tummy tuck tips

5 dingen die je moet weten over een Tummy Tuck

Wanneer je overtollig vet aan je middel hebt, kan een Tummy Tuck de oplossing zijn. Zowel bij vrouwen als mannen is het een veelvoorkomende ingreep in de Wellness Kliniek. Het kan je zelfvertrouwen een enorme boost geven.

blog 11/03/2021 door Barbra

Wat houdt een buikwandcorrectie in?

Tummy Tuck, ook wel abdominoplastie of buikwandcorrectie genoemd, kan helpen wanneer de buikspieren verzwakt zijn en er vet opstapelt in de buikstreek. Tijdens deze ingreep corrigeren we de buikspieren en verwijderen we overtollig vet. Het resultaat is een mooier en steviger uitzicht. Een buikwandcorrectie wordt ook vaak uitgevoerd bij vrouwen na een bevalling wanneer de huid en spieren zijn uitgetrokken.

Abdominoplastie: verschillende opties

Bij de Wellness Kliniek bieden we verschillende soorten buikwandcorrecties aan. Mini Tummy Tuck, volledige Tummy Tuck, Fleur-de-Lis buikwandcorrectie en bodylift. Lees meer over de verschillende abdominoplastie opties. Welke vorm voor jou het meest geschikt is, bekijken we steeds samen met de behandelende arts. 

Het herstel na een buikwandcorrectie 

Afhankelijk van de soort buikwandcorrectie zal je een tijdje moeten herstellen, maar dat is het vast en zeker waard! Je neemt best enkele weken voldoende rust. Kort na de ingreep is het meegenomen als je een helpende hand in de buurt hebt. Zo voorkom je onnodige inspanningen en krijgen je spieren de kans om voldoende te herstellen. Samen kijken we hoe we het beste en het snelste de gewenste resultaten kunnen behalen en hoe we het genezingsproces kunnen bespoedigen. 

Littekens na de ingreep

De littekens zijn bij elke soort Tummy Tuck anders. Gewoonlijk brengen we een minimale incisie aan die verborgen is in de schaamstreek. Zo is het amper zichtbaar en blijft het litteken minimaal. 

Langdurig resultaat  

Tummy Tucks of buikwandcorrecties leiden tot schitterende resultaten. Wanneer je je aan een gezonde levensstijl houdt, is het resultaat langdurig. Na de ingreep hebben onze patiënten veel meer zelfvertrouwen. Ben je van plan om nog gewicht te verliezen? Dan wacht je best nog even tot je op je streefgewicht zit. 

Wil je graag samen met een plastische chirurg vrijblijvend de mogelijkheden van een Tummy Tuck bespreken of persoonlijk advies krijgen? Een consultatie bij één van onze artsen kost €50 als je ter plaatse betaalt. Boek je online een consult, dan betaal je slechts €25. Maak hier je afspraak.