Lipfillers zijn de ultieme keuze voor wie droomt van vollere en mooi gedefinieerde lippen. Ze bieden niet alleen een directe volumeboost, maar verbeteren ook de contouren van je lippen, waardoor een meer symmetrisch, sensueel en jeugdig uiterlijk wordt gecreëerd. Perfect voor elke vrouw (en man) die haar glimlach wil verfraaien met een minimale ingreep en maximaal resultaat! Kies voor mooie, volle, sensuele lippen en maak vandaag nog een afspraak.

Lippen opspuiten België

Wil je graag dikkere lippen? Je dunne lippen opvullen? Volle lippen middels een lipvergroting? Je lippen laten opspuiten met fillers is dé oplossing. Veelal zal je een geschikte kandidaat zijn voor de behandeling, maar de arts bij Wellness Kliniek informeert je altijd vooraf over het verwachte resultaat. Soms is lippen liften een efficiëntere ingreep voor je. Dit komt aan bod tijdens het vrijblijvend consult lipvergroting bij Wellness Kliniek.

Lipfillers België? Onze ISO 9001 kwaliteitsgarantie garandeert veilige zorg. Daarnaast wonnen we al meerdere keren de WhatClinic Award voor uitstekende patiënten ervaringen.


Lipfiller voor en na foto’s

Natuurlijke lipfillers bij Wellness Kliniek!

De artsen bij Wellness Kliniek geven de voorkeur aan natuurlijke lipfillers van hyaluronzuur, omdat deze door vrijwel iedereen uitstekend verdragen worden. Hyaluronzuur is namelijk een stof die van nature ook in het lichaam aanwezig is, en zorgt voor versteviging van de lippen. Een filler boost zorgt voor extra stevigheid en volume. Qua merken wordt gekeken wat het beste bij je past. Deze fillers zijn goedgekeurd door toonaangevende gezondheidsinstanties, en worden al jaren veilig gebruikt.

Wat kosten lippen fillers?

Bij Wellness Kliniek hanteren we een all-in lipfillers prijs per ml, zoals lipfiller 0,5 ml en lipfillers 1 ml. Ook vragen we een vaste prijs per behandeling. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan. De btw zit tevens inbegrepen. In onze overzichtelijke prijstabel vind je de lipfillers kosten terug.

Lippen opvullen | Filler 0.5 ml 320
Lippen opvullen | Contour accentueren | 0.5 ml 320
Lippen opvullen | Filler 1 ml 425

Alle prijzen zijn BTW inclusief.

Kies voor onze Next Day Surgery Service

Lipfillers bieden een snelle en efficiënte manier om vollere, mooier gevormde lippen te krijgen, wat kan leiden tot een meer symmetrisch en aantrekkelijk gezicht. Deze niet-chirurgische ingreep heeft minimale hersteltijd, waardoor je snel je dagelijkse activiteiten kunt hervatten. Het resultaat is direct zichtbaar. Wellness Kliniek ontvangt patiënten van over de hele wereld. Wil je bij ons je lipfillers laten plaatsen? Je kunt terecht bij Wellness Kliniek België (Genk) en Wellness Kliniek Spanje (Barcelona). Zo kun je de behandeling bijvoorbeeld ook combineren met een vakantie.


Lees meer over Next Day Surgery

Veelgestelde vragen over lipfillers

We snappen dat je flink wat vragen hebt over lipfillers. Van de behandeling tot het resultaat en eventuele leefregels, lees er hieronder meer over. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Het team bij Wellness Kliniek staat klaar om al je vragen te beantwoorden.

Wanneer kiezen voor lipfillers?

Fillers in lippen worden veelal vanuit esthetisch oogpunt gekozen. Dikke lippen zijn hot! Het behoort helemaal tot de schoonheidstrends van tegenwoordig! En doordat lipfillers een tijdelijk effect hebben, zit je er tevens niet permanent aan vast. Je kunt kiezen voor erg subtiele lipfillers, of opvallende en extra grote lippen. De arts bij Wellness Kliniek geeft je graag persoonlijk advies over wat mooi bij je gezicht past.

Naast esthetische redenen vanuit het feit dat dikke lippen helemaal in zijn, kan het ook zijn dat je door ouderdom volume in de lippen bent verloren. Van nature is hyaluronzuur in de huid aanwezig – dit maakt onder meer de lippen stevig en vol. Maar naarmate we ouder worden neemt de hoeveelheid hyaluronzuur af. Met lipfillers van hyaluronzuur kunnen de stevigheid en het volume hersteld worden.

Voor wie zijn lipfillers geschikt?

