• Borstverkleining vanaf 2550 EUR

  Verkleinen van te zware borsten.
  Slaapverdoving inbegrepen. Prijzen zijn exclusief BTW.

Borstverkleining - Borsten verkleinen

Hebt u te grote borsten en voelt u zich hierdoor onzeker of ondervindt u hierdoor fysieke klachten zoals rug-, nek- of schouderklachten? Dan kan een borstverkleining uitkomst bieden.

Het verkleinen van de borsten is chirurgie op maat. Immers we zijn allemaal anders en zo zijn ook onze borsten. De ingreep zorgt ervoor dat u kleinere en stevigere borsten krijgt.

Hebt u eerder erg hangende borsten dan is een borstlift aangewezen.

Verkleinen van te grote of te zware borsten

Borstverkleining voor vrouwen, mannen of meisjes met te zware borsten

Vindt u uw borsten te groot en overweegt u een borstverkleining? Het verkleinen van de borsten is één van de meest populaire plastische operaties omdat veel mensen er erg goed mee geholpen zijn. Een borstverkleinende operatie vereist een individuele aanpak, voornamelijk wat betreft de gewenste maat na de ingreep.  De chirurg zal in overleg met u de beste weg uitstippelen.

Dames die te zware borsten hebben en zich daardoor minder prettig voelen, kunnen een borstverkleining of een borstlift overwegen. Maar ook heren, die last hebben van borstkliervorming, komen hiervoor in aanmerking.

Een minder gekende ingreep is het remmen van de groei van het klierweefsel. Deze behandeling is ideaal voor meisjes die dreigen te zware borsten te krijgen.

De ingreep duurt twee tot drie uur en gebeurt onder slaapverdoving. Afhankelijk van het soort operatie, wordt u één of twee dagen opgenomen. Soms gebeurt de ingreep poliklinisch zodat u dezelfde dag weer naar huis kan.

Na een borstverkleining blijft het geven van borstvoeding vaak mogelijk. Dit hangt voornamelijk af van de gebruikte chirurgische techniek. Wanneer dit voor u belangrijk is, bespreek dit dan met uw chirurg tijdens het consult.

Borstverkleining bij dames

De borst wordt verkleind door het weghalen van een hoeveelheid huid en klierweefsel. De tepel wordt hoger geplaast en meestal verkleind. U hebt dan een circulair littekentje rond de tepelhof met een staartje naar de borstplooi toe. De littekens zullen na verloop van tijd verbleken en minder opvallen. Deze operatiemethode heeft verschillende variaties die indien nodig met u besproken worden.

Borstverkelining bij meisjes

Jonge meisjes met al vroeg erg grote borsten kunnen baat hebben bij liposculptuur om zo de borsten te verkleinen en verdere groei van het borstweefsel te remmen. Er blijven dan geen littekens zichtbaar. Wanneer de ingreep tijdig gebeurt, kan ingrijpende borstverkleinende chirurgie misschien later vermeden worden.

Borstverkleining bij heren

Ook mannen kunnen last hebben van borstvorming. Overtollig borstklierweefsel wordt endoscopisch verwijderd soms in combinatie met liposculptuur. Via een klein sneetje ( ongeveer 2 cm) in de tepelhof worden de instrumenten ingebracht in het lichaam. Zo kan de arts de borstklier losmaken van huid en spier en volledig verwijderen. Lees meer over deze behandeling op onze informatie pagina over borstverkleining mannen (gynaecomastie).

Borstverkleining voor- en na foto - voor Borstverkleining voor- en na foto - na

Borstverkleining voor- en na foto

Na 3 maanden zijn de littekens rood, daarna beginnen ze te vervagen - verbleken. Na 18 maanden ziet u definitief resultaat en is het lijntje rond het tepelhof en op de borst witter geworden.  

Borstverkleining voor- en na foto - voor Borstverkleining voor- en na foto - na

Borstverkleining voor- en na foto

Standaard resultaat 3 maanden na borstverkleining:

 • wegname van overtollige huid.
 • wegname van overtollig klierweefsel
 • liften van blijvend klierweefsel
 • verplaatsen van de tepel.
 • correctie tepelhof: grootte en vorm
Borstverkleining bij mannen voor- en na foto - voor Borstverkleining bij mannen voor- en na foto - na

Borstverkleining bij mannen voor- en na foto

Correctie gynaecomastie & gezwollen tepels:

 • verwijdering overtollig borstklierweefsel
 • verwijdering overtollig vetweefsel
 • verkleinen van tepelhof: grootte en vorm van de tepel

Borstverkleining met plastische chirurgie

De verdoving bij borstverkleining

 • Bij een borstverkleining is geen narcose nodig! U hebt dus ook geen last met de bijwerkingen van een traditionele narcose!

Door de vooruitgang in de verdovingstechnieken zijn uitgebreide cosmetische ingrepen, ook borstchirurgie, mogelijk zonder dat u blootgesteld wordt aan de bijwerkingen van een narcose.

Door efficiëntere pijnstilling, met bijkomende plaatselijke verdoving, is nog maar een lichte vorm van slaap- of roesverdoving nodig in plaats van een diepe narcose. u krijgt in tegenstelling tot de traditionele narcose geen tube in de keel, om machinaal te worden beademd. U krijgt geen spierverslappende medicatie toegediend.

 • Slaapverdoving: u blijft zelf ademen en slikken terwijl u toch slaapt en geen pijn voelt.

