Borstlift: borsten verstevigen / borsten liften

Hebt u slappe of hangende borsten? 

U bent niet alleen. Heel wat dames krijgen er, na loop van tijd, mee te maken. Gelukkig kan hier met een borstlift wat aan gedaan worden.

Borstlifting / borsten liften / borsten verstevigen met plastische cosmetische chirurgie in de Wellness Kliniek in België, net aan de grens met Nederland:

Tijdens het consult met de plastisch chirurg komt alles aan de orde wat met uw specifieke behandeling te maken heeft. Onze informatie pagina's, met prijzen en voor & na foto's over borstlift chirurgie, vertellen u meer over het liften van slappe borsten en de verschillende behandelingsmogelijkheden.

Plastische chirurgie voor slappe of hangende borsten:

Uw borsten verstevigen / uw borsten laten liften

Zwangerschap, ouder worden of aanzienlijk gewichtsverlies kunnen ervoor zorgen dat uw borsten aan stevigheid verliezen. Borstspieroefeningen, massages of crèmes bieden geen oplossing. Gelukkig kunnen met een chirurgische correctie slappe of hangende borsten gelift worden. 

Een borstliftoperatie vereist een individuele aanpak, vooral wat betreft de gewenste maat na de ingreep. Soms is de wegname van overtollige huid en het verplaatsen van de tepel voldoende. In andere gevallen geeft het inbrengen van een borstimplantaat het gewenste resultaat. De chirurg zal in overleg met u de beste weg uitstippelen.

Een borstlift duurt twee tot drie uur en gebeurt onder slaapverdoving. Afhankelijk van het soort operatie, wordt u één of twee dagen opgenomen. Soms gebeurt de ingreep poliklinisch zodat u dezelfde dag weer naar huis kan.

Mogelijkheden om uw borsten weer stevigheid geven:

Er bestaan verschillende operatieve mogelijkheden om uw borsten weer stevigheid te geven. We onderscheiden de meest voorkomende borstlifting / borstversteviging methoden:

 • Borstlifting: kliercorrectie + wegname overtollige huid + verplaatsen van de tepel.
 • Borstlifting met implantaat: kliercorrectie + wegname overtollige huid + verplaatsen van de tepel + borstprothese. 
 • Borstlifting door inwendige BH.
 • Borsten verstevigen & vergroten door implantaat.

Op deze methoden bestaan verschillende variaties. Tijdens het intake consult bekijkt de plastisch chirurg welke methode voor u het beste geschikt is voor het mooiste resultaat.

Borsten verstevigen: voor & na foto - voor Borsten verstevigen: voor & na foto - na

Borsten verstevigen: voor & na foto

 

Resultaat na het liften van beide borsten + inbrengen van borstimplantaten.

 

Na 18 maanden zijn de littekens minder zichtbaar.

 

Bekijk meer voor & na borstlift foto's

Borsten liften met implantaten: voor & na foto - voor Borsten liften met implantaten: voor & na foto - na

Borsten liften met implantaten: voor & na foto

 

Borstlift: Borslifting met implantaten
BH cupmaat A: voor de operatie
BH cupmaat C: na de operatie
Liften geeft uw borst een mooiere vorm

Met een borstimplantaat kan eventueel meer volume worden toegevoegd.

Borstlift werkwijze: voor- en na foto - voor Borstlift werkwijze: voor- en na foto - na

Borstlift werkwijze: voor- en na foto

 

 • wegname van overtollige huid,
 • verplaatsen van de tepel,
 • verplaatsen van bestaand klierweefsel,
 • het volume van het borstklierweefsel blijft intact.
Mooi silhouet na borstlift: voor- en na foto - voor Mooi silhouet na borstlift: voor- en na foto - na

Mooi silhouet na borstlift: voor- en na foto

 

Het liften, verstevigen van de borsten geeft het lichaam weer een mooi silhouet.

