• Borstlift zonder implantaten voor 3100 EUR

  Liften van slappe of hangende borsten.
  Slaapverdoving inbegrepen. Prijzen zijn inclusief BTW.

 • Borstlift met borstvergroting voor 5700 EUR

  Liften van slappe of hangende borsten.
  Slaapverdoving inbegrepen. Prijzen zijn inclusief BTW.

Borstlift: borsten verstevigen / borsten liften

E-consulten

Bel ons nu om uw e-consult te boeken met een van onze artsen of boek online.

Hebt u slappe borsten of hangborsten? 

U bent niet alleen. Heel wat dames krijgen er, na loop van tijd, mee te maken. Gelukkig kan hier met een borstlift wat aan gedaan worden.

Borstlifting / borsten liften / borsten verstevigen met plastische cosmetische chirurgie in de Wellness Kliniek in België, net aan de grens met Nederland:

Tijdens het consult met de plastisch chirurg komt alles aan de orde wat met uw specifieke behandeling te maken heeft. Onze informatie pagina's, met prijzen en voor & na foto's over borstlift chirurgie, vertellen u meer over het liften van slappe borsten en de verschillende behandelingsmogelijkheden.

Plastische chirurgie voor slappe of hangende borsten:

Uw borsten verstevigen / uw borsten laten liften

Zwangerschap, ouder worden of aanzienlijk gewichtsverlies kunnen ervoor zorgen dat uw borsten aan stevigheid verliezen. Borstspieroefeningen, massages of crèmes bieden geen oplossing. Gelukkig kunnen met een chirurgische correctie slappe borsten of hangborsten gelift worden. 

Een borstliftoperatie vereist een individuele aanpak, vooral wat betreft de gewenste maat na de ingreep. Soms is de wegname van overtollige huid en het verplaatsen van de tepel voldoende. In andere gevallen geeft het inbrengen van een borstimplantaat het gewenste resultaat. De chirurg zal in overleg met u de beste weg uitstippelen.

Een borstlift duurt twee tot drie uur en gebeurt onder slaapverdoving. Afhankelijk van het soort operatie, wordt u één of twee dagen opgenomen. Soms gebeurt de ingreep poliklinisch zodat u dezelfde dag weer naar huis kan.

Wat kost een borstlift?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een borstlift. De prijs is afhankelijk van waarvoor u in overleg met de chirurg kiest.

 • Een borstlift kost 3100 EUR incl. BTW.
 • Een borstlift kan ook in combinatie met een borstvergroting uitgevoerd worden. Dit kost 5700 EUR excl. BTW. Deze prijs geldt voor een borstlift met implantaten van 200 cc tot 500 cc! Dit is een heel ruim gamma, waarmee meer dan 95% van al onze patiënten het gewenste resultaat bereikt.

Deze prijzen blijven geldig tot: 12/07/2020. De borstlift prijs is all-in de opname, het medisch honorarium, eventuele borstimplantaten, verdoving, en ook al onze zorgen na de ingreep.

 • Na reservatie blijft het tarief nog 2 maanden geldig.
 • Reserveer snel, want onze operatielijsten lopen snel vol

Raadpleeg onze prijslijst voor een overzicht van alle prijzen

Littekens vervagen na 6-18 maanden

Bij een borstlift wordt het borstweefsel omhoog verplaatst en de overtollige huid verwijderd. Afhankelijk van de nieuwe positie van de borst wordt een gaatje gemaakt in de huid waar de tepel in wordt vastgehecht. De incisie loopt rond het tepelhof, verticaal richting borstplooi.  

Wil u graag een wat vollere cupmaat? Dan kan de chirurg meer volume toevoegen door een borstimplantaat te plaatsen.

Daarna worden de insnedes gehecht. De littekens vervagen na 6-18 maanden en zullen steeds minder opvallen.

Ervaren in borstchirurgie

U bent in goede handen bij ons deskundig team van chirurgen. We begeleiden u bij elke stap van uw borstlift: vanaf intake tot en met nazorg. 

 • Elke borstlift wordt uitgevoerd door een ervaren chirurg.
 • Een borstlift kan als dagbehandeling onder slaap verdoving. 
 • De ingreep duurt 1,5 tot 2 uur.
 • Na de behandeling slaapt u uit en u kan dezelfde avond terug naar huis of uw hotel.

Komt u vanuit Nederland? Maak gebruik van onze snelle Next-Day-Surgery service

Wanneer u vanuit Nederland naar Genk reist of gewoon weinig tijd hebt, is het niet altijd praktisch om na een consult met de arts een aantal weken te moeten wachten op de operatie of behandeling. Zo moet u telkens heen en weer reizen. Daarom biedt de Wellness Kliniek een bijzondere Next-Day-Surgery service: uw consultatie en operatie op aansluitende dagen. 

 • Geniet van de speciale prijsaanbiedingen van deze maand.
 • Reserveer vandaag uw Next-Day-Surgery afspraak: de prijs blijft nog 2 maanden na uw aanbetaling geldig.
 • Geen bijkomende kosten - Geen boekingskosten.
 • De reserveringskost wordt in mindering gebracht van het totaalbedrag van uw behandeling.

