perfecte neus

De perfecte neus na een neuscorrectie of nose job

Ben je niet helemaal tevreden met je neus? Misschien vind je hem wel te groot, te klein, te scheef, te bol of te plat. Dan is een neuscorrectie, ook bekend als een rhinoplastie of nose job, de oplossing voor jou. Bij de Wellness Kliniek zorgen we ervoor dat jij weer tevreden bent wanneer je in de spiegel kijkt.

blog 02/03/2023 door Barbra

Redenen om voor een neuscorrectie te kiezen

Meer zelfvertrouwen na een neuscorrectie

Een van de veel voorkomende redenen om een neuscorrectie te overwegen, is om meer zelfvertrouwen te krijgen. Veel mensen voelen zich onzeker over de vorm van hun neus en kunnen daardoor last hebben van een laag zelfbeeld. Sommige mensen staan daardoor niet graag op foto’s of ontwijken zelfs spiegels. Dit kan ook een invloed hebben op je sociaal leven. Het kan zijn dat je minder graag buiten komt. Een neuscorrectie kan helpen om de neus meer in balans te brengen met de rest van het gezicht, waardoor het gezicht er meer symmetrisch en harmonieus uitziet. Hierdoor kan je je veel zelfverzekerder, comfortabeler of simpelweg beter in je vel voelen. Dit kan een positieve invloed hebben op je leven en de mensen rondom je.

Een betere gezondheid na een neuscorrectie

Een neuscorrectie hoeft niet alleen cosmetisch te zijn, maar kan ook verschillende medische voordelen met zich mee brengen. Als je problemen hebt met ademhalen door afwijkingen in je neus, dan kan een neuscorrectie ervoor zorgen dat de luchtstroom in je neus verbetert en het ademen makkelijker wordt.

Een neuscorrectie kan niet alleen helpen bij het verbeteren van de ademhaling, maar kan ook helpen bij het verminderen van snurken en slaapapneu. Slaapapneu is een slaapstoornis waarbij de ademhaling tijdens de slaap herhaaldelijk wordt onderbroken. Door de neusvleugels aan te passen, kan de luchtstroom in de neus worden verbeterd en kan snurken of slaapapneu worden verminderd.

Oorzaken waarom een neuscorrectie nodig kan zijn

Er zijn verschillende redenen zijn waarom je niet tevreden bent met je neus.

Het kan gaan om een gebroken neus die nooit goed hersteld is, aangeboren afwijkingen of gewoon ouder worden. Ongeacht de oorzaak van de onvolmaakte neus, kan een neuscorrectie helpen om de neus te verbeteren en het uiterlijk te verfraaien.

Soorten neuzen en neuscorrecties

Iedereen is anders en daardoor zijn er verschillende soorten neuzen. Zo kan je bijvoorbeeld last hebben van een scheve neus, wipneus, grote neusvleugels of een zadelneus. De arts zal samen met jou overleggen en bepalen wat de meest geschikte oplossing is.

Last van een zadelneus

Bij een zadelneus is er sprake van een inzinking van de neusbrug. Dit kan zorgen voor een ongewenste bobbel op de neus. Een neuscorrectie kan hierbij helpen. Door de neusbrug te verhogen wordt de bobbel verwijderd en ontstaat er een rechte neus.

Te grote neusvleugels

Er kan een neuscorrectie worden uitgevoerd om de neusvleugels te verkleinen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij mensen met brede neusvleugels. Dit kan zorgen voor een ongewenste uitstraling. Door de neusvleugels te verkleinen wordt de neus smaller en krijgt het gezicht een meer symmetrische uitstraling.

Neuspuntcorrectie bij een wipneus

Heb je interesse in een correctie van je wipneus of vind je dat je neustip te groot is? Dit kan worden opgelost door middel van een neuspuntcorrectie, waarbij de vorm van de neus wordt aangepast.

Scheve neus corrigeren

Wanneer je last hebt van een scheve neus kunnen we corrigeren aan de hand van een neuscorrectie. Hierdoor komt de neus weer in het middelpunt van het gezicht te staan en creëer je een symmetrisch uitzicht.

Een neuscorrectie: de ingreep

Voordat je een neuscorrectie ondergaat, ga je eerst op consult bij de Wellness Kliniek. Een consult is volledig vrijblijvend. Tijdens de eerste consultatie zal je meteen kennismaken met de arts die ook daadwerkelijk de eventuele operatie zal uitvoeren. De arts bespreekt dan samen met jou wat de beste oplossing is voor jouw situatie en jouw verwachtingen. Een neuscorrectie is een chirurgische ingreep die meestal onder een goede slaapverdoving of algemene verdoving wordt uitgevoerd. De operatie kan van 25 minuten tot 2 uur duren, afhankelijk van de omvang van de correctie.

Herstel na een nose job

Na de operatie mag je dezelfde dag nog naar huis. Je kan er ook voor kiezen om nog een nachtje in de Wellness Kliniek te blijven. Als je eenmaal thuis komt na de neuscorrectie is het belangrijk om de nazorginstructies van de arts goed op te volgen, zo krijg je het beste herstel en het mooiste resultaat. Het kan zijn dat je wat pijn ervaart, maar met de juiste pijnstillers is de pijn goed te verdragen. Het definitieve resultaat is te zien nadat de zwelling volledig weg is, dit kan tot enkele maanden duren.

Ben je benieuwd naar het resultaat van anderen? Bekijk de voor & na foto’s van een neusvleugel correctie of de foto's van een neustipcorrectie en neusbrugcorrectie.

Littekens na een neuscorrectie

Als je overweegt een neuscorrectie te ondergaan, vraag je je misschien af of er littekens zullen achterblijven. Het goede nieuws is dat bij een neuscorrectie de littekens minimaal zijn. Bij een neusvleugel correctie vallen de minimale littekens weg in de plooi. Bij een correctie aan de neustip of neusbrug worden de incisies in de neusgaten gemaakt, zo heb je geen zichtbare littekens aan de buitenkant van je neus. Het gaat dus niet opvallen dat je een neuscorrectie hebt laten doen.

Overweeg je een neuscorrectie of wil je graag meer informatie? Plan dan nu online jouw consult in.