Borstversteviging: de mogelijkheden

 • Borstlifting door wegname huid
  Zijn uw borsten verslapt door overtollige huid, dan kan een borst lifting het gewenste resultaat geven. Het aanwezige klierweefsel blijft intact. De borstklier wordt gelift en hoger op de borstspier gehecht. Overtollige huid wordt verwijderd. De tepel wordt meestal verplaatst. Bij dit type borstlift maakt de chirurg meestal twee insneden. De eerste incisie loopt rond het tepelhof, de tweede loopt van het tepelhof naar de borstplooi toe. Bij zeer grote, hangende, borsten kan het nodig zijn om ook een derde insnede te maken (in de borstplooi) om tot het mooiste resultaat te komen.
 • Borsten verstevigen door implantaat
  Als u te weinig kliervolume hebt, het tepelhof niet te laag staat en uw huid elastisch is, komt u in aanmerking voor een eenvoudige borstvergroting met implantaat. Er wordt geen huid weggenomen. De operatie geeft, door het plaatsen van een borstimplantaat, een liftend effect. De littekentjes zijn na de ingreep nauwelijks zichtbaar.
 • Borstlifting met implantaat
  Bijkomend met een borstlift kan een borstprothese worden ingebracht. Het borstvolume lijkt meestal na een borstlifting al groter, omdat de borstklier terug op de juiste hoogte werd gehecht. Door het verwijderen van de te slappe, overtollige huid en het herplaatsen van de borstkier zijn uw borsten steviger. Wenst u een groter borstvolume, dan raden wij u een borstlifting met implantaat aan.
 • Tepelverzakking
  Als de tepel ernstig verlaagd is, kan enkel aan de esthetische verwachting voldaan worden door de tepel te verplaatsen in ruil voor een littekentje dat rondom de tepel loopt met een staartje recht naar beneden in de richting van de borstplooi, net zoals bij borstverkleinende chirurgie. Tepels die wat uitgerekt, te groot of onregelmatig zijn, kunnen tezelfdertijd verfraaid worden.

Na een borstlift blijft het geven van borstvoeding vaak mogelijk. Dit hangt voornamelijk af van de gebruikte chirurgische techniek. Wanneer dit voor u belangrijk is, bespreek dit dan met uw chirurg tijdens het consult.

Borstlifting met implantaat - voor Borstlifting met implantaat - na

Borstlifting met implantaat

Mastopexy / borstlifting met implantaten:

 • verwijderen overtollige huid,
 • symmetrisch maken van beide borsten
 • verplaatsen van de tepel
 • correctie bestaand klierweefsel onder de huid
 • inbrengen van borstimplantaten

Deze ingreep gebeurde in combinatie met een buikwandcorrectie - abdominoplastiek.

Borstlifting met implantaat - voor Borstlifting met implantaat - na

Borstlifting met implantaat

 • verwijderen overtollige huid,
 • verplaatsen van de tepel,
 • correctie bestaand klierweefsel onder de huid,
 • inbrengen van borstimplantaten

Borstlift voor en na

Om een beter idee te krijgen van de resultaten die bereikt kunnen worden met de verschillende borstlift methodes, kan u onze fotopagina's raadplegen.

Borstlifting met inwendige BH

Slappe borsten verstevigen, maar niet vergroten

Borstlifting met inwendige BHSoms kan het nodig zijn om een inwendig netje - een inwendige bh - aan te brengen om uw borsten te steunen en verder verzak tegen te gaan.

De inwendige bh wordt onder de huid gedragen en is een cosmetische operatie techniek voor borstlifting en borstversteviging. Deze helemaal op maat gemaakte kunststof beha werkt hetzelfde als elke andere bh: het verstevigen en ondersteunen van de borsten waardoor ze niet meer zo hangen en steviger zullen aanvoelen. De inwendig aangebrachte versteviging helpt om uw slappe borsten te verstevigen en daarmee ook iets te vergroten, maar het is geen borstvergroting.

Risico's van een borstcorrectie

Borstversteviging: liften van slappe borsten

Wanneer er gekozen wordt om de tepel te verplaatsen, kan het gevoel en het reageren van de tepels soms tijdelijk wat minder zijn. Meestal komt dit na enkele weken of maanden weer helemaal goed.

Permanent verlies van gevoel in de tepel of een doorbloedingsstoornis, waardoor gedeeltelijk of geheel verlies van de tepel mogelijk is, kan ook optreden. Roken kan hiertoe aanleiding geven. Minstens 3 weken vóór de operatie en 3 weken na de operatie met roken te stoppen is dan ook aangewezen. Permanente gevoels- en doorbloedingsstoornissen zijn uitzonderlijk. Lees meer over risico's complicaties bij borstvergrotingen.

In de regel gaat alles gewoon goed en hebt u heel veel plezier van uw borstcorrectie.

Verdoving bij borstlifting

Slaapverdoving of narcose bij borstlift?

 • Bij een borstlift is geen narcose nodig! Dus ook geen bijwerkingen van een traditionele narcose!

Door de vooruitgang in de verdovingstechnieken zijn uitgebreide cosmetische ingrepen, zoals borstchirurgie, mogelijk zonder dat u blootgesteld wordt aan de bijwerkingen van een narcose.

Door efficiëntere pijnstilling, met bijkomende plaatselijke verdoving, is enkel een lichte vorm van slaap- of roesverdoving nodig in plaats van een diepe narcose. U krijgt in tegenstelling tot de traditionele narcose geen tube in de keel, om machinaal te worden beademd, maar een spierverslappende medicatie toegediend.