Voor iedereen die graag dikkere lippen zou willen. Wij plaatsen lipfillers vanaf een leeftijd van 18 jaar. Wel word je eerst door de consulterend arts beoordeeld, of je lippen geschikt zijn voor lipfillers, maar dat zal vrijwel altijd het geval zijn.

Hoe gaat het plaatsen van lipfillers in zijn werk?
 1. Eerst wordt een verdovende crème op de lippen aangebracht.
 2. Middels een injectie (fijne naald of canule) wordt de filler ingebracht in de gewenste gebieden van de lippen.
 3. Na de lipfillers behandeling volg je de instructies van je arts op.
Hoe lang duurt het plaatsen van lipfillers?

Lipfillers plaatsen neemt normaal gezien circa 15 tot 30 minuten in beslag, maar de precieze tijd kan afhangen van de omvang van de behandeling.

Kan ik zelf de dikte van fillers lippen kiezen?

Ja, in bepaalde mate wel. Je kunt bijvoorbeeld foto’s meenemen naar het consult, zodat je aan je behandelend arts kunt laten zien wat jij mooi vindt qua lippendikte en vorm. Vaak zal het resultaat met één behandeling behaald kunnen worden, maar soms dient de filler ook opgebouwd te worden. Dan leg je eenmalig de basis en kun je de lippen steeds dikker laten opspuiten. Uiteraard ontvang je persoonlijk advies over wat mooi bij je gezicht past, zodat het resultaat (enigszins) natuurlijk eruit blijft zien.

Is het resultaat van lipfillers blijvend?

Nee, lipfillers blijven circa 6 tot 18 maanden zitten. Dit kan niet precies benoemd worden, omdat ieder lichaam anders is en zo ook de snelheid waarmee je lichaam de filler afbreekt (je individuele metabolisme). Na verloop van tijd zal je het effect van de lipfiller geleidelijk zien verminderen en kun je een herhaalbehandeling overwegen.

Hoe vaak is een herhaalbehandeling voor lipfillers nodig?

Eens per half jaar tot anderhalf jaar. Dit hangt ook af van je eigen voorkeur en de snelheid waarin je lichaam de natuurlijke lipfiller afbreekt. Ook als je dikkere lippen wilt, en de lipfillers wilt ‘opbouwen’, kun je in het begin wat vaker een herhaalbehandeling plannen. Vraag persoonlijk advies bij je arts tijdens een vrijblijvend consult.

Welke merken lipfillers gebruiken jullie?

Lipfillers vallen onder de categorie geneesmiddelen, waarbij het niet is toegestaan om reclame te maken voor specifieke merken. Het is raadzaam om goed geïnformeerd te zijn voordat je een behandeling ondergaat.

De merken hyaluronzuur fillers voor lippen die we bij Wellness Kliniek gebruiken, zijn Restylane, Juvédern en Belotero. Deze fillers zijn goedgekeurd door toonaangevende gezondheidsinstanties en hebben een lange geschiedenis van gebruik in cosmetische procedures. Ze zijn veilig als ze worden gebruikt door gekwalificeerde en ervaren professionals.

Zijn lipfillers veilig?

Ja. Lipfillers worden over het algemeen als veilig beschouwd wanneer ze worden toegediend door een gekwalificeerde en ervaren professional in een goede kliniek. De meeste lipfillers bestaan uit hyaluronzuur. Echter, zoals bij elke medische procedure, zijn er risico's verbonden aan het gebruik van lipfillers, waaronder infecties, blauwe plekken, zwellingen of asymmetrie. Wij zorgen ervoor dat je bij een expert terecht komt die goed opgeleid en gecertificeerd is, zodat je in veilige handen bent.

Veilige lipfillers zijn van hyaluronzuur, wat een stof is die van nature ook in het lichaam voorkomt. Het is dus een lichaamseigen stof, zodat de kans op afstoting of allergische reactie uiterst klein is..

Doet het plaatsen van lipfillers pijn?

Nee hoor! Door vooraf een verdovende crème op je lippen te smeren, zorgt de arts bij Wellness Kliniek ervoor dat je geen pijn ervaart. Het voelt als minimale speldenprikjes. Heb je in het verleden ergens anders lipfillers laten plaatsen en wel pijn gevoeld? Dan was er waarschijnlijk geen, onvoldoende of onjuiste verdovende crème gebruikt.

Doen lipfillers pijn na plaatsing?

Nee, na enkele dagen voelen je lipfillers als natuurlijke lippen. De zwelling is weggetrokken. Twijfel je over het resultaat of heb je het gevoel dat je fillers lippen mislukt zijn? Neem dan altijd contact op met je behandelend arts.

