• Borstvergroting nu 2600 EUR

  Borstvergroting kost nu tijdelijk 2600 euro incl. BTW. Slaapverdoving inbegrepen.
  Deze prijsaanbieding geldt voor implantaten van 200 cc tot 500 cc! Aanbod geldig tot 30/06/2020

Herstel na borstvergroting

E-consulten

Bel ons nu om uw e-consult te boeken met een van onze artsen of boek online.

U verblijft na uw borstvergroting nog enkele uren in de kliniek. Na de behandeling krijgt u licht verteerbaar voedsel zoals water, thee en beschuit. U mag pas naar huis wanneer de chirurg en de anesthesist het verantwoord vinden.

Vlak na de operatie ervaart men soms spierpijn ter hoogte van borstkas en rug, ook kunnen uw borsten gespannen aanvoelen. Het duurt enkele dagen voordat het borstimplantaat zich ingenesteld heeft.

Geniet van de rust na uw borstvergroting

 • Door te bewegen voorkomt u rug-, nek- en/of schouderklachten. U mag rustig wandelen, fietsen en licht huishoudelijk werk doen. Na 1 week mag u weer zelf autorijden.
 • Het is belangrijk dat u voldoende rust neemt en armbewegingen boven de schouder en bruuske lichaamsbewegingen vermijdt.
 • Blijf wel normaal in beweging om de kans op trombose of embolie te beperken.
 • Vermijd gedurende 3 weken zwaardere huishoudelijke taken. Wees ook voorzichtig met het dragen van zware tassen of jonge kinderen.
 • Afhankelijk van uw beroep kan u na 1 à 2 weken meestal weer aan het werk.
 • Na 3 tot 6 weken kan u alle activiteiten, ook sportinspanningen, hervatten.

Hechtingen verwijderen na borstvergroting

Na ongeveer 14 dagen mogen uitwendige hechtingen verwijderd worden. Dit is eenvoudig en kan door een verpleegkundige of huisarts gedaan worden.

De hechtingen mogen ook gewoon blijven zitten. Ze lossen na ongeveer 6 weken vanzelf op.

Veel gestelde vragen

 • Moet ik een speciale BH dragen na de behandeling?
  Om de druk op de borstklier en de prothese goed te verdelen, is het belangrijk dat u na de operatie een niet voorgevormde beha, zonder beugels, draagt. U draagt de beha tot 6 weken na de operatie. U kan de speciale postoperatieve (sport-) beha verkrijgen in de Wellness Kliniek.
 • Wanneer mag ik weer onder de douche?
  De wondjes en het verband moeten droog blijven totdat alle hechtingen verwijderd zijn. Pas na 3 weken kan u weer helemaal onder de douche. Zorg ervoor dat u zich na het douchen goed afdroogt en u uw sportbeha meteen weer aandoet. Na 6 weken mag u weer in bad.
 • Wat kan ik verwachten? Wat is normaal?
  Spierpijn ter hoogte van de borstkas en de rug, pijn en een branderig of stekend gevoel aan de wondjes, gezwollen borsten, blauwe plekken en bloeduitstortingen. Het is mogelijk dat u meer last hebt aan één borst.
 • Ik heb koorts na de operatie. Is dit normaal?
  Het is mogelijk dat u de eerste dagen na de behandeling een temperatuursverhoging hebt. Dit is een normale reactie van het lichaam op de operatie. Mocht u echter na 1 week nog een temperatuursverhoging hebben of is de verhoging meer dan 38,5 °C dan kan u best contact met ons opnemen.
 • Het litteken lijkt slordig gehecht?
  Het kan zijn dat de wondrandjes rimpelig gehecht zijn. Deze speciale hechttechniek wordt gebruikt om zo weinig mogelijk ontsierende littekens te veroorzaken en uiteindelijk een zo optimaal resultaat te bekomen. Dit rimpelige resultaat zal na verloop van tijd vanzelf verdwijnen.
 • Mijn borst maakt een raar geluid?
  Het is mogelijk dat u knisperen voelt of hoort als u over uw borst(en) strijkt. Dit knisperen heeft te maken met de (nog) aanwezige luchtbelletjes rondom de prothese. Het knisperen verdwijnt spontaan enkele dagen na de operatie.
 • Komt het gevoel vanzelf terug?
  Uw tepels kunnen gevoeliger reageren, minder gevoelig zijn of soms zelfs gevoelloos. Dit zal zich meestal weer naar de normale uitgangssituatie herstellen.
 • Wanneer is het litteken definitief?
  Het litteken kan de eerste 3 maanden roder en dikker worden. Het neemt daarna in vurigheid af en wordt steeds zachter en lichter. Het heeft meestal 12 tot 18 maanden nodig om helemaal te verbleken. Hebt u een gepigmenteerde (donkere) huid, dan wordt de kleur van het litteken donkerder.
 • Wanneer mag ik weer in de zon?
  Voor een mooi eindresultaat is het belangrijk dat u de littekens beschermt tegen de zon of zonnebank. Smeer ze, de eerste 12 maanden, in met een zonnecrème met hoge beschermingsfactor.
 • Wanneer zie ik het eindresultaat?
  Het genezingsproces duurt minimaal 3-6 maanden. Het uiteindelijke resultaat is pas vanaf dan zichtbaar.
 • Hoe kan ik complicaties voorkomen?
  Om de kans op infectie te voorkomen is het belangrijk dat u de wondjes schoon en droog houdt totdat ze volledig genezen zijn. Om het risico op doorbloedingsstoornissen te verkleinen, hebben we u aangeraden om voor de operatie te stoppen met roken. Houd nu nog minstens 4 weken vol.

Controle consult

U bent steeds welkom in de Wellness Kliniek voor een nazorg consult.

Al onze zorgen na behandeling zijn gratis. Aarzel niet om ons te bellen ons voor een afspraak.

Bereikbaarheid Wellness Kliniek

Na uw borstvergroting krijgt u het medisch permanentie nummer van de Wellness Kliniek mee. Contacteer uw chirurg in geval van probleem of bij twijfel. 

Onze artsen staan, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar klaar voor u.

Lees verder, vraag gratis online advies of maak een afspraak

Lees verder: bekijk de prijzen voor een borstvergroting »

Aarzel niet om gratis online persoonlijk advies te vragen of maak een afspraak voor een vrijblijvend consult bij één van onze gespecialiseerde chirurgen. Lees meer info over borstvergroting bij Wellness Kliniek België.

Vragen over borstvergroting?

Wat zijn de mogelijkheden voor borstvergroting? Hoe verloopt de ingreep? Wat zijn de mogelijke complicaties? Hoe bereid ik me voor? U vindt het antwoord op deze en andere vragen in onze handige gids.

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Herstel na borstvergroting & nazorg borstvergroting: op deze pagina leest u meer over onze nazorg en de herstelperiode na een borstvergroting operatie. De innesteling van het borstimplantaat duurt enkele dagen. De borsten kunnen dan ook enige tijd gespannen aanvoelen en kort na de operatie heeft men soms spierpijn aan de borstkas en de rug. Bij de Wellness Kliniek België kan u steeds terecht voor gratis nazorgen na de behandeling. Voor dringende vragen of hulp kan u altijd 7/7 terecht op ons permanentienummer.