 • Slaapverdoving: u blijft zelf ademen en slikken terwijl u toch slaapt en geen pijn voelt.

In de regel bent u een paar uur na de ingreep weer fit en gespaard gebleven van de nare bijwerkingen van een traditionele narcose. Cosmetische chirurgie is hierdoor veiliger geworden. Ook gecombineerde ingrepen kunnen hierdoor veilig worden uitgevoerd. Zo is het nu mogelijk om bijvoorbeeld uw borstlift te combineren met een ooglidcorrectie.

 • Slaapverdoving maakt uw chirurgie veiliger!

Lees meer over verdoving bij plastische chirurgie.

Nazorg en herstel bij borstlift

Het herstel na plastische chirurgie (mastopexy)

Na de operatie zijn uw borsten soms stevig verbonden. Soms worden bij een borstlift onderhuids drains (afvoerslangetjes) ingebracht om het overtollige wondvocht af te voeren. Deze fijne buisjes worden na twee à drie dagen verwijderd.

Na ongeveer één of twee weken worden de hechtingen verwijderd, afhankelijk van het type borstverstevingende ingreep. Wij raden meestal aan om de eerste weken na de operatie dag en nacht een BH zonder beugels te dragen.

Na één week kan u de meeste van uw dagelijkse werkzaamheden weer hervatten. Met het zwaardere werk wacht u best 3 weken.

Indien uw chirurg u speciale vitamines of littekenolie heeft voorgeschreven, vergeet deze dan niet te nemen. Ze bevorderen het genezingsproces.

Hoeveel kost een borstlift?

De prijs van een borstlift hangt af van de gebruikte methode. Raadpleeg onze prijslijst voor borstlift voor meer informatie.

Onze prijzen zijn steeds all-in: de opname, het medisch honorarium, de borstimplantaten, roesverdoving, en ook al onze zorgen na de ingreep. De prijzen zijn exclusief BTW.

Ervaringen van onze patiŽnten met een borstlift

Uw afspraak voor een borstlift consult vanuit Nederland

Maak een afspraak voor een vrijblijvend (intake) consult voor het verstevigen van uw borsten. U kan hier al uw wensen en verwachtingen met de plastisch chirurg bespreken. De gespecialiseerde arts kan dan aangeven of de ingreep aan uw verwachtingen kan voldoen. Onze plastisch chirurgen hebben ruime ervaring met borstcorrigerende operatietechnieken en zullen in overleg met u de beste chirurgische methode bepalen.

Op het consult bespreken we alles wat met de behandeling te maken heeft. We besteden extra aandacht aan welke methode voor u het mooiste resultaat geeft, de mogelijke risico’s van uw behandeling en de nazorg. De arts evalueert uw borsten, houdt rekening met uw lichaamsbouw en adviseert welke behandeling voor u het meest geschikt is om aan uw verwachtingen te voldoen.

Boek hier online uw afspraak voor een consultatie.

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa - bekroond met ISO 9001 / EN 15224-kwaliteitscertificaten

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, 8 behandelkamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 18 bedden en 10 privékamers met badkamer. Alle artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Borsten liften (mastopexy) met een borstlift, oftewel een borstlifting, is het liften van de (slappe) borsten voor meer stevigheid aan de borsten (borstversteviging).  Het wordt vaak toegepast na zwangerschap of bij grote gewichtsafname. De borsten worden steviger gemaakt door het wegnemen van overtollige huid. Hierbij wordt ook vaak de tepel verplaatst. Soms worden ook borstprotheses / borstimplantaten ingeplant als behandeling tegen "lege" hangende borsten of té slappe borsten. Het opvullen van de borsten voor meer volume gebeurt meestal met siliconen implantaten/prothesen. Ophogen van borsten zonder borstvergroting kan ook: het is mogelijk om een inwendige BH te plaatsen. Dit is geen borstvergroting, maar door een inwendig netje in de borsten aan te brengen, krijgen de borsten meer steun en wordt verdere verzakking aan de borsten tegen gegaan. De beha werkt dus zoals een normale bh, maar onder het vel en doet de slappe borsten er vaak ook groter uit zien, doordat ze steviger zijn en minder gaan hangen. Bekijk de kosten voor een borstversteviging in België, bij de Wellness Kliniek. Borstlifting is een vorm van Plastische Esthetische Cosmetische Chirurgie, ook wel plastische / cosmetische borstchirurgie genoemd, als behandeling tegen hangende of slappe borsten. Bekijk de kosten van borstlifts / borstversteviging op onze prijslijst "borst-lift". Alle tarieven zijn inclusief alle kosten en nazorgen.