Spataders verwijderen

Spataders verwijderen

Wil je graag stralende benen met een strakke en gladde huid? Spataders verwijderen kan met lasertherapie en injecties. Als je spataders benen verwijderen wenst, kies je voor Wellness Kliniek, waar patiënttevredenheid op 9,8 wordt gewaardeerd. Transformeer je benen en voel je mooi. Neem vandaag nog contact met ons op voor een consult en ontdek de schoonheid van strakke, mooie benen!

Venaseal

  • Operatie: 90 min
  • Na de behandeling kun je je dagelijkse activiteiten hervatten.
  • Plaatselijke verdoving
  • Je hoeft na de behandeling geen steunkousen te dragen.

Spataders verwijderen in België

Wellness Kliniek is al meer dan 25 jaar een begrip in de wereld van esthetische chirurgie. Uit onderzoek van WhatClinic kwam Wellness Kliniek naar voren als nummer 1 Europese kliniek met uitstekende patiënten ervaringen. Wil je in België spataders laten verwijderen? Dan ben je bij Wellness Kliniek in Genk (Limburg) aan het juiste adres!

Veilig spataders laten verwijderen bij Wellness Kliniek

Uiteraard ben je op zoek naar een veilige kliniek voor spataders verwijderen. De chirurgen bij Wellness Kliniek zijn gespecialiseerd in deze ingreep en zetten in op de meest efficiënte technieken. Voor het mooiste resultaat, zonder littekens! De kliniek heeft een officieel ISO 9001 kwaliteitslabel, de standaard op het gebied van kwaliteitsmanagement.

Mooie benen? Spataders verwijderen!

Laat je spataders verwijderen voor mooie, gezonde benen. Heb je last van spataders, ook wel bekend als varices? Wij bieden verschillende laser en sclerosering methoden voor het verwijderen van spataders op je benen. Hieronder vertellen we er meer over.

Varices benen: Varices is een ander woord voor spataders. Op de benen tekenen deze zich uit als dikke, bobbelinge uitzettingen, vaak blauw, soms ook paars of rood.

Spataders laseren benen

  • Kleine spataderen verwijderen: Lasers kunnen kleine, rode, blauwe, of paarse spatadertjes op de benen aanpakken, verkleinen, verminderen, verwijderen.
  • Grote spataderen verwijderen: Endoveneuze lasertherapie (EVLT) is geschikt voor grotere spataderen voor zowel de boven- als onderbenen. Laserenergie wordt gebruikt om bloedvaten te sluiten en zichtbare spataders te verwijderen.

Veilig spataders scleroseren

Zichtbare bloedvaatjes kunnen eenvoudig gesloten worden door een injectie met VenaSeal. Een VenaSeal behandeling is veilig met mooi resultaat. De dieperliggende bloedvaten in je huid nemen de bloedcirculatie al snel over, zodat je huid weer vlug egaal en glad wordt. Vaten dichtlijmen met Venaseal is een geavanceerde methode en heeft zeer mooi resultaat.

De sclerotherapie duurt 20 minuten. Er is geen verdoving nodig. Na het herstel kun je onmiddellijk je dagelijkse activiteiten hervatten. De compressiekous moet de eerste 24 uur continu worden gedragen. Daarna 5 dagen overdag dragen.

Wat kost spataders verwijderen?

De kosten voor spataders verwijderen zijn afhankelijk van het te behandelen gebied en de methode. De uitvoerend chirurg informeert je transparant over de exacte kosten van de spataderen behandeling. In de prijstabel krijg je alvast inzicht in de kosten.

Spataders verwijderen benen: snel behandelen!

Bij Wellness Kliniek snappen we dat je niet nog dagen wilt wachten tot de ingreep als je eenmaal voor spataders verwijderen hebt gekozen. We bieden daarom snelle service. Kom je de ene dag op consult, dan kunnen we je optioneel de volgende dag al behandelen. Onze Next Day Surgery Service is gratis aan te vragen.

Veelgestelde vragen over spataders verwijderen

We kunnen ons goed voorstellen dat je vragen hebt over spataders op benen verwijderen. Hieronder hebben we daarom een aantal veelgestelde vragen voor je opgesomd. Heb je nog andere vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Waarom spataders behandelen?

Als je spataders hebt, dan vind je dat er misschien niet zo fraai uitzien. Veel mensen laten hun spataderen behandelen wegens de esthetische ongewenstheid. Maar ook klachten kunnen de reden zijn. Zo kun je met spataders last krijgen van vochtophopingen, ontstekingen, huiduitslag, pijn, zware, vermoeide en trillende benen.

Wat als je spataderen niet behandelt?

De klachten, zoals pijn, vochtophoping en verkleuring van de benen, kunnen na verloop van tijd steeds meer toenemen als je de spataderen niet laat behandelen. Spataderen verdwijnen niet vanzelf en worden vaak erger door de jaren heen.