Wat zijn de risico’s van lippen opspuiten?

Elke chirurgische behandeling kent risico’s, zoals infecties, allergische reacties of ontevredenheid over het esthetische resultaat. Het is daarom belangrijk dat vooraf je verwachtingen worden besproken met de behandelend arts. Gelukkig geeft het opspuiten van lippen met hyaluronzuur fillers weinig kans op complicaties, zodat je weinig risico loopt.

Herstel lipfillers: moet ik ergens rekening mee houden?

Na het injecteren van lipfillers is het belangrijk om de instructies van je arts op te volgen voor een snel en gezond herstel.

 • Vermijd gedurende de eerste paar dagen intense fysieke activiteit en blootstelling aan hitte of extreme kou.
 • Minimaliseer de blootstelling aan direct zonlicht.
 • Vermijd het gebruik van bloed verdunnende medicijnen of supplementen, tenzij anders voorgeschreven.

Voor het lipfiller herstel is het tevens belangrijk dat je voldoende drinkt, gezond eet, en het aanraken van het behandelde gebied zo goed als mogelijk voorkomt. Hoewel er zelden tot nooit problemen optreden na het plaatsen van lipfillers, kun je bij eventuele zorgen of ongewone symptomen altijd contact opnemen met je arts.

Lipfillers nazorg: wat mag ik verwachten?

In de eerste 24 tot 48 uur is het slim om het natuurlijke herstelproces van het lichaam het werk te laten doen. Leefregels en nazorg lipfillers wordt uitvoerig besproken door je behandelend arts. Heb je specifieke vragen, stel ze dan zeker aan je arts.

Na lipfiller injecties kun je zwelling en blauwe plekken krijgen. Deze worden na enkele dagen tot een week minder zichtbaar. Vermijd zware inspanning, zon en sauna, en wacht enkele dagen met make-up en lippenstift om infecties te voorkomen. Daarna is het goed om je lippen te hydrateren met een balsem of Arnica crème.

Zwelling na lipfillers, is dat normaal?

Lijken je lippen extreem gezwollen na het plaatsen van lipfillers? Dat kan per persoon verschillen en is normaal gezien geen reden tot zorgen (tot maximaal 3 dagen na de behandeling). Je kunt koude kompressen gebruiken om de zwelling te verminderen. Je arts kan je hierover adviseren.

Blauwe plekken na lipfillers, is dat normaal?

Rond de injectieplaatsen kun je lichtelijk last krijgen van blauwe plekken. Of je dit krijgt is per persoon verschillend en normaal gezien verdwijnt het binnen enkele dagen. Is dit niet het geval, neem dan contact op met je arts. Je arts kan je bovendien bepaalde crème of gel (Arnica) voorschrijven om het herstel te versnellen.

Mag ik sporten na lipfillers?

In de eerste 24 tot 48 uur na de behandeling is het niet aanbevolen om intense fysieke activiteiten uit te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld prima wandelen, maar echt hoge (krachttraining) druk zetten op je lichaam kun je beter niet doen. Je kunt je eigen sportroutine het best even overleggen met je arts voor persoonlijk advies.

Mag ik kussen na lipfillers?

Hoewel je misschien niet kunt wachten om iemand te zoenen met je prachtige, volle lippen, adviseren we je om intensief kussen (druk zetten) tot 48 uur na het plaatsen van de filler te vermijden. Zo kun je eventuele zwelling of verstoring van de filler voorkomen.

Mag ik vaseline na lipfillers smeren?

Hoewel wordt gedacht dat vaseline verzacht, is het toch beter om tot 48 uur geen vaseline op de lipfiller lippen te smeren. Dit kan namelijk irritaties en infecties veroorzaken.

Mag ik make-up gebruiken na lipfillers?

Beter wacht je tot 48 uur met het opbrengen van make-up op je lippen. Lippenstift na lipfillers, of het smeren van foundation in het behandelde gebied, kan zorgen voor infecties of irritaties. Make-up op de rest van gezicht kan natuurlijk wel.

Mag ik roken na lipfillers?

Het advies is om tot 48 uur na lipfillers niet te roken, omdat hiermee het risico op zwelling en infectie verhoogd wordt. Het is niet zo dat je standaard last krijgt van zwelling en infectie als je wel rookt, maar het vergroot dus de kans en is daarmee een risico.

Mag ik eten na lipfillers?