In de regel bent u een paar uur na de ingreep weer fit en gespaard gebleven van de nare bijwerkingen van een traditionele narcose. Cosmetische chirurgie is hierdoor veiliger geworden. Ook gecombineerde ingrepen kunnen hierdoor veilig worden uitgevoerd. Zo is het nu mogelijk om bijvoorbeeld uw borstlift te combineren met een ooglidcorrectie.

 • Slaapverdoving maakt uw chirurgie veiliger!

Risico's en complicaties bij borstverkleining

Wanneer er gekozen wordt om de tepel te verplaatsen, kan het gevoel en het reageren van de tepels soms tijdelijk wat minder zijn. Meestal komt dit na enkele weken of maanden weer helemaal goed.

Permanent verlies van gevoel in de tepel of een doorbloedingsstoornis, waardoor gedeeltelijk of geheel verlies van de tepel mogelijk is, kan ook optreden. Roken kan hiertoe aanleiding geven. Minstens 3 weken vůůr de operatie en 3 weken na de operatie met roken te stoppen is dan ook aangewezen. Permanente gevoels- en doorbloedingsstoornissen zijn uitzonderlijk.

In de regel gaat alles gewoon goed en hebt u heel veel plezier van uw borstverkleining.

Nazorg en herstel na het verkleinen van de borsten

Na de operatie zijn de verkleinde of gelifte borsten stevig verbonden. Bij elke borst komt onder het verband een slangetje (drain) uit om bloed en wondvocht af te voeren. Na ťťn of enkele dagen zullen de drains weer verwijderd worden.

Wij raden meestal aan om de eerste weken na de operatie dag en nacht een BH zonder beugels te dragen. De hechtingen kunnen na twee weken verwijderd worden.

Na ťťn week kan u de meeste van uw dagelijkse werkzaamheden weer hervatten. Met het zwaardere werk zoals sporen of tillen wacht u best 6 weken.
Borstverkleining voor- en na foto - voor Borstverkleining voor- en na foto - na

Borstverkleining voor- en na foto

Werkwijze:

 • wegname van overtollige huid.
 • wegname van overtollig klierweefsel
 • liften van blijvend klierweefsel
 • verplaatsen van de tepel.
 • correctie tepelhof: grootte en vorm
Borstverkleining voor- en na foto - voor Borstverkleining voor- en na foto - na

Borstverkleining voor- en na foto

 • Een borstverkleining duurt 2 uur.
 • U blijft meestal één nacht in onze kliniek.
 • Na 2 weken worden de hechtingen verwijderd
 • Na 6 weken bent u helemaal hersteld
 • Na 18 maanden zijn de littekens verbleekt

Ervaringen van onze patiŽnten met borstverkleiningen

Uw afspraak voor een borstverkleining consult vanuit Nederland

Maak een afspraak voor een vrijblijvend (intake) consult voor het verkleinen van uw borsten. U kan hier al uw wensen en verwachtingen met de plastisch chirurg bespreken. De gespecialiseerde arts kan dan aangeven of de ingreep aan uw verwachtingen kan voldoen. Onze plastisch chirurgen hebben ruime ervaring met borstcorrigerende operatietechnieken en zullen in overleg met u de beste chirurgische methode bepalen.

Op het consult bespreken we alles wat met de behandeling te maken heeft. We besteden extra aandacht aan welke methode voor u het mooiste resultaat geeft, de mogelijke risico’s van uw behandeling en de nazorg. De arts evalueert uw borsten, houdt rekening met uw lichaamsbouw en adviseert welke behandeling voor u het meest geschikt is om aan uw verwachtingen te voldoen.

Boek hier online uw afspraak voor een consultatie.

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa - privť kliniek bekroond met EN 15224-kwaliteitscertificaten

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, 8 behandelkamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 18 bedden en 10 privékamers met badkamer. Alle artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Borstverkleining: borsten verkleinen: kleinere borsten: plastische chirurgie - cosmetische chirurgie borsten: prijzen / kosten. Borstverkleining, Borstversteviging, Borstlifting , INFO, voor/na FOTO's! Borstcorrectie: Borstverkleining, Borstversteviging, verstevigen van borsten: cosmetische plastische chirurgie: de kosten.Borstverkleining: het verkleinen, het verstevigen van te grote borsten. Plastische chirurgie voor grote borsten. vergoeding borstverkleining. In Belgie en Nederland. INFO Borst correctie, borstverkleining en borstversteviging, voor/na FOTO's verkleinen, liften en verstevigen van de borsten. operatie borsten, correctie grote borsten: kleinere borsten: Borstcorrectie: verkleinen van borsten.. liften van borsten.. en verstevigen van borsten: borstcorrectie een populaire ingreep in Nederland en Belgie. Zoekopdrachten verwant aan: borstverkleining,  borstverkleining vergoeding, borstverkleining foto's,  borstverkleining kosten en vergoeding,  borstverkleining in belgie,  borstverkleining in nederland, borstverkleining ervaringen, borstverkleining resultaten. Borstverkleining verzekering: hebt u een particuliere verzekering? meer over borstverkleining in Belgie, ook over kosten, prijzen. Borsten verkleinen: borstverkleining Belgie. Borstlifting in Belgie en Nederland. INFO Borst correctie, borstverkleining en borstversteviging, voor/na FOTO's verkleinen, liften en verstevigen van de borsten. Borstcorrectie: verkleinen van borsten: risico's en complicaties borstverkleining.