vervangen worden?

Heb je borstimplantaten en vraag je je af of deze vervangen moeten worden? En wanneer je implantaten moet vervangen? Het is niet altijd nodig om implantaten te vervangen, maar dit is bij iedereen anders. We leggen het je graag uit.

blog 16/08/2021 door Barbra

Controle van borstimplantaten

Het is belangrijk om je borstprothesen op regelmatige basis te laten controleren. Omdat het niet altijd nodig is om borstimplantaten te vervangen kan een onderzoek hier meer duidelijkheid over geven. Je kan je implantaten steeds laten checken bij onze chirurgen, door middel van een echografie of een MRI-scan. Vraag ook zeker advies aan je gynaecoloog. Het kan ook zijn dat een vervanging van de borstimplantaten niet nodig is, maar je er toch een reden voor hebt.

Redenen om voor nieuwe implantaten te kiezen

En kunnen tal van redenen zijn om voor een vervanging van de borstimplantaten te kiezen, zoals:

  • Je bent niet meer tevreden over de cupmaat / grootte en je wilt liever grotere of kleinere prothesen.
  • Je wilt je implantaten volledig laten verwijderen.
  • Je wilt je borsten opnieuw laten verstevigen, omdat ze door zwangerschap of gewichtsverlies niet meer de uitstraling hebben die je zou willen.
  • Je hebt last van ernstige kapselvorming, waardoor je borsten harder zijn geworden of van vorm veranderd zijn.
  • Je wilt het standaard advies volgen om iedere 10 jaar je implantaten te laten vervangen (fabrikanten geven 10 jaar garantie).
  • Je hebt oude implantaten, die (mogelijk) lekken of gescheurd zijn.

In de media hoor je soms iets over lekkende borstprothesen. Dit kan voorkomen bij implantaten uit de jaren negentig of ouder. De artsen bij Wellness Kliniek gebruiken enkel implantaten van de beste kwaliteit. Bij de laatste generatie implantaten is de kans dat je je implantaten hierom moet laten vervangen vrijwel uitgesloten. We adviseren je om regelmatig je borstimplantaten te laten controleren door een chirurg.

Oude borstprothesen vervangen door nieuwe borstimplantaten

Wanneer je niet langer tevreden bent over je borsten wil je misschien een upgrade. Bij nieuwe borstimplantaten heb je dan weer de keuze uit verschillende types, groottes, vormen en merken.

Type borstimplantaten

Bij de Wellness Kliniek bieden we verschillende soorten implantaten aan: siliconen, hydrogel en zoutoplossing implantaten. De chirurgen bij Wellness Kliniek werken enkel met merken van topkwaliteit.

De meeste patiënten kiezen voor siliconen implantaten. Moderne siliconen implantaten zijn veilig en kunnen niet lekken in het lichaam. Het omhulsel van het implantaat is erg sterk en betrouwbaar. De siliconen implantaten worden gevuld met een stevige siliconen massa die niet lekt in het lichaam indien het omhulsel toch zou scheuren.

Bij hydrogel borstimplantaten en zoutwater borstimplantaten is er ook geen gezondheidsrisico mocht er een lek ontstaan. De oplossing is volledig onschadelijk en wordt op natuurlijke wijze door het lichaam verwijderd bij eventuele lekkages.

De specialisten bij Wellness Kliniek krijgen regelmatig de vraag hoe lang siliconen, hydrogel of zoutwater implantaten blijven zitten of wanneer deze vervangen moeten worden. Het is niet altijd nodig om implantaten te vervangen. Dit is bij iedereen anders. In een open, transparant en vrijblijvend gesprek kan je steeds al je vragen stellen. Je maakt trouwens bij een eerste gesprek al meteen kennis met de behandelende arts.

Vorm van de borstimplantaten

Naast het soort implantaat, kan je ook kiezen uit verschillende modellen zoals rond en druppelvormig. Druppelvormige implantaten worden voornamelijk gebruikt bij reconstructieve borstvergrotingen wanneer de natuurlijke vorm van de borst verloren is gegaan.