Plan & Boek uw afspraken nu online.

Foto's voor en na borstlift

Onderstaande foto's geven u een idee over de resultaten die met een borstlift bereikt kunnen worden.

Borstlift werkwijze: voor- en na foto - voor Borstlift werkwijze: voor- en na foto - na

Borstlift werkwijze: voor- en na foto

 

 • wegname van overtollige huid,
 • verplaatsen van de tepel,
 • verplaatsen van bestaand klierweefsel,
 • het volume van het borstklierweefsel blijft intact.
Mooi silhouet na borstlift: voor- en na foto - voor Mooi silhouet na borstlift: voor- en na foto - na

Mooi silhouet na borstlift: voor- en na foto

 

Het liften, verstevigen van de borsten geeft het lichaam weer een mooi silhouet.

Borsten verstevigen: voor & na foto - voor Borsten verstevigen: voor & na foto - na

Borsten verstevigen: voor & na foto

 

Resultaat na het liften van beide borsten + inbrengen van borstimplantaten.

 

Na 18 maanden zijn de littekens minder zichtbaar.

 

Bekijk meer voor & na borstlift foto's

Borsten liften met implantaten: voor & na foto - voor Borsten liften met implantaten: voor & na foto - na

Borsten liften met implantaten: voor & na foto

Borstlift met prothese
BH cupmaat A: voor de operatie
BH cupmaat C: na de operatie
Liften geeft uw borst een mooiere vorm

Met een borstimplantaat kan eventueel meer volume worden toegevoegd.

Kom ik in aanmerking voor een borstlift?

Staat uw tepel gelijk of lager dan de plooi onder de borst (grade 1 of meer)? Dan bent u een geschikte kandidate voor een borstlift.

 • Borstlift: Hebt u genoeg cup-vulling, maar is de huid van uw borsten verslapt, dan bent u een goede kandidate om uw borsten te laten verstevigen door een borstlift. 

 • Borstlift + Borstvergroting met implantaten: Hebt u te weinig cup-vulling én is de huid van uw borsten verslapt, dan bent u een goede kandidate om uw borsten te laten verstevigen met een borstlift met implantaten. 

Veel gestelde vragen over borstlift

 • Heb ik een borstvergroting of borstlift nodig? 
  Uw borsten zijn nog stevig, maar u hebt weinig volume en uw tepel staat niet lager dan de hoogte van uw borstplooi? Dan is een borstvergroting aangewezen.
  De huid van uw borsten is slap en uw tepel staat ter hoogte van uw borstplooi of zelfs lager? Dan bent u beter geholpen met een borstlift.
 • Wanneer kies ik voor een borstlift met implantaat ?
  Tijdens uw borstlift kan de chirurg een borstprothese inbrengen. Het borstvolume lijkt meestal na een borstlifting al groter, omdat de borstklier terug op de juiste hoogte werd gehecht. Door het verwijderen van de te slappe, overtollige huid en het herplaatsen van de borstklier zijn uw borsten steviger. Wenst u een groter borstvolume, dan raden wij u een borstlifting met implantaat aan.
 • Kan mijn tepel hoger geplaatst worden?
  Ja. Als de tepel lager is dan de plooi onder de bost zal de chirurg de tepel verplaatsen. Het littekentje loopt rondom de tepel loopt met een staartje recht naar beneden in de richting van de borstplooi. Tepels die wat uitgerekt, te groot of onregelmatig zijn, kunnen tezelfdertijd mooier gemaakt worden.
 • Blijft ik het gevoel in mijn tepels behouden na een borstlift?
  Soms is na een borstlift het gevoel en reageren van de tepels tijdelijk wat minder door het verplaatsen van de tepel. Meestal komt dit na enkele weken of maanden weer helemaal goed.
  Permanent verlies van gevoel in de tepel is mogelijk, alsook een doorbloedingsstoornis met gedeeltelijk of geheel verlies van de tepel. Roken kan hiertoe aanleiding geven. Men kan dit risico vermijden door minstens 3 weken vóór de operatie en 3 weken na de operatie te stoppen met roken. Permanente gevoels- en doorbloedingsstoornissen zijn uitzonderlijk.
 • Kan ik na een borstlift nog borstvoeding geven? 
  Dit hangt voornamelijk af van het aantal intacte melkklieren en of uw tepel hierop kan aangesloten worden. Er is een kans dat dit niet meer kan en daar zal u rekening mee moeten houden om teleurstellingen te voorkomen. Indien dit voor u van belang is, bespreek dit dan met de chirurg tijdens het intake-gesprek.
 • Hoe verloopt het herstel na een borstlift? 
  We raden aan om 7 tot 10 dagen na een borstlift rust te nemen. De eerste dagen zijn wat ongemakkelijk en neemt u best pijnstillers. Afhankelijk van het soort werk dat u doet kan u - gemiddeld - 2 weken na een borstlift weer aan het werk. Het duurt ongeveer 6 weken totdat u helemaal hersteld bent.
 • Welke beha draag ik best na een borstlift?
  U draagt best een sportbeha (zonder beugels) na een borstlift. Deze beha kan in de kliniek worden aangemeten of u kan er zelf één kopen. Soms krijgt u eerst een steunverband aangelegd dat u na 10 dagen kunt vervangen door een sportbeha. Draag de sportbeha gedurende zes weken dag en nacht.
 • Mag ik na een borstlift in de zon? 
  Wanneer uw borsten helemaal genezen zijn mag u weer in de zon. Denk er aan wel aan om de littekens altijd goed in te smeren met een totale sunblockcrème en uw borsten uit de zon te houden. Dit voorkomt pigmentverkleuring van de littekens.