Ja. Na lipfillers kun je gewoon eten, maar kies de eerste uren voor zachte of vloeibare voeding om druk op je lippen te vermijden. Hete of gekruide gerechten en zure gerechten kunnen de zwelling verergeren. Kruiden en hete pepertjes kunnen namelijk irritatie veroorzaken als ze in contact komen met de lip. Geef de voorkeur aan wat zachter voedsel om de druk op de lippen te vermijden.

Gebruik bij het drinken een rietje om direct contact met je lippen te minimaliseren.

Mag ik mijn lippen masseren na fillers?

Nee! Hoewel het misschien juist logisch lijkt om de lippen te masseren na de fillers, is dit juist geen goed idee. De zwelling zal toenemen in plaats van afnemen, waardoor het herstel langer duurt. Je kunt in het slechtste geval zelfs de vorm van je fillers verpesten. Kortom, gewoon minimaal 48 van afblijven en het natuurlijk herstel van het lichaam het werk laten doen. Volg verder altijd de adviezen van je behandelend arts op.

Hoe lang blijven lipfillers zitten?

Lipfillers van hyaluronzuur, die de artsen bij Wellness Kliniek gebruiken, blijven 6 tot 18 maanden zitten, afhankelijk van hoe snel het lichaam deze afbreekt. Op den duur zullen de lipfillers oplossen, en zullen je lippen er weer uitzien als vóór de behandeling. Op de algemene vraag: ‘hoe lang blijft lipfiller zitten?’, is het ook belangrijk om te weten dat dit per gekozen product en per persoon (metabolisme) kan verschillen.

Kan ik mijn lipfillers verwijderen?

Ja, hyaluronzuur fillers kunnen worden verwijderd met behulp van hyaluronidase, een enzym dat het hyaluronzuur afbreekt. De behandeling met hyaluronidase wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde arts en bestaat uit het injecteren van het enzym in de behandelde gebieden. Hierdoor wordt het hyaluronzuur in de filler sneller afgebroken, waardoor het effect van de filler wordt verminderd of geheel wordt opgeheven.

Lijk ik na opspuiten lippen nog op mezelf?

Jazeker! De artsen bij Wellness Kliniek hebben als doel om je te helpen om een verbeterde versie van jezelf te worden. Met lipfillers zorg je ervoor dat je mond esthetisch gezien beter bij je wensen aansluit. Uiteraard streeft de behandelend arts naar een gebalanceerd resultaat, zodat je ook echt een hele mooie look krijgt dankzij de lipfillers!

Wat zijn de lipfillers voordelen en nadelen?
 • Voordelen lipfillers: Hiermee krijg je het volume in je lippen zoals je dat graag zou willen hebben. Juist doordat fillers na verloop van tijd uitwerken, is het resultaat niet-permanent, en is het dus laagdrempelig om te proberen. Middels kleine injecties kan gekeken worden wat je mooi vindt, en opschalen kan altijd nog. Niet voor niets is deze behandeling tegenwoordig super populair. Het is laagdrempelig en qua prijs erg voordelig ten opzichte van veel andere vormen van esthetische chirurgie. Iedereen kan het proberen.
 • Nadelen lipfillers: het plaatsen van lipfillers kan verslavend werken, iemand wil steeds dikkere lippen, totdat het uiteindelijk op een onnatuurlijke duckface lijkt. De behandelend arts bij Wellness Kliniek zal je daarom altijd goed informeren en geeft ook zeker aan als hij of zij het vermoeden heeft dat je ‘doorslaat’, zodat we dit nadeel van lipfillers vermijden. Daarnaast kan het niet-permanente van lipfillers als voordeel worden gezien, maar kan het ook een nadeel zijn, omdat herhaalbehandelingen nodig/wenselijk zijn.
Vollere lippen zonder fillers, kan dat ook?

Wil je volle lippen zonder fillers, dan zijn er bepaalde producten op de markt die beloven om je vollere lippen zonder lipfillers te geven. Denk aan lipscrubs op de doorbloeding te verbeteren. Ook zijn er make-up technieken om je lippen groter te laten lijken.

Heb je last van een kleine, dunne bovenlip? En zou je daar graag fillers willen? Soms biedt een liplift beter uitkomst voor jou. Dit is een permanente ingreep om de bovenlip te liften door het reepje huid tussen neus en lippen te verkorten. Lippen liften zonder fillers is tevens een ingreep die uit wordt gevoerd door de gespecialiseerde artsen bij Wellness Kliniek.

Wat zijn de beste lipfillers?

De beste lipfillers bevatten hyaluronzuur, vanwege hun natuurlijke compatibiliteit met het lichaam en hun vermogen om vocht aan te trekken en vast te houden. Deze fillers bieden een tijdelijke maar natuurlijk ogende vergroting en zijn omkeerbaar indien nodig.

