• Borstvergroting met eigen vet nu 3750 EUR

  Borstvergroting met eigen vet kost nu tijdelijk 3750 euro excl. BTW. Slaapverdoving inbegrepen. Aanbod geldig tot 31/05/2020

Borstvergroting met eigen vet (lipofilling)

E-consulten

Bel ons nu om uw e-consult te boeken met een van onze artsen of boek online.

Natuurlijke borstvergroting met eigen vet - lipofilling borsten

Een natuurlijke borstvergroting, zonder implantaten kan nu ook!. Bij deze ingreep wordt door middel van liposuctie overtollig vet weggenomen van bv buik, dijen of heupen om zo de borsten voller te maken. Met lipofilling (via eigen vet) nemen de borsten op een relatief subtiele manier in omvang toe en krijgt u ongeveer 1 cupmaat extra. Een borstvergroting met eigen vet is ideaal wanneer u een kleine borstvergroting wenst.

Deze plastisch chirurgische techniek is de laatste jaren steeds verfijnder geworden en levert nu zeer mooie resultaten!

Voordelen en nadelen van natuurlijke borstvergroting

Voordelen borstvergroting met lipofilling

 • Liposuctie en borstvergroting kan in één en dezelfde behandeling
 • Lichaamseigen vet is een natuurlijk en zacht opvulmiddel
 • Weinig kans op afstoting
 • Vrijwel onzichtbare littekens
 • Geen vreemd lichaam, geen prothese
 • Natuurlijk resultaat

Nadelen borstvergroting met eigen vet

 • Maximaal 1 cupmaat groter - kleine borstvergroting
 • Enkel kleine volumevergroting mogelijk
 • Mogelijk meerdere behandelingen nodig.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een borstvergroting met eigen vet?

Kleine borsten Ė kleine borstvergroting

Wanneer u een kleine vergroting van de borsten wenst met een natuurlijk resultaat of een natuurlijk opvulmiddel verkiest boven een kunstmaig implantaat, is borstvergroting met eigen vet de ideale oplossing.

Bij asymmetrie van de borsten - evenwicht terugbrengen

Hebt u enige asymmetrie tussen beide borsten dan kan lipoffing - het toevoegen van wat extra volume - opnieuw evenwicht brengen.

Elasticiteit van de huid is vereist

Eén van de vereisten voor lipofilling van de borsten is dat uw huid voldoende elastisch moet zijn om het volume van de borst te kunnen dragen.

Bepaalde hoeveelheid vet

Om een mooi resultaat te bekomen is er uiteraard ook een bepaalde hoeveelheid vet nodig. Dit wordt bij voorkeur geoogst van de buik, de benen of op de heupen. Hoeveel cc er precies kan worden geoogst zal de chirurg bepalen tijdens het consult.

Veel gestelde vragen

 • Is het resultaat blijvend?
  JA. Het duurt enkele weken vooraleer de bloedkanaaltjes opnieuw in de borst zijn ingegroeid waardoor bepaalde vetcellen geen voedingsstoffen krijgen toegediend en dus zullen afsterven. Het aanvankelijk volume neemt wat af. De cellen die na drie maanden nog in leven zijn, zullen altijd aanwezig blijven.
 • Is deze behandeling nieuw?
  JA. De nieuwe techniek bestaat eruit dat het geoogste vet zorgvuldig wordt gezuiverd, voordat het opnieuw geïnjecteerd wordt. Deze moderne zuiveringstechniek zorgt ervoor dat enkel intacte, en dus levende vetcellen, worden overgezet. Daardoor is het resultaat veel nauwkeuriger, met blijvend resultaat.
 • Waar wordt het vet geoogst ?
  De chirurg zal, in samenspraak met de patiënt, vet oogsten bijvoorbeeld van de buik, billen of heup. Voor de regio’s waar het vet werd geoogst, raden we aan om gedurende 6 weken na de behandeling een gaine te dragen. Dit steunverband zal ervoor zorgen dat uw huid weer mooi glad wordt.
 • Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
  Meestal is 1 behandeling voldoende, maar u moet er toch rekening mee houden dat een herhalingsbehandeling gewenst kan zijn.
 • Kan het een cupmaatje groter?
  JA. Uw borsten kunnen 1 tot 1.5 cupmaat groter worden. Het is wel mogelijk dat er 2 tot 3 behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Wenst u een nog groter volume, dan is het beter dat u voor een borstprothese kiest.
 • Mag ik na de behandeling een BH dragen?
  JA. Na de behandeling moeten de borsten voldoende ondersteuning krijgen. Daarom adviseert de chirurg om gedurende een zestal weken een speciale sportbeha te dragen. Daarna kan u elke BH weer aan.
 • Kan ik liposuctie combineren met lipofilling van de borsten?
  JA. Beide ingrepen kunnen tijdens dezelfde behandeling. De meeste mensen combineren lipofilling van de borsten met liposuctie van 1 of meerdere regio’s. Uw lichaamssilhouet wordt daardoor aanzienlijk mooier.
 • Betaal ik extra voor liposuctie?
  JA. Het oogsten van het vet is niet hetzelfde als een liposuctie behandeling van een bepaalde regio. Wenst u liposuctie, dan betaalt u extra. De vetcellen van de liposuctie kunnen wel gezuiverd en gebruikt worden voor uw lipofilling.
 • Betaal ik extra voor het oogsten van de vetcellen?
  NEE. Het oogsten van vetcellen is in de prijs begrepen. Alleen als u een liposculptuur of liposuctie van maag, buik of dijen etc. wenst, dan betaalt u extra.
 • Kan borstvergroting met implantaten gecombineerd worden met een lipofilling behandeling?
  JA. Lipofilling kan als aanvulling op een borstvergroting met implantaten. Bent u erg slank tot mager, dan kan het toevoegen van extra vet aan de bovenzijde van de borst, een mooi, natuurlijk resultaat geven.
 • Krijg ik blijvende littekens?
  NEE. De zuivere vetcellen worden ingebracht in de borst via een dunne injectienaald. Dit zorgt ervoor dat er geen grote littekens worden gemaakt maar dat er enkel een kleine prikopening nodig is van enkele millimeters.
 • Is de behandeling pijnlijk?
  NEE. De behandeling kan onder plaatselijke verdoving in combinatie met slaapverdoving of onder narcose.

