dijbeenlift of cruroplastie

Wat is een cruroplastie of "dijbeenlift"?

Onze benen maken deel uit van ons figuur en het is een veelgehoord verzoek van veel van onze patiënten om ze mooi en strak te maken. Na verloop van tijd verslechtert de huid, hoopt zich vet op en ontstaan er slapheid en andere ontsierende tekenen die onze zelfverzekerdheid kunnen aantasten. Maar wat als er een eenvoudige en doeltreffende chirurgische ingreep was die onze dijen er weer jeugdig en stralend zou doen uitzien en onze benen een nieuwe vorm zou geven?

blog 09/11/2022 door Yvonne

De dijbeenlift of cruroplastie is een chirurgische ingreep die tot doel heeft de contouren van de onderste ledematen te verbeteren, strakker te maken en opnieuw vorm te geven door overtollige huid en slapte te verminderen die het gevolg zijn van aanzienlijk gewichtsverlies. Andere veel voorkomende symptomen voor het optreden van deze symptomen zijn het verstrijken van de tijd, gebrek aan lichaamsbeweging en, in sommige gevallen, genetische factoren die we niet kunnen voorkomen.

Vetweefsel wordt vaak geassocieerd met een ophoping van vet. Wanneer er aan de huid vanuit de mediale of bovenste richting wordt getrokken, wordt het slappe weefsel van de dijen en billen opgetild en dus de huid gladgestreken. Dit is in feite wat een cruroplastie of dijbeenlift voor je doet.

Na zorgvuldige bestudering van de anatomie van elke patiënt en rekening houdend met de kwaliteit van de huid, zal de chirurg adviseren welk type huidtractie voor het bovenbeen en de benen moet worden gebruikt. De mate van littekenvorming zal in verhouding staan tot de omvang van het te verwijderen weefsel. Afhankelijk van de conditie van de huid en het type huidoperatie wordt dus de beste operatietechniek gekozen.

Bij de Wellness Kliniek zijn we specialisten in alle soorten body lifting chirurgie, omdat onze chirurgen een lange geschiedenis en veel professionele ervaring hebben. Zij luisteren naar je wensen en verwachtingen met de bedoeling een zo organisch en natuurlijk mogelijk resultaat te bieden tijdens je operatie.

Welke incisies en technieken kunnen worden gebruikt bij cruroplastie?

De incisie bij een cruroplastie of dijlift kan in de liesplooi worden geplaatst of naar de plooi van de gluteus maximus worden gebracht. Het eerste geeft het mooiste litteken, omdat het verborgen blijft in de natuurlijke plooi van de lies.

Bij het maken van een incisie aan de binnenkant van de dij moet de chirurg ervoor zorgen dat hij verticaal snijdt. Deze techniek wordt toegepast bij veel huidverslapping en huidoverschot.

Cruroplastie kan worden gecombineerd met andere technieken.

Meestal wordt voorafgaand aan de eigenlijke liposuctie een tumescente liposuctie uitgevoerd om de huid gemakkelijker te kunnen rekken en de vetcellen te verwijderen. Na het sluiten van de incisies worden de onderbenen ingezwachteld en wordt gedurende 2 tot 3 dagen een intraveneuze lijn aangelegd om een goede genezing te garanderen. De procedure duurt 2 tot 3 uur en kan worden uitgevoerd onder algehele of spinale anesthesie, maar wordt meestal uitgevoerd onder algehele anesthesie.

De incisies zijn evenredig met de hoeveelheid overtollige huid om de grootte van het litteken en de zichtbaarheid ervan te minimaliseren. Ze zijn gemaakt op de binnenkant van de dijen en liezen, zodat ze gecamoufleerd zijn.

Voor wie is een dijlift aan te bevelen?

Deze procedure wordt vooral aanbevolen voor mensen boven de 40 die hun lichaamscontouren willen verbeteren en het gevoel hebben dat hun dijen en billen verslappen of afzakken.

Het is ook aan te raden als je veel bent afgevallen, als je geen goede huidkwaliteit hebt of als je een slechte genetische aanleg hebt. Als er ook een ophoping van vetcellen is, kan deze tegelijk met de liposuctie of liposculptuur worden behandeld.

Wat zijn de resultaten van een cruroplastie of "dijbeenlift"?

Een dijlift verbetert de functionele beweging van de dijen en de algemene levenskwaliteit. Een van de meest merkbare verbeteringen voor patiënten is dat wanneer er niet langer wrijving op de dijen is bij het lopen, zij zich comfortabeler voelen met meer vertrouwen en zelfverzekerdheid.

Esthetische verbeteringen zijn essentieel, maar het belangrijkste is het verminderen van het beenvolume, het verwijderen van de verslapte huid en het afslanken van het silhouet. Bovendien voelen veel mensen zich comfortabeler na het ondergaan van deze procedure, omdat ze hun angst om hun blote benen te laten zien verliezen.

De resultaten van de operatie zijn slanke benen met een gladde huid, zonder verslapping of rimpels. Kortom, de huid ziet er steviger en elastischer uit.

Hoe ziet de postoperatieve periode van de cruroplastie eruit?

Na de operatie kan de patiënt de eerste dagen vermoeidheid en ongemak voelen, die meestal met medicijnen worden behandeld. Bedrust wordt aanbevolen om druk op de hechtingen te vermijden.

Na de eerste dagen worden het verband en de drains verwijderd en adviseert de chirurg over de te nemen maatregelen. Het vreemde gevoel en de gezwollen huid verdwijnen binnen drie weken. Tijdens deze periode moet je elke buitensporige beweging vermijden; je mag bijvoorbeeld je benen niet te ver spreiden of buigen.

De eerste week na de operatie zijn de littekens hard en roze. Daarna zullen ze geleidelijk vervagen tot ze nauwelijks zichtbaar zijn. De operatie wordt het best uitgevoerd tijdens de koudere wintermaanden, omdat het belangrijk is dat patiënten de speciale postoperatieve drukkleding dragen om hun herstel te bespoedigen. In de zomer kan dat zeer warm zijn.

Hoe zit het met risico's en complicaties?

Aan elke operatie zijn altijd risico's verbonden. Wees voorbereid op eventuele complicaties na de procedure. De meest voorkomende complicaties zijn wat pijn en ongemak. Volg de instructies van de arts na de operatie zorgvuldig op en houd de littekens schoon en droog. Om complicaties te voorkomen, moet de eerste weken na de operatie excessieve lichaamsbeweging worden vermeden.

Meer weten over wat de kosten van een dijbeenlift? Bekijk dan onze dijbeenlift prijzen. Onze filosofie is absolute prijstransparantie en altijd de beste service voor onze patiënten.