Kosten verwijderen borstimplantaten

Prijs vervanging borstimplantaten – Prothesewissel kosten. Overweeg je om jouw borstimplantaten te laten vervangen? Bij Wellness Kliniek kiezen we bewust voor transparante behandelingen met vaste all-in prijzen.

Op deze pagina vind je alle informatie over kosten en prijzen. Wil je meer weten over borstimplantaten vervangen of verwijderen? Bezoek ook onze pagina borstimplantaten verwijderen.

Consultatie
Consult Borstimplantaten wisselen 60
Consult Borstimplantaten wisselen - Online geboekt 30
Consult Borstimplantaten verwijderen 60
Consult Borstimplantaten verwijderen - Online geboekt 30
Borstprothesewissel
Borstprothesewissel | tot 500cc 2995
Borstprothesewissel | groter dan 500cc 3850
Borstprothesen - kapsel verwijderen
Borstimplantaten verwijderen 1695
Toeslagen
Overnachting in privékamer 250
Privékamer 120

Toon prijzen in  

Betalingen aan de Wellness Kliniek zijn steeds in Euro. De weergave in een andere munteenheid is louter ter informatie en onderhevig aan koersschommelingen t.o.v. de Euro. Lees de volledige verkoopsvoorwaarden.

Prijzen zijn geldig tot 31/07/2024. Alle prijzen zijn BTW inclusief.

Online reserveren

Reserveer je afspraak 24/7 met onze online reservatietool en ontvang zo 50% korting op je consultatie. Het is ook mogelijk om een e-consult (teleconsult) te boeken.

Maak een afspraak

All Inclusive

Onze prijzen zijn all-inclusive: opname, medische kosten, verdoving en alle nazorg volgens de procedure.

Meer info...

Garantie Borstimplantaten

Wij bieden 10 jaar garantie op alle borstimplantaten en een gratis procedure indien er zich problemen voordoen binnen 1 jaar na de originele operatie. 

Meer info...

Maak een afspraak bij Wellness Kliniek België

Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult. Reserveer nu je afspraak via onze online reservatietool en ontdek wat de chirurgen bij Wellness Kliniek voor jou kunnen betekenen.

Geniet van onze Next Day Surgery service en boek je consult en behandeling op aansluitende dagen. Zo bespaar je tijd en reiskosten. Deze extra service is gratis.

Maak een afspraak

Toon alle foto's

Prothesewissel kosten België

Je kan diverse redenen hebben voor een prothesewissel.

De meeste dames met een borstvergroting laten elke 10-15 jaar hun borstimplantaten vervangen. De fabrikanten van borstprothesen geven doorgaans 10 jaar garantie op de implantaten. Daarna neemt de kans op ruptuur en slijtage toe. Borstimplantaten van goede kwaliteit gaan 10 tot 15 jaar mee. Daarna kan je je borstimplantaten best laten vervangen.

De prothesewissel kosten bij Wellness Kliniek België zijn dezelfde als voor borstvergroting met implantaten. Het verwijderen of uithalen (explantatie) van je oude implantaten is bij een prothesewissel in de prijs van de borstvergroting inbegrepen.

Een prothesewissel, explantatie en borstimplantaten vervangen tot 500 cc kost € 2995. De prijs van prothesewissel, nieuwe borstimplantaten vervangen groter dan 500 cc € 3850. De prijs is inclusief BTW. Alle kosten voor de behandeling en nazorg bij Wellness Kliniek België zijn inbegrepen.

Boek online je consult met 50% korting.

Hoeveel kost vervangen van borstimplantaten?

Overweeg je om je borstimplantaten te vervangen, bijvoorbeeld omdat je graag een andere vorm of cupmaat wilt of omdat je kapselvorming hebt, maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult. Je bespreekt je wensen met de chirurg.

Bij Wellness Kliniek hebben we transparante all-in tarieven, zodat je, van tevoren, de kost vervangen borstimplantaten kent en weet waar je aan toe bent. De actuele prijzen borstimplantaten vervangen zijn hierboven te vinden in de prijstabel prothesewissel.

Siliconen implantaten vervangen

Als je oude siliconen implantaten vervangen worden dan heb je nieuwe siliconenprothesen nodig. De chirurg verwijdert je oude prothesen en eventueel het kapsel eromheen. Daarna implanteert de chirurg je nieuwe implantaten. De chirurg berekent het volume en het profiel dat bij je past. Je kan een bh maatje groter of een bh cupmaatje kleiner kiezen. Bespreek je wensen met de chirurg.

Implantaten verwijderen kosten

Implantaten verwijderen (explantatie) is meestal in de prijs begrepen bij een prothesewissel. De prijs voor een prothesewissel is dezelfde als de prijs voor een nieuwe borstvergroting bij Wellness Kliniek. Je betaalt enkel de kosten voor een borstvergroting met implantaten. Oude implantaten verwijderen bij een prothesewissel is zonder kosten. Dit geldt zeker als je je borstvergroting eerder hebt gehad bij de Wellness Kliniek.

Waarom borstimplantaten verwijderen?

Twijfel je over de kwaliteit van je borstimplantaten? Dan kan je de prothesen best laten controleren bij de radioloog. Een MRI geeft een duidelijk beeld in geval van een scheurtje. Wij raden echografie niet aan, omdat de beeldvorming minder nauwkeurig is.

Bij kapselvorming is om de prothese heen littekenvorming ontstaan. De borst wordt daardoor hard en pijnlijk. Het is een natuurlijke reactie van het lichaam en komt ook voor bij knie-implantaten, pacemakers en andere lichaamsvreemde prothesen. Ernstige kapselvorming kan een reden zijn om borstimplantaten te verwijderen en niet te vervangen.

Hoeveel kost kapsel verwijderen?

Borstkapsel is een laagje bindweefsel dat door het lichaam als natuurlijke reactie is aangemaakt. Bij overmatig borstkapsel kan de vorm van de borsten veranderd zijn en heb je revisie chirurgie nodig. Soms wordt borstvergroting met nieuwe borstimplantaten afgeraden.

Voordat de chirurg begint aan kapsel verwijderen, wordt er altijd een consult gepland waarin de kosten voor de revisie chirurgie met je doorgenomen worden. Zo weet je altijd vooraf waar je aan toe bent.

Hoeveel kost revisie borstvergroting?

Het zou kunnen zijn dat je veel bent aangekomen of afgevallen en dat je niet meer tevreden bent met de vorm of het profiel van je borsten. Ook na een zwangerschap met borstvoeding kiezen aanzienlijk veel vrouwen met borstimplantaten voor een revisie borstvergroting of een prothesewissel. Op het consult bespreek je je wensen en verwachtingen met de chirurg. De kost van de implantaten en correctie van eventueel verslapte huid zijn bepalend voor de kost revisie borstvergroting.

Lees alle beoordelingen