Voor wie is een spatader behandeling geschikt?

Spataderen behandelen kan in vrijwel alle gevallen. De uitvoerend arts zal je spataderen beoordelen en op basis daarvan de juiste behandeling voorschrijven.

Hoe spataders verwijderen?

Er zijn meerdere methodes voor het behandelen van spataderen. Bij voorkeur zal gekozen worden voor spataderen laseren. Soms gaat echter de voorkeur uit naar spataderen scleroseren. Door middel van een controle en/of echo kan de arts de beste manier van spataders behandelen aanraden. Dit hangt af van persoon tot persoon.

Spataders laseren benen, hoe gaat de behandeling?

De endoveneuze laserbehandeling (EVLT) is een laserbehandeling waarbij de spatader van binnenuit dichtgeschroeid wordt met behulp van laserlicht. Je krijgt hierbij een plaatselijke verdoving. Na de laser behandeling spataderen draag je een korte tijd een steunkeus. Littekens zijn niet zichtbaar en je mag dezelfde dag nog naar huis.

Spataders verwijderen zonder operatie? Spataders dichtspuiten!

Kleine spataders kunnen relatief eenvoudig dichtgespoten worden met een scleroseermiddel. Dit wordt ook wel het spataderen verwijderen zonder operatie genoemd. Het is een relatief simpele ingreep waar je amper wat van voelt. Je draagt na het dichtspuiten van spataders circa 5 dagen steunkousen en mag niet sporten. De techniek komt vooral van pas voor kleine spataders verwijderen.

Dichtlijmen spataders met VenaSeal, wat is dat?

Bij het dichtlijmen van aders wordt er niet gewerkt met hitte, waardoor deze behandeing geen pijn doet en amper blauwe plekken en andere schade achterlaat. Er is geen risico op zenuwschade (ook wel dove plekken genoemd). Je mag 10 dagen niet sporten, maar hebt afgezien van dit ongemak verder bijna nooit ergens last van.

Spataderen verwijderen herstel, wat mag je verwachten?

In de meeste gevallen draag je enkele dagen steunkousen en pas je op met douchen en zonnen. Afhankelijk van de ingreep geeft de behandelend arts je de juiste leefregels mee. Volg die op voor optimaal herstel en minimale kans op complicaties.

Voordelen verwijderen spataderen?

Een spatader verwijderen is eigenlijk altijd een goed idee, omdat je anders last kunt krijgen van allerlei klachten, zoals zere benen, vochtophopingen en ontstekingen. Het laten verwijderen van een spatader verkleint dus het risico op deze klachten. Daarnaast biedt het voordelen vanuit esthetisch perspectief: veel mensen vinden het mooier als ze van die blauwpaarse en opgezwollen aders af zijn.

Nadelen spataderen verwijderen?

Het laten verwijderen van spataders kan binnen een paar dagen na de operatie mogelijk wat nabloeding geven. Er is een kleine kans op een ontsteking (vooral bij spataders rond de liezen) en de huid rond de wond kan (tijdelijk) gevoelloos zijn of blijven. Bovendien kunnen spataders terugkomen op termijn.

Toch is het door de klachten die kunnen ontstaan door het niet-behandelen van spataderen, aanbevolen om er iets aan te doen. Als je kiest voor een veilige kliniek die de spataders behandeling persoonlijk op je afstemt, dan is de kans op complicaties minimaal.

Hoe ontstaan spataderen?

Er zijn tal van oorzaken van spataderen. Doorgaans komt het vaker bij het vrouwelijk geslacht voor en vergroot een zwangerschap het risico op spataders. Ook ouderdom, overgewicht, erfelijke factoren en een staand beroep vergroten de kans op spataders.

Kunnen spataders terugkomen?

Ja, dat kan zeker. Een spatader behandeling neemt namelijk niet de oorzaak van de spataders weg. Soms helpt het om elastische kousen te dragen. Ook bewegen is goed om ze te voorkomen of het proces te vertragen.

Welke behandelingen voor mooie benen zijn er nog meer?

Ontdek onze andere exclusieve cosmetische chirurgiebehandelingen voor mooie, strakke benen! Een dijbeenlift-procedure, uitgevoerd door ervaren chirurgen, verwijdert overtollige huid en zorgt we voor een jeugdige uitstraling van de benen. Liposuctie benen is ideaal om harnekkig vet te verwijderen.

Spataderen laten verwijderen? Vrijblijvend consult bij Wellness Kliniek!

Zoals je leest zijn er meerdere methodes voor het behandelen van spataders. De behandelend arts informeert je persoonlijk welke methode het beste uitkomst biedt in jouw situatie. Boek een vrijblijvend consult en ontdek wat we kunnen betekenen voor jouw mooie benen. Laat je spataders pijnloos verwijderen!

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of plan een consult op locatie of online.

 Boek online of bel ons

Toon alle foto's