Vaginisme is een abnormale, krampachtige reactie van de vaginale spieren. Het verhindert meestal penetratie tijdens geslachtsgemeenschap of maakt dit pijnlijk. Met botuline is dit probleem gemakkelijk behandelbaar.

Voor wie is een vaginisme behandeling geschikt?

Een volwassen vagina is niet te klein voor een penis. De wanden van de vagina zijn namelijk elastisch. Maar deze kunnen wel onnodig samentrekken wanneer je partner de penis probeert in te brengen. En dat kan pijnlijk zijn. Als je aan vaginisme lijdt, kan deze behandeling je helpen. Bespreek al je zorgen en twijfels met je arts bij de Wellness Kliniek. 

Wat houdt een behandeling van vaginisme in?

Voor sommige patiënten helpen relax-oefeningen, maar deze kosten veel tijd en moeite. Een botuline of dysport-injectie is in dit geval eenvoudiger. Het ontspant je vaginale spieren, zodat volledig normale geslachtsgemeenschap weer mogelijk is.

Wat mag je verwachten?

Het effect van deze behandeling duurt 2 tot 6 maanden. Daarna kan je de behandeling opnieuw laten uitvoeren. 

Het antispasme-effect verdwijnt na verloop van tijd volledig, maar het feit dat je gedurende deze periode een normaal seksleven hebt, heeft een positief effect op je vaginisme. Het kan er zelfs voor zorgen dat het vaginisme volledig weggaat. Wij zien bij vele vrouwen dat 2 behandelingen volstaan om van deze aandoening voor goed verlost te zijn. Het komt slechts in uitzonderlijke gevallen voor dat we deze ingreep moeten blijven herhalen.

Stap voor stapStap voor stap

Waarom Wellness Kliniek kiezen?

Top chirurgen

Met ons team van esthetisch chirurgen ben je in de meest ervaren handen. We verzorgen je bij elke stap van de weg: vanaf de intake tot en met de nazorg.

Als je op zoek bent naar een plastisch chirurg, is toch enkel de beste plastisch chirurg goed genoeg?

Meer info...

Kwaliteitsgarantie

Kwaliteit van zorg centraal in de Wellness Kliniek. Bij ons krijgt u de garantie dat er topkwaliteit geleverd wordt. Dit is belangrijk, zowel voor, tijdens als na uw behandeling. De Wellness Kliniek hanteert daarom een formeel kwaliteitssysteem. Onze medische procedures en infrastructuur zijn bekroond met kwaliteitscertificaten.

Meer info...

Excellente service

We zorgen ervoor dat veiligheid, expertise en patiënttevredenheid centraal staan ​​in wat we doen.

Wij vinden het voor jou uiterst belangrijk om de risico's en de verwachte resultaten zo goed mogelijk in balans te kunnen houden. Daarom heb je altijd recht op gratis pre-operatieve consulten.

Meer info...