wat houdt borstvergroting met eigen vet in lipofilling borsten

Wat houdt een borstvergroting met eigen vet in?

Naast een borstvergroting met implantaten, is ook een natuurlijke borstvergroting een mogelijkheid. Een borstvergroting met eigen vet wordt ook wel lipofilling genoemd. Het is een borstvergroting waarbij er geen implantaten worden gebruikt. Het is zelfs een borstvergroting zonder operatie. We leggen je graag uit wat dit precies inhoudt.

blog 16/08/2021 door Barbra

Voor wie is een borstvergroting met eigen vet geschikt?

Wil je graag een kleine borstvergroting met een natuurlijk resultaat? Dan is een borstvergroting met eigen vet de ideale oplossing voor jou. Omdat we eerst het vet wegnemen uit de borststreek, de benen of de heupen, dient er wel een bepaalde hoeveelheid vet aanwezig te zijn. Wanneer je overtollig vet hebt op andere delen van het lichaam kom je in aanmerking voor de ingreep. Tijdens het vrijblijvend adviesgesprek met de behandelende arts bespreken we waar je graag vet wilt verliezen en of dit mogelijk is voor de lipofilling.

Lipofilling: het proces

Bij een borstvergroting met eigen vet injecteren we je eigen vet in je borsten om ze zo te vergroten. Het vet komt meestal uit de buikstreek, benen of heupen. Na de liposuctie worden de vetcellen gezuiverd. De beschadigde cellen halen we eruit zodat enkel de levende cellen overblijven. Vervolgens worden de vetcellen geïnjecteerd. Je borsten kunnen hierdoor tot één maat groter worden. Wil je meer volume dan een cupmaat groter? Dan is een borstvergroting met implantaten een betere oplossing voor jou. Je kan ook een kijkje nemen naar de voor en na foto’s van borstvergrotingen met implantaten.

De voordelen van een natuurlijke borstvergroting

Het resultaat van een borstvergroting met eigen vet is heel natuurlijk. Je borsten voelen na de behandeling soepel aan. Voor vrouwen die gewicht hebben verloren of kinderen hebben gekregen, is het ook perfect om de borsten terug wat te verstevigen en voller te maken. Met lipofilling worden de borsten weer mooi gevormd en subtiel vergroot. Ook wanneer je borsten asymmetrisch zijn, is lipofilling een goede manier om ze weer in evenwicht te brengen.

Een borstvergroting met eigen vet combineren met een liposuctie

Een ander belangrijk voordeel van een borstvergroting met eigen vet is de mogelijkheid om deze ingreep te combineren met een andere ingreep zoals bijvoorbeeld liposuctie. Plaatselijke vetophopingen kunnen zodanig storen dat het je lichaam uit balans brengt en het je onzeker maakt. Wil je naast vollere borsten bijvoorbeeld je buik of taille wat smaller? Dan kan dat met een liposuctie. Tijdens een liposuctie verwijderen we ongewenst vet op specifieke plekken op je lichaam. De verwijderde vetcellen komen trouwens niet meer terug wat zorgt voor een optimaal en levenslang resultaat. Bij Wellness Kliniek staat kwaliteit bovendien bovenaan ons prioriteitenlijstje.

Bij de Wellness Kliniek verkiezen we tegenwoordig de term liposculptuur omdat we niet enkel het vet verwijderen, maar we het ook gebruiken om je lichaam de gewenste vorm te geven. Zo komt het vaak voor dat we het weggenomen vet injecteren in de borsten. Deze techniek levert opmerkelijke resultaten op en is de op één na populairste ingreep bij ons.

Had je eerder al een borstvergroting met implantaten laten doen en wil je deze graag laten verwijderen? Ook dan kan je bij ons terecht. Na het weghalen van de implantaten kunnen we een borstvergroting met eigen vet verzorgen.

Een borstvergroting met eigen vet in combinatie met een borstlift 

Je bent geschikt voor een borstvergroting wanneer je borsten en tepels zich boven de borstplooi bevinden. Als je tepels op hetzelfde niveau of lager dan de borstplooi komen, adviseren we om een borstvergroting te combineren met een borstlift. Gewoonlijk kunnen we dit tijdens dezelfde ingreep uitvoeren. Zo krijg je niet alleen meer volume, maar ook strakkere borsten.

Tijdens een eerste vrijblijvende consultatie maak je meteen kennis met de behandelende arts. Je kan dan al je vragen stellen, maar ook je wensen en mogelijkheden komen dan aan bod. De arts bespreekt het verloop van de ingreep met jou.

In de Wellness Kliniek zijn we steeds transparant in advies, resultaten en prijzen. We hanteren all-in tarieven, om welke ingreep het ook gaat. Vooraf ontvang je altijd van ons een kostenoverzicht zodat je niet voor verwachtingen komt te staan. Samen zorgen we ervoor dat je de beste versie van jezelf wordt.

Het resultaat van een borstvergroting met eigen vet

Doordat de borsten worden vergroot met lichaamseigen materiaal is er weinig kans op complicaties. Afstoting of inkapseling komt bij deze behandeling niet voor. Na de ingreep kan de borststreek wat gezwollen en lichtjes gekneusd zijn. Dit neemt al na enkele dagen af.

Het resultaat is meteen zichtbaar. Voor het definitieve resultaat moet je een drietal maanden geduld hebben. Ben je benieuwd naar het eindresultaat van vrouwen die je voorgingen? We tonen je graag enkele foto’s van borstvergrotingen met eigen vet.

Heb je graag meer informatie over deze natuurlijke borstvergroting? Neem dan contact met ons op of boek jouw vrijblijvend consult online.