Kies voor kwaliteit bij borstlift

Wanneer u esthetische borstchirurgie overweegt is het belangrijk dat u een vertrouwde kliniek en goede chirurg kiest.

Maak een weloverwogen en geïnformeerde keuze.
Lees meer over de Kwaliteit van zorg van Wellness Kliniek België.

 • Bespreek uw verwachtingen met de plastisch chirurg Uw consultatie voor een borstliftSamen met de plastisch chirurg bespreekt u uw wensen en verwachtingen ivm een borstlift. De chirurg zal u informeren over de ingreep, de mogelijke risico's en de nazorg.
 • Uw borstliftonline reserveren Online reservatieHet is mogelijk om uw borstlift tot 2 maanden eerder te reserveren. Dit kan ook online.
 • De Wellness Kliniek is steeds bereikbaar na uw ingreep Altijd bereikbaar, ook na uw borstliftNa uw borstlift krijgt u speciale nazorg instructies mee. Wij staan u bij totdat u volledig hersteld bent.
  Onze artsen blijven 24 op 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, tot uw dienst.
 • Nazorg bij borstlift Zorgvuldige nazorgTijdens het controle consult worden de hechtingen verwijderd. Dit is eenvoudig en kan ook bij de huisarts gebeuren.
 • All-in prijzen voor borstlift All-in prijzenOnze prijzen zijn altijd all-inclusief: de ingreep, opname, borstimplantaten, het honorarium van de artsen, de verdoving en nazorg.
 • Borstlift met de allernieuwste technieken De allernieuwste techniekenDeskundige plastisch chirurgen en een moderne infrastructuur. De meest moderne operatie technieken voor een mooi eindresultaat.
 • Een moderne en steriele operatieomgeving Steriele omgevingOnze deskundige plastisch chirurgen behandelen u in een moderne infrastructuur onderworpen aan de hoogste normen voor veiligheid en steriliteit
 • Borstlift als dagbehandeling Dezelfde dag weer naar huisEen borstlift gebeurt als dagbehandeling. Na de ingreep slaapt u uit in de Wellness Kliniek en kan u dezelfde avond weer naar huis of naar uw hotel.
 • Slaapverdoving bij borstlift Verdoving zonder risico'sBij een borstlift is geen volledige narcose nodig. Slaapverdoving heeft minder bijwerkingen en maakt chirurgie veiliger.
 • Een afspraak voor borstlift online boeken Maak een afspraak voor een borstvergrotingMaak online uw afspraak met onze Intelligente Wizard. Kies zelf welke datum u het beste past.
 • Maak een afspraak voor borstlift Wij kijken uit naar uw komstWij beantwoorden graag al uw vragen.

Borstlift ervaringen in de Wellness Kliniek

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Borsten liften (mastopexie) met een borstlift, ook wel gekend als een borstlifting, is het liften van de (slappe) borsten (hangborsten) voor meer stevigheid (borstversteviging) na bijvoorbeeld zwangerschap op gewichtsverlies.  Bij een borstlift wordt overtollige huid weggenomen om zo de borsten steviger te maken. Dit gebeurt soms in combinatie met het plaatsen van borstimplantaten / borstprotheses om weer een volle boezem te bekomen. Het opvullen van de borsten voor meer volume gebeurt meestal met siliconen borstimplantaten/prothesen. Ophogen van borsten zonder borstvergroting kan ook: het is mogelijk om een inwendige BH te plaatsen. Dit is geen borstvergroting, maar door een inwendig netje in de borsten aan te brengen, krijgen de borsten meer steun en wordt verdere verzakking aan de borsten tegen gegaan. De beha werkt dus zoals een normale bh, maar onder het vel en doet de slappe borsten er vaak ook groter uit zien, doordat ze steviger zijn en minder gaan hangen. Bekijk de kosten voor een borstversteviging in België, bij de Wellness Kliniek. Borstlifting is een vorm van Plastische Esthetische Cosmetische Chirurgie, ook wel plastische / cosmetische borstchirurgie genoemd, als behandeling tegen hangende of slappe borsten. Bekijk de kosten van borstlift / borstversteviging op onze prijslijst "borst-lift". Alle tarieven zijn inclusief alle kosten en nazorgen.