De beste lipfiller hangt af van een aantal factoren. We raden je aan om daar goed over te laten informeren als je een arts of kliniek kiest, voordat je de keuze maakt voor een bepaalde lipfiller. Wellness Kliniek is een toonaangevende kliniek en adviseert het volgende:

 • Materiaal: Lipfillers van hyaluronzuur zijn een goede keuze, omdat dit een lichaamseigen stof is die dus ook door vrijwel iedereen veilig opgenomen wordt in het lichaam.
 • Merk: Restylane, Juvéderm en Belotero worden vaak gebruikt vanwege hun veiligheid en effectiviteit. Deze merken worden ook wel de beste lipfiller merken genoemd.
 • Persoonlijk advies voor jouw lippen: De beste lipfiller hangt ook af van jouw lippen. Gedegen persoonlijk advies is daarom erg belangrijk, onder meer over het beste merk lipfiller voor jouw lippen, en ook over de hoeveelheid (ml filler) dat aanbevolen wordt om het gewenste resultaat voor jouw lippen te bereiken.
 • Ervaren arts: Het plaatsen van lipfillers is een vak apart en het is daarom belangrijk dat je voor een arts en kliniek kiest met aantoonbare ervaring.

De beste lipfiller bestaat dus uit een combinatie van zaken. Je kunt namelijk nog zo’n ‘kwalitatief merk’ kiezen, maar zonder persoonlijk advies en een goede manier van lipfillers plaatsen, zal je dat ook terugzien in het resultaat.

Wie is de beste arts voor lipfillers plaatsen?

Bij Wellness Kliniek werken specialisten die jarenlange ervaring hebben met het plaatsen van lipfillers. Behandelaars en fillers voldoen aan de hoogste maatstaven. Meer informatie over de artsen bij Wellness Kliniek vind je op de pagina over chirurgen en specialisten. Er zijn veel goede artsen die lipfillers kunnen plaatsen. Wij raden je aan om altijd een behandelaar te kiezen die aantoonbare ervaring heeft en in een centrum werkt met een kwaliteitslabel. Je mag daar dus ook gerust naar vragen alvorens je de knoop doorhakt.

Wat is de beste kliniek voor lipfillers plaatsen?

Er bestaan meerdere goede klinieken voor het plaatsen van lipfillers. Zo staan Wellness Kliniek België en Barcelona al jaren aan de top op het gebied van veiligheid, ervaring en patiënten ervaringen betreft esthetische, plastische chirurgie. Bij het kiezen van een goede kliniek voor lipfillers raden we je aan om op de volgende aspecten te letten:

 • Controleer de kwaliteit van het materiaal: welk merk lipfiller wordt aanbevolen en hoe zit het met de aantoonbare veiligheid van dit lipfiller product.
 • Check de kwalificaties: hoe zit het met de ervaring en diploma’s van de arts die de ingreep bij jou gaat uitvoeren. Controleer ook of de kliniek een internationaal erkend kwaliteitslabel bezit, zoals ISO 9001 voor aantoonbaar veilige chirurgie en producten.
 • Bekijk reviews: de ervaringen van andere patiënten kunnen een goed beeld geven over wat je van de ingreep en service (voorzorg en nazorg) mag verwachten.
 • Bekijk foto’s: zoals lipfillers voor en na foto’s, zodat je weet wat mogelijk is en welk resultaat je kan verwachten met fillers in de lippen.
 • Vrijblijvend consult: een goede kliniek zal altijd het verwachte resultaat met je bespreken en vertelt je ook eerlijk over eventuele risico’s. Een goede kliniek kan je naast een consult op locatie ook een tele-consult bieden, zodat je niet direct naar de kliniek hoeft te reizen om je vragen te bespreken.
 • Goede nazorg en ondersteuning: een goede kliniek biedt gratis service op het gebied van nazorg en staat 24/7 tot je beschikking bij spoedvragen of onzekerheden.

Boek een vrijblijvend consult lipfillers bij Wellness Kliniek

Wil je een lipvergroting met behulp van veilige, hyaluronzuur lipfillers? En zoek je een erkende ISO 9001 filler kliniek met aantoonbare ervaring in het plaatsen van lipfillers? Boek dan een vrijblijvend consult en ontdek wat de specialisten bij Wellness Kliniek voor jou kunnen betekenen. Wij zorgen voor lipfillers op maat, voor lippen die écht bij je passen. We gaan voor het mooiste resultaat, zodat jij kunt schitteren met prachtige lippen!

 Boek online of bel ons

Stap voor stapStap voor stap

Lees alle beoordelingen