Uw consult voor lipofilling van de borsten

Tijdens het consultatiegesprek bespreekt u met de chirurg uw wensen en verwachtingen en wordt bepaald hoeveel en van welke regio vet zal geoogst worden.

De verdoving bij een natuurlijke borstvergroting

Borstvergroting met eigen vet kan onder plaatselijke verdoving, gecombineerd met een slaapverdoving. Hierdoor wordt het lichaam zo weinig mogelijk belast en merkt u niets van de ingreep. Zowel de donor zone als de te vullen zone worden behandeld met een verdovingsvloeistof die ook het bloeden tegengaat.

De behandeling "borstvergroting natuurlijk"

De vetcellen worden geoogst op een plek waar u een teveel aan vet hebt. De geoogste vetcellen worden gezuiverd van vocht en bloed. Kapotte cellen worden zorgvuldig verwijderd, zodat enkel de intacte, levende cellen overblijven.

Daarna worden de intacte vetcellen heel nauwkeurig, in heel kleine hoeveelheden, ingebracht in tientallen fijne kanaaltjes onder de huid. Hierdoor houden de getransplanteerde vetcellen maximaal contact met alle omliggende weefsels: huid, spieren en kraakbeen. De omliggende weefsels zorgen ervoor dat de getransplanteerde vetcellen voldoende zuurstof en voeding krijgen voor optimale ingroei.

Nazorg en resultaat bij een natuurlijke borstvergroting

Na de behandeling is het mogelijk dat de zone wat gezwollen en soms wat blauw is. In dat geval kan een coldpack, een ijszakje, helpen. In de dagen volgend op de behandeling nemen de zwelling en blauwverkleuring geleidelijk af.

Over het algemeen kent deze behandeling weinig complicaties. Het vet is lichaamseigen en dus 100% bio-compatibel. Indien er toch een infectie zou optreden na behandeling, kan een antibiotica kuur oplossing bieden.

Na de behandeling is meteen het eerste resultaat zichtbaar. Voor het definitieve resultaat moet u ongeveer een drietal maanden wachten.

Next-Day-Surgery-Service - Speciale Service voor lange-afstandspatiŽnten

De Wellness Kliniek is gelegen in Genk, net over de Belgisch-Nederlandse grens voor onze vele Nederlandse patiënten. Slechts een uurtje rijden vanuit Eindhoven en anderhalf uur vanuit Breda of Tilburg.

Wanneer u uit Nederland komt is het niet altijd handig om na een consult voor een borstvergroting met de plastisch chirurg een aantal weken te moeten wachten op de behandeling. Daarom bieden we een bijzondere service voor lange-afstandspatiënten: Next-Day-Surgery. Hierbij worden uw consultatie en de borstvergroting met eigen vet op aansluitende dagen uitgevoerd. De reserveringskost wordt in mindering gebracht op het totaalbedrag van uw behandeling. Zo hoeft u niet steeds heen en weer naar België te reizen.

Als u een behandeling of operatie overweegt is het belangrijk dat u een goede kliniek en arts kiest.

Maak een weloverwogen en geïnformeerde keuze.
Lees meer over de Kwaliteit van zorg van Wellness Kliniek België.

Vragen over borstvergroting?

Wat zijn de mogelijkheden voor borstvergroting? Hoe verloopt de ingreep? Wat zijn de mogelijke complicaties? Hoe bereid ik me voor? U vindt het antwoord op deze en andere vragen in onze handige gids.

Lees verder, vraag gratis online advies of maak een afspraak

Lees verder: info over de garantie op borstimplantaten »

Hebt u nog vragen? Aarzel dan niet om gratis online persoonlijk advies te vragen of maak een afspraak voor een vrijblijvend consult bij één van onze gespecialiseerde chirurgen. Lees meer info over borstvergroting bij Wellness Kliniek in België, net aan de grens met Nederland.

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Natuurlijke borstvergroting via eigen vet voor een beperkte, maar blijvende vergroting van uw borsten op een natuurlijke manier. De borsten worden vergroot op natuurlijke wijze met injecties van lichaamseigen vet (lipofilling) of met Macrolane injecties. Een veilige behandeling voor wat grotere en stevigere borsten of om ongelijkheid / asymmetrie tussen de borsten op natuurlijke wijze weg te werken. De prijs voor natuurlijke borstvergroting vindt u op de prijslijst borstvergrotingen.