Voor een meer esthetisch resultaat opteren we voor ronde implantaten. Deze implantaten voelen zachter en natuurlijker aan dan druppelvormige implantaten. De meeste vrouwen vinden dat ronde borstimplantaten het mooiste resultaat geven.

vorm borstimplantaten

Profiel van de borstimplantaten

De verschillende profielen bepalen ook sterk het gewenste resultaat. Met het profiel van de borstimplantaten bepalen we de afstand van het borstimplantaat en de borstwand. Een andere vraag die vaak gesteld wordt is ‘hoeveel cc is welke cupmaat?'

Wanneer heb ik ook een borstlift nodig?

Wanneer je borsten verslappen na het krijgen van kinderen, door gewicht te verliezen of door ouderdom, is het ook mogelijk om te kiezen voor nieuwe implantaten in combinatie met een borstlift. Dan worden je borsten niet alleen gelift, maar krijg je ook weer een vollere cupmaat.

Je bent een geschikte kandidaat voor een borstlift als je tepel op hetzelfde niveau of lager dan de plooi van de borst is. Afhankelijk van hoeveel je borsten hangen, kan een mini-borstlift of een volledige borstlift de oplossing zijn.

Bij de mini-borstlift zijn er ook nog verschillende mogelijkheden. Een donutlift is geschikt voor licht verzakte borsten waarbij de incisie wordt gemaakt rond het tepelhof. Een incisie rond het tepelhof en verticaal in de richting van de borstplooi (lollipoplift) wordt gebruikt voor matig slappe borsten.

Bij zwaardere borsten kan het zijn dat ze daardoor meer verzakken. Voor het mooiste resultaat kies je dan best voor een volledige borstlift met een ankervormige incisie. Als je meer volume wil, kan dit gecombineerd worden met het inbrengen van borstimplantaten. De behandelende arts bespreekt steeds vrijblijvend de verschillende mogelijkheden.

Borstimplantaten vervangen: de ingreep

De ingreep verloopt hetzelfde als bij een borstvergroting. Aangezien er al een minimaal litteken is van de vorige borstvergroting, maakt de chirurg indien mogelijk de incisie op dezelfde plaats. Zo ontstaat er geen nieuw litteken. Vervolgens wordt het oude implantaat verwijderd en het nieuwe implantaat ingebracht.

Wat mag je verwachten na de vervanging of verwijdering van de implantaten?

Er zijn verschillende redenen om je borstimplantaten te vervangen. Het herstelproces verloopt bij iedereen anders. Het kan zijn dat je de eerste week enig ongemak ondervindt. Na een viertal weken ben je volledig hersteld. De ingreep houdt weinig risico’s in.

Wanneer je beslist om je implantaten te laten verwijderen zonder ze te vervangen, zullen je borsten er ongeveer uitzien zoals voor de borstvergroting.

Je kan alle verschillende mogelijkheden steeds bespreken met de behandelende arts tijdens een vrijblijvende consultatie. Meer informatie over de ingreep zelf, kan je hier vinden.

Voor en na foto’s van vervanging borstprothesen

We vinden het belangrijk dat je een idee krijgt van wat je mag verwachten. Natuurlijk is het resultaat bij iedereen anders, net zoals iedereen andere borsten heeft. Bekijk hier een aantal borstimplantaten vervangen ervaringen van onze patiënten. We streven er steeds naar om je borsten weer jeugdig te doen ogen!

Waarom kiezen voor de Wellness Kliniek?

Wellness Kliniek is al 25 jaar trendsetter in plastische esthetische chirurgie. We voeren maar liefst 3000 borstvergrotingen per jaar uit. Ons doel was en blijft om zelfvertrouwen en geluk te verspreiden onder patiënten over de hele wereld. We selecteren ons team van specialisten zorgvuldig en garanderen steeds de beste resultaten.

Bij de eerste consultatie maak je meteen kennis met de arts die jou later zal behandelen. De eerste consultatie is trouwens ook geheel vrijblijvend. Je hebt geen enkele verplichting tot het kiezen van een behandeling.

Wil je graag samen met een plastische chirurg de mogelijkheden van het vervangen van borstimplantaten bespreken of persoonlijk advies krijgen? Een consultatie bij één van onze artsen kost €50 als je ter plaatse betaalt. Boek je online een consult, dan betaal je slechts €25. Maak hier je afspraak.